![]() |
ALLAHIN KiTABINA GÖRE YÖNETİLMEYEN DÜZENLERDE YAŞAMAK.. Allâh'ın Kitabına göre yönetilmeyen düzenler, Allâh'ın Kitabını dışlayarak/yok sayarak, hatta düşman olarak değerlendirerek seküler, din dışı bir anlayışla toplumu yönetmektedirler. Bir insan ise ancak, Allâh'ın Kitabına göre yönetilen bir toplumda insanca yaşayabilir. Bu neden bir kişinin en temel görevi, Allâh'ın Kitabının hakim olduğu bir toplumu oluşturmaya çalışmaktır. Bu amaçla, Allâh'ın emirlerini yaymak, yasaklarından sakındırmak için olanca gücüyle mucadele etmelidir. (Âli İmrân, 104. Sizden, hayra çağıran, iyiliği emredip kötülüğü meneden bir topluluk bulunsun. İşte onlar kurtuluşa erenlerdir. 110. Siz, insanların iyiliği için ortaya çıkarılmış en hayırlı ümmetsiniz; iyiliği emreder; kötülükten meneder ve Allah'a inanırsınız: Ehl-i kitap da inansaydı, elbet bu, kendileri için çok iyi olurdu. (Gerçi) içlerinde iman edenler var; (fakat) çoğu yoldan çıkmışlardır Enfâl, 8/39) Fitne ortadan kalkıncaya ve din tamamen Allah'ın oluncaya kadar onlarla savaşın! (İnkâra) son verirlerse şüphesiz ki Allah onların yaptıklarını çok iyi görür. Allâh'ın yasakladığı şeylerin, haramın, zulmün, kufrun, şirkin hakim olduğu bir toplumda adalet olmaz; adaletin olmadığı yerde huzur ve mutluluk olmaz. Bu nedenle her insan, Allâh'ın Kitabının hakim olduğu adalet toplumunu oluşturmakla mukellefdir. Dolayısıyla hiçbir kişi gücüm yetmiyor, ben mustazafım (zayıf bırakılmış, zaafa düşürülmüş) diyerek içinde yaşamak zorunda bırakıldığı zulme, harama, kufre, şirke dayalı toplumu kabullenemez. İnsan tek başına da kalsa, içinde yaşadığı şirk sistemine karşı mucadele etmeyi vazgeçilmez bir görev olarak bilmelidir çünkü kişi böyle bir sistem içerisinde düzgün yaşamanın mümkün olmadığını bilir. Eğer insan bütün gücünü kullanmasına rağmen toplumu dönüştüremiyorsa, onun yapacağı şey, var olan şirk sistemini kabullenmek değil, oradan inancını daha rahat yaşayabileceği bir başka yere göç etmektir (Nisâ, 4/97-100) 97. Kendilerine yazık eden kimselere melekler, canlarını alırken: "Ne işde idiniz!" dediler. Bunlar: "Biz yeryüzünde çaresizdik" diye cevap verdiler. Melekler de: "Allah'ın yeri geniş değil miydi? Hicret etseydiniz ya!" dediler. İşte onların barınağı cehennemdir; orası ne kötü bir gidiş yeridir. 98. Erkekler, kadınlar ve çocuklardan (gerçekten) âciz olup hiçbir çareye gücü yetmeyenler, hiç bir yol bulamayanlar müstesnadır. 99. İşte bunları, umulur ki Allah affeder; Allah çok affedicidir, bağışlayıcıdır. 