Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM DİNİ KONULAR.::. > Muhtelif Dini Konular > Tevhid Ve Şirk Konuları

Konu Kimliği: Konu Sahibi bilinmez,Açılış Tarihi:  10 Ekim 2012 (13:37), Konuya Son Cevap : 11 Ekim 2012 (18:20). Konuya 16 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 10 Ekim 2012, 13:37   Mesaj No:1
Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart ALLAH iLE ARALARINA ARACI KOYANLAR VE ....

ALLAH iLE ARALARINA ARACI KOYANLAR VE ....

ALLAH İLE ARALARINA ARACI KOYANLAR VE KURANI HERKES ANLAMAZ DİYE



Şirk, yalnız Allah'a ait bir kısım isim ve sıfatları başka varlıklarda da görmek, onları o konuda Allah ile ortak saymaktır. Bu varlıklar daha çok, din büyükleri olur. Onlar Allah'a yakın bilindiği için o isim ve sıfatları onlara vermek fazla rahatsız edici olmaz. Bu, onları Allah'a karşı arabulucu konumuna sokar. Allah ile olacak işlerde bunların aracılığına ihtiyaç duyulmaya başlanır. Artık onlara, Allah'a boyun eğer gibi boyun eğmek zor olmaz. Böylece o büyüklerin her biri bir İlah yerine konmuş olur. Tuzağın önüne hoş şeyler konur. Din büyükleri bu konuda bulunmaz bir malzemedir. Tuzağın iki büyük engeli akıl ve Kur'an'dır. Engelleri aşmak için duygusallık öne alınır. Dinin akıl değil, bir gönül işi olduğu söylenir. Bu, insanları, Kur'an'ı anlayamayacakları yalanına inandırmayı kolaylaştırır. Artık önlerine hangi ayet konsa görmezlikten gelirler. Kendi özgüvenleri kaybolur. Üstlerine pislikler yığılmaya başlar "Allah'ın izni olmadıkça hiç kimsenin inanması sözkonusu değildir. Allah, aklını kullanmayanları en yüz kızartıcı iğrençliğin kucağına atar".(Yunus - 100) Şeytanlar başlarını sarar, onlarla yakın arkadaş olurlar. Doğru yolla ilişkileri kesilir ama kendilerini o yolun ortasında sanırlar. "


"Kim Rahman'ın Kur'an'ından yüz çevirirse ona, bir şeytanı arkadaş veririz ve o şeytan artık onun ayrılmaz dostudur."
" O şeytanlar bunları doğru yoldan çıkardıkları halde bunlar doğru yolda olduklarını sanırlar." (Zuhruf 36-37)

Bazı insanlar Allah'la aralarında aracı kullanarak duada istekte bulunmaktadırlar. Halbuki Allah'u tealanın insanlara ulaşabilmesi için veya inanların Allah (c.c)'a ulaşabilmesi için aracıya ihtiyacı yoktur. Bunları ileri sürenlerinde şeri bir delili yoktur. Uydurma laflarla, uydurma hadislerle insanları sömürerek bir insanın etrafında toplamaktadırlar. Özelliklede bu insanlara Kur'an ayetlerinin çeşitli anlamlara geldiğini, her okuyan kişinin bunları anlayamayacağını, Kur'an'ı anlamak için alim olmak gerektiğini söyleyerek o insanları Kur'an okumaktan uzak tutmaktadırlar. Kur'an'dan uzak kalan insanlarda artık hakkı aramak yerine onlara söylenenleri hak olarak kabul etmektedirler. Halbuki Allah'u teala Kur'anı kerimde bizlere Ayetlerinin açık, anlaşılır bir şekilde indirildiğini buyuruyor.