100. Allah yolunda hicret eden kimse yeryüzünde gidecek bir çok güzel yer ve bolluk (imkân) bulur. Kim Allah ve Resûlü uğrunda hicret ederek evinden çıkar da sonra kendisine ölüm yetişirse artık onun mükâfatı Allah'a düşer. Allah da çok bağışlayıcı ve esirgeyicidir. Bu konuda bizler için en iyi örnek ise Peygamberlerin verdikleri mücadelelerdir. (Ahzâb, 33/21; Mumtehine, 60/4) Konuyla ilgili sadece İbrâhîm Peygamberin örnekliği bile, ders çıkarılması için bizlere yeterli bir örnektir. (Mumtehine, 60/4). İbrahim'de ve onunla beraber olanlarda, sizin için gerçekten güzel bir örnek vardır. Onlar kavimlerine demişlerdi ki: "Biz sizden ve Allah'ı bırakıp taptıklarınızdan uzağız. Sizi tanımıyoruz. Siz bir tek Allah'a inanıncaya kadar, sizinle bizim aramızda sürekli bir düşmanlık ve öfke belirmiştir." Şu kadar var ki, İbrahim babasına: "Andolsun senin için mağfiret dileyeceğim. Fakat Allah'tan sana gelecek herhangi bir şeyi önlemeye gücüm yetmez" demişti. (O müminler şöyle dediler.Rabbimiz! Ancak sana dayandık, sana yöneldik. Dönüş de ancak sanadır |
Cevap: ALLAHIN KiTABINA GÖRE YÖNETİLMEYEN DÜZENLERDE YAŞAMAK.. Alıntı:
Güzel bir konu olmuş emeğinize sağlık ; siz nerede yaşıyorsunuz ama sorabilirmiyim veya yeryüzünde Şeriatla yönetilen bir yer varmı ki göçelim oraya ? bunu merak ediyorum |
esedullah,paylaşımın girişinde bu tür Allahın hükmüyle idare edilmeyen yerlerde yaşayan muvvahidler,bu yerlerin Allahın hükmüyle hükmedilsin diye halka telkinlerde bulunurlar,böyle çalışırlar denmiş,DEVAMINDADA aliimran süresindeki ayetler verilmiştir,onun devamındaki paragrafta ise bu aşamalardaki zorlamalara göğüs geremeyenler HİCRET EDERLER... Yeryüzünde şeriatle yönetilen ülkeler var,ama ALLAHIN ŞERİATİYLE YOK,olsa zaten o ülkelere hicret etmek farz olur..enfal 72 göre.. |
Bu muvahhidler kendileri şeriatı yaşıyormu acaba sizce ? |
Cevap: ALLAHIN KiTABINA GÖRE YÖNETİLMEYEN DÜZENLERDE YAŞAMAK.. Bakara süresi 44 dü namazlarımda bile hep okumaya gayret ediyorumki ,vahiynin inşa ettiği bi hayat üzerine olayım...ayeti okursanız cevabımı anlarsınız herhalde... |
|
esadullah sadede geliver:)... |
Cevap: ALLAHIN KiTABINA GÖRE YÖNETİLMEYEN DÜZENLERDE YAŞAMAK.. sadece soru soruyorum cevaplamak istemiyorsanız yazmam |
Cevap: ALLAHIN KiTABINA GÖRE YÖNETİLMEYEN DÜZENLERDE YAŞAMAK.. esadullah soru sormak başkadır,sorguya çekmek başkadır...muvvahidlerde yaşamak çabasındalar deyimizin sorguya çekmektir,kişi muvvahid olmuşsa,yaşıyor demektir... |
Cevap: ALLAHIN KiTABINA GÖRE YÖNETİLMEYEN DÜZENLERDE YAŞAMAK.. :) sorgumu ben sizi sorguya ceksem dayanamazsınız :) Şeriatı benliğine oturtan bireyler olmadıkça bu şekilde devam edecektir, şeriata dem olmakta çok zordur Allah yardımcımız olsun... |
yokbe ne esedullahlar gördük:), |
|
|
Cevap: ALLAHIN KiTABINA GÖRE YÖNETİLMEYEN DÜZENLERDE YAŞAMAK.. muvahhid eylesin Allah c.c. bizleri o halde , vesselam |
|
|
|