"…Gerçekten size Allah tarafından bir ışık, bir açıklayıcı kitap geldi." (maide 15)


"Biz Kur'anı işte böyle açık ayetler halinde indirdik. Hiç kuşkusuz Allah istediği kimseyi doğru yola iletir." (Hac 16)


"De ki; "O, size üstünüzden ya da ayaklarınızın altından azap göndermeye veya düşman gruplara ayırarak size birbirinizin hıncını, birbirinizin terörünü, acısını tattırmaya kadirdir. Ola ki, anlarlar diye, ayetlerimizi çeşitli açılardan nasıl açıkladığımızı görüyor musun?(en-am 65)


"O ki, karanın ve denizin karanlıklarında yolunuzu şaşırmayasınız diye size yıldızları kılavuz yaptı. Biz bilenler için ayetleri ayrıntılı biçimde açıkladık. (en-am 97)


"Elif, Lâm, Ra. Bu Kur'an, her işi yerinde ve her şeyden haberdar olan Allah tarafından muhkem, uyumlu cümlelerle örülen, sonra ayrıntılı biçimde açıklanan ayetlerden oluşmuş bir kitaptır." (hud 1)


Bu ayetlerden de açık ve net bir şekilde gördüğümüz üzere Allah (c.c) Kur'an ayetlerini anlaşılması zor ayetler olarak değil de aksine açık, net ve anlaşılabilir bir şekilde indirmiştir. Hala herkes Kur'anı anlamaz, ilmi yetmez gibi düşüncelerle ne Kur'an okuyor ne Sünnete bakıyor. Yardımın yalnız Allah'tan dilenmesi gerekirken onlar ölülerinden yardım diliyorlar buda yetmiyor onları Allah'la aralarında aracı tutuyorlar.


İslam'ı bozan bu durum, Kureyş müşriklerinin işledikleri durumdur. Onlar, Allah-u teala'nın rabliğine iman ediyorlar, fakat bununla birlikte Allah-u teala'ya yaklaşmak için vasıtalar ve araçlar tayin ediyorlardı.


Allah-u teala şöyle buyuruyor:


"İyi bilinmelidir ki halis din Allah'ındır. Allah' tan başka dostlar edinenler: "Bizi Allah'a daha çok yaklaştırsınlar diye onlara ibadet ediyoruz" derler. Doğrusu Allah ayrılığa düştükleri şeylerde aralarında hüküm verecektir. Allah şüphesiz yalancı ve kafir olan kimseyi doğru yola eriştirmez." (Zümer: 3)


"Onlar Allah'tan başka kendilerine fayda da zarar da veremeyen şeylere taparlar ve: "Bunlar Allah katında şefaatçilerimizdir" derler. Ey Muhammed! De ki: "Göklerde ve yerde Allah'ın bilmediği bir şeyi mi O'na haber veriyorsunuz?" Allah onların ortak koşmalarından münezzeh ve yücedir." (Yunus: 18)


İslam'ı bozan bu durum zamanımızda kendisini İslam'a nisbet eden bir çok kimse tarafından işlenmektedir. Öyle ki bu kimseler de tıpkı Kureyş müşrikleri gibi Allah-u teala'ya yaklaşmak için Allah'la kendileri arasında vasıtalar tayin etmişlerdir.
Fakat zamanımızdaki bu gibi kimselerin Kureyş müşriklerinden tek farkları; kendilerini İslam'a nisbet ederek Muhammed aleyhisselam'ın son nebi ve rasul olduğuna inandıklarını, ona ve Allah katından getirdiklerine iman ettiklerini söylemeleridir. Oysa onlarınki sadece kuru bir iddiadan başka bir şey değildir. Zira onlar, içinde bulundukları durumları sebebiyle rasullerin hidayet yolundan çokça uzaktadırlar.
Kureyş müşrikleri, Allah-u teala'nın yaratıcı, rızık verici, öldüren, dirilten ve bütün işleri elinde bulunduran yüce varlık olduğuna inanmalarına rağmen yine de müslüman ve muvahhid olarak görülmediler. Bilakis müşrik olarak görüldüler. Zira onlar, Allah'la aralarında vasıtalar tayin etmişlerdi. Tıpkı zamanımızda yapıldığı gibi...
Öyle ki zamanımızda da mezarları yücelten, onlara kurban kesen, adak adayan, ölülerden medet uman, ölü veya diri kimseleri Allah'ın velisi görüp, onları Allah'a ulaşmada vasıta tayin eden, rabıta yapan ve bunlar gibi Kureyş müşriklerinin yaptıklarına benzer amelleri sergileyen kimseleri çokça görmemiz mümkün.
__________________
önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ...
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi bilinmez 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
ELFAZI KÜFÜR Tevhid Ve Şirk Konuları bilinmez 2 590 29 Ağustos 2021 22:16
BiR SORU Tevhid Ve Şirk Konuları bilinmez 19 5756 19 Aralık 2018 22:11
SiZCE HANGİSİ MÜSLÜMAN Tevhid Ve Şirk Konuları bilinmez 0 1011 18 Aralık 2018 21:55
ALLAH A iMAN NASIL OLUR.. Tevhid Ve Şirk Konuları bilinmez 0 1141 27 Ekim 2018 21:27
HELVADAN KANUNLAR ve TEKFİR Tevhid Ve Şirk Konuları bilinmez 0 1143 03 Ekim 2018 20:57