Cevap: ALLAHIN KiTABINA GÖRE YÖNETİLMEYEN DÜZENLERDE YAŞAMAK.. Maide 44'ü de slogan haline getirmiş bizim camia. Özellikle de selefi kesim. Ben şuanki parlamenter sistemin, demokrasinin resullah sonrası hilafet seçimindeki (kırılma noktalarını saymıyorum) şura sistemnden farklı olduğunu düşünmüyorum. Yada arasında bir fark varsa bunu dillendir bakalım bilinmez belki farklı bakış açınla bizi aydınlatırsın. Ve ben bu noktada İslamoğluna katılıyorum DEVLETİN DİNİ ADALETTİR. demişti. İslamda zaten adalet sistemi üzerine kuruludur. Gayri müslim bile yönetse farketmez. Adaletle yönettimi iş bitmiştir. Hakeza İslam tarihinde necaşi bunun en basit örneğidir. İslamı uygulayan İranıda görüyoruz. İranın başörtüsü konusundaki tutumu İslami bir tutum olmamasıyla örnektir mezkur konuya. |
Cevap: ALLAHIN KiTABINA GÖRE YÖNETİLMEYEN DÜZENLERDE YAŞAMAK.. selamunaleyküm. iman dilekçecemiz şartımız olan kelime-i tevhid ve şehadette LA İLAHE diyoruz. İLLA ile devam ederek ALLAH cc hünün tek yaratıcı olduğunu ifade ediyoruz.LA neden burada. olmayan,sahte ilahların yokluğunu ifade eden LA ile başlanmış ta SADECE ALLAH CC VARDIR buyrulmamış? gayri islami yönetimlerde yaşarken boyun eymemek,yettiği kadar dini yaşamak,parlamenter sistemlerde demokratik yönetimlerde mücadelenin ölçüsü nedir?isyankar?takva\zühd?uzlet?nemelazımcılık?5 vakit cemaat? muvahhid omak için ne gerekir? konunun dışına çıkmadım umarım.hepsini bir kalemde cevaplamak zorunda değilsiniz. (istediğiniz sorudan başlayabilirsiniz :) ) |
Cevap: ALLAHIN KiTABINA GÖRE YÖNETİLMEYEN DÜZENLERDE YAŞAMAK.. [QUOTE=MERVE DEMİR;192573]Maide 44'ü de slogan haline getirmiş bizim camia. Özellikle de selefi kesim. Ben şuanki parlamenter sistemin, demokrasinin resullah sonrası hilafet seçimindeki (kırılma noktalarını saymıyorum) şura sistemnden farklı olduğunu düşünmüyorum. Yada arasında bir fark varsa bunu dillendir bakalım bilinmez belki farklı bakış açınla bizi aydınlatırsın. CEVAB...Devleti yönetecek olanın şuradakiler tarafından SEÇİLEREK,iş başına getirilmesi gayet islami hükümlerle çakışmaz tabiki,demokrasideki bazı durumlar islamla aynıda olabilir,bu kominizmdede,budizmdede veya farklı bir inançtata islam ile ortak bazı durumların olması gayet normal,normal olmayan bunların HAK KAYNAKLI OLMAYIŞI VE BİR KISMIYLA BENZEMESİDİR...Örneğin demokraside egemenlik halkındır,islamiyette ise hakkındır ,yani hak ile halk kadar bi fark yok mu sizce..İslamda hertürlü kulun kul üzerinde bu rasullerde olsa hiç bir hakimiyeti olamaz,hakimiyet sadece Allah merkezli bi yaşama biçimindeki hükümlere bağlı olunur..Yaşadığımız türkiyede hakimiyet HAY OLAN HER ZAMAN DİRİ OLAN ALLAH a değilde,şu an ölü olan Atatürkün ilke ve inkılaplarına yani ÖLÜYE verilmiştir. Ve ben bu noktada İslamoğluna katılıyorum DEVLETİN DİNİ ADALETTİR. demişti. cevab..Burda sizin ve islamoğlunun ADALETİn TANIMINI yaparken ,hangi ölçüyü kullandığınıza bakılması lazım,yani siz adeleti tarif ederken nasıl bi bilgiye dair adelet tanımındansınız..