Alt 10 Ekim 2012, 16:41   Mesaj No:2
Avatar Otomotik
Durumu:fetihcan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 20289
Üyelik T.: 15 Eylül 2012
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 32
Konular: 0
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: ALLAH iLE ARALARINA ARACI KOYANLAR VE ....



aracı koyan arkadaşlar;
Tabii olduğunuz şeyhlerin yazdıklarımı? ve dine yamaladıklarımı? size ışık tutacaktır!!!

o zaman bu ayeti hangi rafa kaldırdınız?

`(Ey insanlar), Rabbinizden size indirilene uyun ve O`ndan başka velilere uymayın. Ne kadar da az öğüt alıyorsunuz!``(7/3)

İlk emir olan kitaba neden sırtınızı dönersiniz?
ŞEYH den-ŞIH dan sorulmayacaksınız kitapdaki ayetlerden sorulacaksınız denildiği halde ANLAMAMAZLIĞIN HAD SAFHASI OLAN bu HAL nedir?

Allah aklımızı işletelim diye Elçileri–Nebileriyle her zaman kılavuz kitap yollamış. En son insan sözü karışmayan, sonsuza kadar korunacak Kitabımızda Rabbimiz her tür misallerle ve her algı kapasitesine uygun bir şekilde hakikatimizi açıklamıştır.Biraz aklı olan okuyunca anlar aklı olmayana zaten sözümüz yok... Kimseye köle olmayalım, Kurandan başka kaynak aramayalım diye...
Bizimkisi iletmek bir nevi TEBLİĞ... inanmak ve uygulamak veya İNANAMAMAK VE UYGULAMAMAK SİZLERE KALMIŞŞŞŞ...

Allah bes baki hevesss...
Alıntı ile Cevapla
Alt 10 Ekim 2012, 18:04   Mesaj No:3
Medineweb Sadık Üyesi
Esadullah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Esadullah isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 15316
Üyelik T.: 18 Aralık 2011
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:Kayıp bir Kentten
Yaş:44
Mesaj: 734
Konular: 143
Beğenildi:280
Beğendi:94
Takdirleri:3260
Takdir Et:
Standart Cevap: ALLAH iLE ARALARINA ARACI KOYANLAR VE ....

Alıntı:
fetihcan Üyemizden Alıntı Mesajı göster


aracı koyan arkadaşlar;
Tabii olduğunuz şeyhlerin yazdıklarımı? ve dine yamaladıklarımı? size ışık tutacaktır!!!

o zaman bu ayeti hangi rafa kaldırdınız?

`(Ey insanlar), Rabbinizden size indirilene uyun ve O`ndan başka velilere uymayın. Ne kadar da az öğüt alıyorsunuz!``(7/3)

İlk emir olan kitaba neden sırtınızı dönersiniz?
ŞEYH den-ŞIH dan sorulmayacaksınız kitapdaki ayetlerden sorulacaksınız denildiği halde ANLAMAMAZLIĞIN HAD SAFHASI OLAN bu HAL nedir?

Allah aklımızı işletelim diye Elçileri–Nebileriyle her zaman kılavuz kitap yollamış. En son insan sözü karışmayan, sonsuza kadar korunacak Kitabımızda Rabbimiz her tür misallerle ve her algı kapasitesine uygun bir şekilde hakikatimizi açıklamıştır.Biraz aklı olan okuyunca anlar aklı olmayana zaten sözümüz yok... Kimseye köle olmayalım, Kurandan başka kaynak aramayalım diye...
Bizimkisi iletmek bir nevi TEBLİĞ... inanmak ve uygulamak veya İNANAMAMAK VE UYGULAMAMAK SİZLERE KALMIŞŞŞŞ...

Allah bes baki hevesss...
Hem tebliğ ediyorum diyosunuz ama biraz yukarda da tebliğ eden insanlara uymayın diyorsunuz bu tezat değilmi...?

Mürşidler veya sizin deyiminizle şeyhler, şahlar, sizin gibi tebliğ ediyor çıkıpta BEN İLAHIM BANA İNANACAKSINIZ demiyorki , ama nedense onlar hep hata üzereler sizin gözünüzde ,ilginç

Unutmayın Hakk üzere olan tarikler ve tasavvuf ehli Kuran ve sünnet dışına çıkmaz bu nedenle kimsede İlahlık iddasında bulunmaz,

Yalnız sünneti es gecenler ise Kuranı eline alırlar kadının elini tutmak tarikatların uydurmasıdır der Resulullaha s.a.v hakaret ederlerde farkında olmazlar...

Buyurun sarılalım sokakta gördüğümüz her bayana nasılsa Kuranda bir delil yok anladınız umarım bu örneği neden verdiğimizi ....

vesselam
Alıntı ile Cevapla
Alt 11 Ekim 2012, 08:15   Mesaj No:4
Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: ALLAH iLE ARALARINA ARACI KOYANLAR VE ....

Buyurun sarılalım sokakta gördüğümüz her bayana nasılsa Kuranda bir delil yok anladınız umarım bu örneği neden verdiğimizi ....ESEDULLAHTAN ALINTI...

ESEDULLAH,BURDA SANA KATILIYORUM...Bu tür yaklaşımlarda bulunan arkadaşların genelde MODERNİZM e kendini kaptıranlardır..Kuranı parçacı yaklaşımla anlamaya çalışmak içinde çıkılmaz hale düşerir pıratik hayatta,Allah kuranda peygamber hanımlarını örnek vererek onlarla bi diyaloğa geçince ARADA PERDE OLSUN DİYOR BU SİZİNDE ONLAR İÇİNDE KALBİ Bİ MEYİL OLMA AÇISINDAN DAHA İYİDİR.bu ayeti görmemezlikten gelenler,yok bayan ve erkek tokalaşabilir,diyecekler PEYGAMBER HANIMLARI KADAR Bİ MÜMİN OLSUN BAYANLARIMIZ,ERKEKLERİMİZDE KENDİLERİNDEN SONRA Bİ DAHA ORTAYA ÇIKMAMIŞ O EŞSİS NESİL OLAN ASHAB KADAR MÜMİN OLSUNLAR SONRA KONUŞURUZ...sanırım anlata bilmişimdir...

zamanı gelince onlarında bu hatalı ve kendi görüşlerine ayetleri nasıl TEVİL ettiklerini verecem inşaallah...
__________________
önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ...
Alıntı ile Cevapla
Alt 11 Ekim 2012, 10:19   Mesaj No:5
Avatar Otomotik
Durumu:fetihcan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 20289
Üyelik T.: 15 Eylül 2012
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 32
Konular: 0
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: ALLAH iLE ARALARINA ARACI KOYANLAR VE ....

Alıntı:
Esadullah Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Hem tebliğ ediyorum diyosunuz ama biraz yukarda da tebliğ eden insanlara uymayın diyorsunuz bu tezat değilmi...?
Neresi TEZAT? UYMAYIN mı demişim yoksa İNANMAK-İNANMAMAK-UYGULAMAK-UYGULAYAMAMAK kişilere KALMIŞ mı demişim?
ilk önce yazılanları doğru dürüst okuyup ne anlatılmak istendiğini anlayacaksın çünki daha öncede seninle bu problemi yaşamış ve SENİ ANLAMAMAZLIK SORUNUNLA başbaş bırakıyorum demiştim.
Eh anlayabilirsen bu ayet sana CEVAP olur sanırım...

BAKARA 2/256. Dinde zorlama yoktur; Artık hak ile batıl iyice ayrılmıştır. saptırıcıları inkar edip Allah’a inanan kimse, kopmak bilmeyen sağlam bir kulpa sarılmıştır. Allah işitendir, bilendir.