Örneğin size sorum şu ADELET NEDİR,tarif edebilirmisiniz adeleti,ve hatta şöyle yapın siteye binlerce insan giriyor ve siz bi başlık açın SİZCE ADELET NEDİR,deyip insanlardan adeletin tarifini isteyin bakın nasıl tanımlar ortaya çıkacaktır.Bi başlık açın ve rica edin sorun ilk başta sitedeki AĞIR ABİLER başlasın tarifine,ama her tarif yapan kopye çekmeden kendi kafasındaki tarifi yapsın ve değerlendirelim..ilk başta siz başlayın buyrun...kısa öz ve anlaşılır her insanın anlayacağı cümleler kurun,uzun uzadıyada olmasın..not islam oğlunun adelet tanımı cellatlardan cellat beyenmektir,hangisi daha az acı verirse onu seçin demektir..sonuçta kafanızı koparacaklar ama... İslamda zaten adalet sistemi üzerine kuruludur. Gayri müslim bile yönetse farketmez. Adaletle yönettimi iş bitmiştir. Hakeza İslam tarihinde necaşi bunun en basit örneğidir. cevab...Burda nekadar yanlış düşündüğünüzün cevabını ADELETİN TANIMINI yaptıktan sonra verecem inşaallah.. İslamı uygulayan İranıda görüyoruz. İranın başörtüsü konusundaki tutumu İslami bir tutum olmamasıyla örnektir mezkur konuya. cevab..iran konusunda islam ile yönetildiği şeklinde görmenizde ADELET TANIMINIZDAKİ yanlışlıktan kaynaklanıyor...islam ile yöenetiyoruz demek başkadır,islam ile yönetilmek başkadır.. |
|
Cevap: ALLAHIN KiTABINA GÖRE YÖNETİLMEYEN DÜZENLERDE YAŞAMAK.. sorgulayan sadece ben değilmişim demek :) |
Cevap: ALLAHIN KiTABINA GÖRE YÖNETİLMEYEN DÜZENLERDE YAŞAMAK.. gayri islami yönetimlerde yaşarken boyun eymemek,yettiği kadar dini yaşamak,parlamenter sistemlerde demokratik yönetimlerde mücadelenin ölçüsü nedir?isyankar?takva\zühd?uzlet?nemelazımcılık?5 vakit cemaat? Muvahhid omak için ne gerekir? Konunun dışına çıkmadım umarım.hepsini bir kalemde cevaplamak zorunda değilsiniz. (istediğiniz sorudan başlayabilirsiniz [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] )medineoo dan alıntı.. CEVAB..ilk başta gayri islami yöntimlerin yöneticilerinin hepsinin farkında olsun olmasınlar,hepsinin kendisini Allahın ilahlığına hükmüne ortak kıldığının farkına varıp bunların hepsine LA İLAHE DEYİP,NAHL SÜERESİ 36,nın gereğini yapıp onları inkar edip red edmek ve insanlarada bunu tebliğ edmek.. muvvahhid olmak içinde,İkbaşta Allahın peygamberler aracılığıyla insanlara kendisini tanıttığı gibi TANIMAK VE ÖYLE ALLAHI TEK ALLAH OLARAK kabul etmek, ve ara vermeden ölünceye kadarda vahiyi anlayarak baş ucu kaynağı yapıp öylece hareket etmek..zaten bu istikamette devam edenlere vahiy yolunun aydınlığı hep ışık tutacaktır .. |
|
not.memurlukların içinde meşru olanları vardır.yani hem muvvahid olup hem memurluk yapılabilinir,önemli olan yaptığı işin meşruluğudur Allahın koyduğu ölçülere göre... |
Cevap: ALLAHIN KiTABINA GÖRE YÖNETİLMEYEN DÜZENLERDE YAŞAMAK.. s.a. oy kullanmanın neresinde şirk var? entarasan geldi? benim ilk oy kullandığım yaşım olan 18 e kadar ve 18 den her 5 senede (yerel seçimde dahilmi ? )bir şirk konusunda ameli ve itikadi yönde menfi bir durumda mı olmuş oluyorum ? |