Alıntı:
Esadullah Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Mürşidler veya sizin deyiminizle şeyhler, şahlar, sizin gibi tebliğ ediyor çıkıpta BEN İLAHIM BANA İNANACAKSINIZ demiyorki , ama nedense onlar hep hata üzereler sizin gözünüzde ,ilginç...
Kardeş ne bizler ŞEYHLER-ŞIHLAR gibi birilerine FETVA verip ALİM-ULEMA tarzında geçiniyoruz nede eteğimize yapışmış öyle TALEBE-KÖLELERİMİZ yok...Bizler bir işe durmuş isek ortaya AYET-DELİL koyarak bu işin savunucusu olmuşuz? birilerinin ALLAHTAN ÇOK ALLAHCI görünüpte DİN SÖMÜRÜSÜ yapması sonucudur zaten tartıştığımız durum.
ALLAH ayetiyle açıkca başka dost kaynak veli edinmeyin demişken sizlerin ŞEYH-ŞIHLARI TEBLİĞCİ olarak görmeniz zaten durumunuzu ARZ ENDAM ediyor...
Bizim tebliğ ettiğimiz TEK KAYNAK KURAN...Rivayetlere dayanmayan içine uydurmalar sokulmayan ayetler...bunuda ŞEYHLERDEN ŞIHLARADAN dinleyerek yapmıyoruz KENDİMİZ OKUYARAK yapıyoruz...Ayetleriyle APAÇIK ANLAŞILIR olduğunu söyleyen KİTABIMIZI ve DİNİMİZİ yaşamamız için ÖNDERLERE ihtiyacımız yok heleki bu açıkça ayetlerle anlatılmış ve yasaklanmışsa...
bak başka bir topicde aynı tarz bir konuda kendin neler yazmışsın
Alıntı:
Esadullah Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Sizle bu konularda daha önceden münazara ettik zaten sizi tanıyoruz kardeşim elbette nasihatta bulunacaksınız ama kırıcı olmak gereksiz değilmi ...
yani fikirler yazılabilir diye kendin yazıyorsun sonrada yazılanları başka tarzlarda yorumlayıp olayı çarpıtma noktalartına getiriyorsunuz...Yani YAZIMDA DESEYDİMKİ BUDUR İNANMAK ZORUNDASINIZ BUNU UYGULAYACAKSINIZ UYGULAMASSANIZ KAFİRSİNİZ vbbbb...bu sefer daha beter bir durum olacaktı AYET gereği ZORLAMA OLAMAYACAĞINA göre ona göre yazmışız yine aynı DURUMLARLA KARŞILAŞIYORUZ...Bıkkınlığımız HEP AYNI ŞEYLERİ ANLAMAYAN İNSANLARA ANLATMAK ZORUNDA KALIŞMIZDAN BEZDİK..

Alıntı:
Esadullah Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Unutmayın Hakk üzere olan tarikler ve tasavvuf ehli Kuran ve sünnet dışına çıkmaz bu nedenle kimsede İlahlık iddasında bulunmaz,
KURAN TARİKATLERİ-CEMAATLERİ-ŞEYHLERİ-ŞIHLARI KABUL EDİYORMU?
ALLAH NEYİN İPİNE SIKICA SARILIN DEMİŞ?

AYETİ TEKRAR YAZMAYACAĞIM BUNA RAĞMEN HALA AYNI LAKIRDILARDASIN.