Cevap: ALLAHIN KiTABINA GÖRE YÖNETİLMEYEN DÜZENLERDE YAŞAMAK.. Oy kullanmak şirkse,Bu düzenin okuluna göndermek,imamı olmak,hastanesine gitmek,emekli olunca emekli maaşı almak da şirk olur... |
Cevap: ALLAHIN KiTABINA GÖRE YÖNETİLMEYEN DÜZENLERDE YAŞAMAK.. Yeryüzünde islami bir devlet olmayınca (hicret edilecek bir yer),bulunduğunuz yerdeki kral hükümdar herneyse zulüm etmiyorsa en iyisini seçmek zorundasınız. Şeriat olmadığı için buna oy vermem derseniz,o zamanın en kötünü dininize ,ırzınıza malınıza tecavüz ettiği takdirde(,Yakın zamana kadarki rejim ve yönetimlerin çoğu gibi) Bilakis ozaman sorumlu olusunuz zulme razı olduğunuz için. |
Cevap: ALLAHIN KiTABINA GÖRE YÖNETİLMEYEN DÜZENLERDE YAŞAMAK.. neden şirk olduğunu daha önce münazara ettik okumak isteyen okuyup yorumunu o kısma yazsın.. |
|
|
Cevap: ALLAHIN KiTABINA GÖRE YÖNETİLMEYEN DÜZENLERDE YAŞAMAK.. Devlet şeriatle yönetilmiyor,O halde gelin şeriatle yönetilen devlete talip olalım kanımızın son damlasına kadar çalışalım,şeriatle yönetilmeyen hiçbir yönetime de eyvallah demeyelim. Bu ynetim şirk üzerine !oy verenler ne oluyor?Müşrik!!! Okula gidiyor mu çocuğun? Hastanesinden sigortalı faydalanıyormusun?** Emekli olunca maaşını kim ödeyecek??* Elcevap :şirk devleti Eeeeeee Ey Mücahid genç!!! Söylem çok afilli evet!! Belki deçok ihlaslısın .. Peki beş vakit namzını cemaatle camide eda ediyormusun.. malikilere ve bir kısım şafilere göre müekked,hanbeliye zahiriye göre de vaciptir. Demekki yazmak kolay ,amel etmek zormuş,,,cemaate gitmeyen adam devlete nasıl namzet oluyor anlamış değilim ... Hepsi kuru gürültü... |
Cevap: ALLAHIN KiTABINA GÖRE YÖNETİLMEYEN DÜZENLERDE YAŞAMAK.. Bu arada hiçbir şahısa söylemiyorum konuyu kimler tartışırsa tartışsın, genel yazıyorum. |
Cevap: ALLAHIN KiTABINA GÖRE YÖNETİLMEYEN DÜZENLERDE YAŞAMAK.. namazı cemaatle kılmanın şartı hac 26 dır,her cemaatlede namaz kılmam... |
Cevap: ALLAHIN KiTABINA GÖRE YÖNETİLMEYEN DÜZENLERDE YAŞAMAK.. s.a. 40-50 li yıllarda bazı mahkemelerin anadoluda diyar diyar gezdiği zamanlarda mücadele eden asılan şehid olan vs. muhteremlerin imanında yahut itikadında problem varmıydıda o muameleye reva görüldüler.muhalefet denen sistemin esamesi yoktu. gerek o zamanda gerekse bu zamanda çoğunluğu inanmış kimselerin sayısı nüfusa oranla fazlaydı. fakat yönetim yada mühür ellerinde olanlar arzularını emellerini gerçekleştirdiler. çok partili hayata geçilince bazı şeyler değişti.sonrasında yönetime ortak olan sağ görüşlü her zihniyet muhafazakar bir mü'min veya muvahhid olmadığı halde mütedeyyin insanların önlerini açacak icraatlara iseyerek yada istemeyerek el atmış oldular.nefes alma fırsatı yaşamadımı anadoluda ki kuran okuma mücadelesi veren kişiler. mağaralardan ahırlardan daha müreffeh ortamlara taşındılar. sebebi ise sandığa giden mütedeyyinlerin verilen oyların vesilesi ile olmuş değilmidir. 