Alıntı:
Esadullah Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Yalnız sünneti es gecenler ise Kuranı eline alırlar kadının elini tutmak tarikatların uydurmasıdır der Resulullaha s.a.v hakaret ederlerde farkında olmazlar...
hııııı...tabi tabi ne kadarda farkında olmadığımız bir iş yapıyormuşuz....Peygamberimiz senin benim gibi BEŞER di..seçilmiş bir tebliğciydi kendisine VAHY edilenleri KURAN a nakletti ve müslümanlara tebliğ etti yaşamınıda buna göre şekillendirdi..Yoksa PEYGAMBER kendisine VAHY edilenleri kurana naklettide kendisi bunları örnek almayarak başka bir yaşantımı sürdü?
PEYGAMBERİN YAŞAM TARZI-SÜNNETİ KURAN dır...tutturmuşunuz bir SÜNET SÜNNET diye...allah gerçekten akıl fikir versin...Varmı elinde KURAN haricinde Peygamberden kalan mühürlü imzalı bir kitap belge kanıt? varmı? varsa yaz...
AYETLER de bahsedermi HADİS=SÖZ?
AYETLERDE bahsedermi KURAN haricinde başka kaynaklarada ihtiyacınız var?
TEK KİTAP TEK DİN...başka YOOOOOKKKKKKK....
KURAN ın içinde geçen PEYGAMBERİ ve SEÇİLMİŞ BİR TEBLİĞCİ OLDUĞU AYETLERLE BELİRTİLMİŞ iken Sadece KURAN diyen İNSANLAR olarak herhalde PEYGAMBERE HAKARET kavramını yakıştırmanız ABESLE İŞTİGAL olup TRAJİ-KOMİK bir meseledir tabiki anlayana...


Alıntı:
Esadullah Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Buyurun sarılalım sokakta gördüğümüz her bayana nasılsa Kuranda bir delil yok anladınız umarım bu örneği neden verdiğimizi ....
HEY ALLAHIM HEYYYYY!!!!!
AKLIN UÇKURUNDAMI YAŞIYORSUN?
BU KADAR SARILMAYA MERAKLI İSEN SENİ TUTAN KİM?
YANİ BU KADAR SAÇMA LAKIRDILARI YAZMAK İÇİN AYRI BİR AKIL YETİSİ OLMALI...
NASIL YAŞAMAN GEREKTİĞİNE DAİR BİR SÜRÜ AYET VARKEN ÖRNEKLEDİĞİN VE DÜŞTÜĞÜN DURUMA BİR BAK...

sadece yazmak için yazacağına hiç yazma..sormuşum bak yukarıda AYETİ HANGİ RAFA KALDIRDINIZ? BUNUN ZIDDINI YAŞAMAK DEMEK KURANA GÖRE NE DURUMA DÜŞMEKTİR? yazacaksan bunlara cevap yaz..boş lakırdılara sadece cevap vermek adına yazma...yazarkende ŞEYHLERDEN ŞIHLARDAN RİVAYETLERDEN değil KURAN DAN AYET DELİL İLE GEL....
NEDEN ALLAHIN İNDİRDİĞİ İLE YETİNMEYİP ARACILARLA ***TAM MÜSLÜMAN!!!***OLMAYA DİRETİRSİNİZ?
Esedullah sana sayfalar dolusu yazabilirim ve örneklerimde hep AYET olur lakin bunun için herhalde internete yapışık yaşamamız gerekir...dolayısıyla lütfen yazmadan önce OKU yazarsan BOŞ değil TEK KAYNAK OLAN KURAN ile yaz..

veya deki; EVET bizlerde SİZLERDE belkide yanlış yapıyor olabiliriz EN İYİSİNİ ALLAH BİLİR..UYGULAMADAKİ DAVRANIŞLAR KULLARA KALMIŞ ÇÜNKİ ALLAH AYETLERİ İLE KULLARINA HEP ÖĞÜT VERMİŞ İSTEYEN AYETLERİ GÖRMEZDEN GELİR İSTEYEN GELMEZ ONA GÖRE YAŞAMAYA ÇALIŞIR GETİRİSİ-GÖTÜRÜSÜDE-KARŞILIĞIDA YİNE KULLAR İÇİNDİR....


Alıntı:
Esadullah Üyemizden Alıntı Mesajı göster
vesselam
ALLAH BES BAKİ HEVESSSSS....
Alıntı ile Cevapla
Alt 11 Ekim 2012, 10:29   Mesaj No:6
Avatar Otomotik
Durumu:fetihcan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 20289
Üyelik T.: 15 Eylül 2012
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 32
Konular: 0
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: ALLAH iLE ARALARINA ARACI KOYANLAR VE ....

Alıntı:
bilinmez Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Buyurun sarılalım sokakta gördüğümüz her bayana nasılsa Kuranda bir delil yok anladınız umarım bu örneği neden verdiğimizi ....ESEDULLAHTAN ALINTI...