100 de 80 yada 90 müslüman bir toplum oy verecek diyelim.3 tane münker 1 tanede münkerden biraz daha iyi grup. düşüncenize göre bakılırsa sandığa gitmeyen 100 de 80 lik grubun içinde olacak. elde edilen ne olacak? bu vebal oy verme vebalinden daha mı ehven? masonluğu belgelenen adamlar dahi bu ülkede istemeden de olsa günümüzde önder olma vasfını taşıyan imam hatip mezunu insanların yetişmesine vesile oldular. yumruğu masaya vurmak için takat gerek.pusturulan kimsede cesaret olmaz. arkasında namaza durulmayan imamların okuduğu hutbeler 28 şubatın koymuş olduğu otoritenin ürünüdür. günümüzle o zamanki beyenilmeyen işaretle yapılan vaaz veya hutbelerin okunduğu zamandan dahamı kötü bir zamandayız? oy vermeyen daha kötü bişeye alet oluyor diye kanaat getiriyorum. |
|
Cevap: ALLAHIN KiTABINA GÖRE YÖNETİLMEYEN DÜZENLERDE YAŞAMAK.. ikinizinde korkularını anlaya biliyorum,yalnız bu korkularınız sizi haklı çıkarmaz,sizler yani bu düşüncede olanların ortaya attığı bu savunma yani şuanki rahatlığımızdan oluruz daha kötüsü gelirde şunu yapar bunu yapar falan.. o zaman sizler Allahın peygamberlere uyguladığı metoddan daha iyisini biliyorsunuz,Allah peygamberlerine ve arkadaşlarına uygulattığı metodda,onlarda her türlü işkenceyi çekmediler mi,mekkede hertürlü hakeretlere maruz kalmadılarmı,canlarından,mallarından,onurları ayaklar altına alınmadı mı,ve devamında ne oldu böyle bi mücadele sonucunda Allah onlara yardım etti ve İSLAMIN İZZETİYLE İZZETLENDİLER,Siz ise öldüğü yerde sizi idare eden ölülerin ilke ve inkılaplarına bağlılıkla hangisi daha ehvene devam.. peki siz ankebut süresindeki ,iman ettik dedikten sonra onları bırakacağımızımı sandılar,onlardan öncekileri nasıl imtihan ettikse onlarıda imtihan edecez, devamında bakaradaki şu ayetler,biz onları biraz mallardan biraz canlardan,evlatlardan imtihan edecez sen sabredeni mücdele... SİZDEN ÖNCEKİLERİN BAŞINA GELENLER SİZİN BAŞINIZA GELMEDEN CENNETE GİDECEĞİNİZİ Mİ SANIYORSUNUZ.. not.Ayrıca kuranı okumak başka şeydir,kuranı hayata taşımak başka şeydir,kiminin okuduğu kuran boğazından aşağıya bile inmez,anlamadan okur durur.. |
|
Cevap: ALLAHIN KiTABINA GÖRE YÖNETİLMEYEN DÜZENLERDE YAŞAMAK.. birşey sorcam siz meal hafızımısınız söyledikleriniz de yalan yalnış yok haklısınız da siz ne yapıyorsun icraat olarak, oy vermiyosunuz iş bitiyormu bu devletin bütün olanaklarından faydalanmıyormusunuz, ya gerçekten merak ediyorum millte oy vermeyin şirke girmeyin deyip kenaramı çekiliyorsunuz |
Bende rasulleri örnek almış,halkın hakkı ve batılı karıştırdığı noktaları yine Allahın metodundaki sıralamaya göre GÜNCEL ANLAMIYLA GÜNDEM EDİYOR[TEBLİĞ],yapıyorum.. Allahın hükmüyle hükmetmeyen devletlerde yaşarken BENİ KÜFRE DÜŞERECEK UNSURLARDAN UZAK DURUYORUM,DİĞER MEŞRU[HELAL],OLANLARDANDA YARARLANIYORUM. |
SAAT: 19:34 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.