ESEDULLAH,BURDA SANA KATILIYORUM...Bu tür yaklaşımlarda bulunan arkadaşların genelde MODERNİZM e kendini kaptıranlardır..Kuranı parçacı yaklaşımla anlamaya çalışmak içinde çıkılmaz hale düşerir pıratik hayatta,Allah kuranda peygamber hanımlarını örnek vererek onlarla bi diyaloğa geçince ARADA PERDE OLSUN DİYOR BU SİZİNDE ONLAR İÇİNDE KALBİ Bİ MEYİL OLMA AÇISINDAN DAHA İYİDİR.bu ayeti görmemezlikten gelenler,yok bayan ve erkek tokalaşabilir,diyecekler PEYGAMBER HANIMLARI KADAR Bİ MÜMİN OLSUN BAYANLARIMIZ,ERKEKLERİMİZDE KENDİLERİNDEN SONRA Bİ DAHA ORTAYA ÇIKMAMIŞ O EŞSİS NESİL OLAN ASHAB KADAR MÜMİN OLSUNLAR SONRA KONUŞURUZ...sanırım anlata bilmişimdir...

zamanı gelince onlarında bu hatalı ve kendi görüşlerine ayetleri nasıl TEVİL ettiklerini verecem inşaallah...





Alıntı ile Cevapla
Alt 11 Ekim 2012, 10:40   Mesaj No:7
Medineweb Site Yöneticisi
Medine-web - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medine-web isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:7
Cinsiyet:Erkek
Yaş:49
Mesaj: 2.988
Konular: 339
Beğenildi:1171
Beğendi:346
Takdirleri:7784
Takdir Et:
Standart Cevap: ALLAH iLE ARALARINA ARACI KOYANLAR VE ....

fetihcan,
geldiğinizden beri yazılarınızı/yorumlarınızı sessiz sedasız takip ediyorum.münazara ahlakından taviz vermeyelim.sizi zor duruma sokacak konularda ahkam kesilmeyelim.düşüncelerinizi yazacaksanız edep ahlaktan tavız vermeyelim ve saygılı olalım.sizden önce bu sitede atıp tutanların ve uzaklaştırılanların sayısı belirsizdir.ilim konusunda konuşacaksanız atıp tutmayacaksınız.
isterseniz sizin yazdıklarınızı cımbızlayıp buraya derli toplu toplayabilirim.kuran kuran diyorsun ama kuran sana tokat gibi cevaplar vermektedir.ya doğrusunu söyle yada sus der.
sadece bir örnek ayşenur yıldız kardeşimizin başlığına bak ne yazmışsın!

Alıntı:
fetihcan Üyemizden Alıntı Mesajı göster
“İslam’da kadın eli sıkılmaz” diye bir kural veya yasak yoktur. yıllardır tartışılıyor ama böyle bir şey yok. Bu el sıkma yasağı sadece bazı tarikat çevrelerinin kendi görüşleridir. Kuran-ı Kerim’de zaten yoktur..

Ayşegül hanım KURAN'da nerede gerçer HARAM olduğu?

Mü’min erkekler ve mü’min kadınlar birbirlerinin dostlarıdır.TEVBE - 71




hem böyle nakledersiniz hemde tam zıddını iddia edersiniz...

Lütfen ayet belirtirmisiniz?
iyi düşün cevabın sana bile komik gelecektir.tevbe 71 i vermişsin.dostlarıdır diyor sevgililerdir demiyor!!
yabancı kadın erkek arasında perde olsun diyor kuran.sen ise tokalaşmak harammmmmmııı nerde delil getir diyorsun.kuranda öpüşmekde yok.serbest olsun mu ????
lütfen ilmi konularda laubaliliğe yer vermeyelim!
__________________

Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır.
Alıntı ile Cevapla
Alt 11 Ekim 2012, 10:43   Mesaj No:8
Medineweb Emekdarı
mehmet akif2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:mehmet akif2 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13402
Üyelik T.: 25 Şubat 2011
Arkadaşları:11
Cinsiyet:bayan
Yaş:43
Mesaj: 7.401
Konular: 425
Beğenildi:2286
Beğendi:4876
Takdirleri:3684
Takdir Et:
Standart Cevap: ALLAH iLE ARALARINA ARACI KOYANLAR VE ....

Alıntı ile Cevapla
Alt 11 Ekim 2012, 11:00   Mesaj No:9
Avatar Otomotik
Durumu:fetihcan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 20289
Üyelik T.: 15 Eylül 2012
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 32
Konular: 0
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: ALLAH iLE ARALARINA ARACI KOYANLAR VE ....

Alıntı:
Abdulmelik Üyemizden Alıntı Mesajı göster
fetihcan,
geldiğinizden beri yazılarınızı/yorumlarınızı sessiz sedasız takip ediyorum.münazara ahlakından taviz vermeyelim.sizi zor duruma sokacak konularda ahkam kesilmeyelim.düşüncelerinizi yazacaksanız edep ahlaktan tavız vermeyelim ve saygılı olalım.sizden önce bu sitede atıp tutanların ve uzaklaştırılanların sayısı belirsizdir.ilim konusunda konuşacaksanız atıp tutmayacaksınız.
isterseniz sizin yazdıklarınızı cımbızlayıp buraya derli toplu toplayabilirim.kuran kuran diyorsun ama kuran sana tokat gibi cevaplar vermektedir.ya doğrusunu söyle yada sus der.
sadece bir örnek ayşenur yıldız kardeşimizin başlığına bak ne yazmışsın!



iyi düşün cevabın sana bile komik gelecektir.tevbe 71 i vermişsin.dostlarıdır diyor sevgililerdir demiyor!!
yabancı kadın erkek arasında perde olsun diyor kuran.sen ise tokalaşmak harammmmmmııı nerde delil getir diyorsun.kuranda öpüşmekde yok.serbest olsun mu ????
lütfen ilmi konularda laubaliliğe yer vermeyelim!
hangi ahlaksızlıktan bahsediyorsun?
hangi edepten bahsediyorsun?
hangi atıp tutmaktan bahsediyorsun?

öpüş koklaş aklın FESATLIĞA ÇALIŞIYORSA daha alalarını yap....

şu tokat gibi dediğin CEVAP AYETLERİNİ yazda bizde AYETLER le çürütelim...

siteden uzaklaştırma konusunda GÖZDAĞIN çok edeplice olmuş...gerek yok böyle gereksiz lakırdılara..dersinki BEN SENDEN RAHATSIZ OLUYORUM olur biterrr...
Alıntı ile Cevapla
Alt 11 Ekim 2012, 11:12   Mesaj No:10
Medineweb Emekdarı
Esma_Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Esma_Nur isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 4458
Üyelik T.: 19 Ekim 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:kadın
Memleket:sivas/istanbul/
Mesaj: 5.436
Konular: 575
Beğenildi:4526
Beğendi:6115
Takdirleri:24126
Takdir Et:
Standart Cevap: ALLAH iLE ARALARINA ARACI KOYANLAR VE ....

katılım yaptığınızdan bu yana özelden gerekse formdan ytrince rhtsızlık verdiniz! Alıp veremediğiniz nedir bu kin neye veya kimedir onuda anlamış değiliz... Herşeyin bir adabı vardır tartışmanında öyle... yazdıklarınız bir kadına yakışacak cinsden mi?Gözdağı fln değildir sizin tarzınız bu olabilir fkt bizim tarzımız değil!!
__________________
Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım...

Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE....
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Allah'ım, kanadı kırık kuşlar gibiyiz! Bizi sensiz bırakma Allah'ım! enderhafızım Videolar/Slaytlar 0 25 Aralık 2013 13:42
RASULLERi ALLAH A ARACI KILMAK.... bilinmez Tevhid Ve Şirk Konuları 0 11 Ekim 2012 18:41
Allah Yarattıklarından Aşkındır, Yücedir, Allah’ın el-Müteâlî İsmi/Muhsin İyi muhsin iyi Makale ve Köşe Yazıları 0 10 Kasım 2011 18:15
Allah'ın Hükmü Üzere Hüküm Koyanlar! Yitiksevda Makale ve Köşe Yazıları 7 12 Ocak 2011 13:10
Vaaz:Allah'a İman ve Allah'ın Sıfatları Emekdar Üye Tebliğ-İrşad-Vaaz-Hutbe-Nasihat 0 25 Nisan 2008 01:38

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.