![]() |
Cevap: AMiN PUTUNA DAİR... Alıntı:
|
Allah Rasulu Fatihadan sonra "amin " demiş mi? Rivayetlere göre demiş. Allah, Peygamberinin "amin " demesine mudahale etmiş mi?. Hayır O zaman biz de peygamber dediği içi "amin " dememiz gerekmez mi?. Tabi ki gerekir. Yahudi ve Hristiyanlıkta da kullanılıyor diye bizim kullanmamamız mı gerekir?. Tabi ki hayır. Bu konuda Mevdudi'nin araştırması vardı ama şimdi bulamadım, bulunca aktarıyım inş. |
neymiş,İNŞAALLAH,ile AMİN aynı manadaymış,tercihini AMİNDEN yapmak lazım,Amin bu durumda inşaallahtan daha efdal bu savunmayı yapanlaar göre... Rasulullah olsaydı ki farazi bi örnek,bu şekildeki düşünceye rağmen inanın bu AMİNİ YASAKLARDI...Çünkü Allahın rasulune göre,inşaallah,AMİNDEN DAHA EFDAL,BEN KURANDAKİ RASULDEN BUNU ANLIYORUM... |
|
Abi adamların haklarını yemiyelim,:),ha bu arada müşteşirklere ADAM diyebiliriz demi ,kimse kızmaz herhalde:), |
|
Cevap: AMiN PUTUNA DAİR... Haklarını yeme ama İslam alimlerinin hakkını da yeme:) |
..tabiki inşallah aminden daha eftal olablr aksi söylenmedi ki krdşm.. amin le inşallahı kıyaslmk ta nerden çıktı şimdi; çokk şükür ki inşallahıda , maşallahıda , amini de dilimizden eksik etmiyrz elhamdülillah .. konu yu neerden nereye çekiysnz farkında mısnzz krdşçay-kahve000 .. Resulullah olsaydı ve bu tartştğmz konlrı görseydi utanrdık dğl mimahcup000mahcup000mahcup000 |
İnşallah ile amin kıyaslanmamış diğen arkadaşlar,inşaallahın yerine AMİN,AMİNİN YERİNE İNŞAALLAHDA GEÇER VE BU KELİMELER BİRBİRLERİNİN ANLAMINDANDIR DİYEN Bİ ÇOK AÇIKLAMA VAR,veya siz bu açıklamaları okumadınız herhalde... |
size göre bizim kaynaklarımız tahrife ugramıs .)) size göre bizim hayatımız bidatlerle dolu .)) size göre bizler dini bilmeyen cahil kesimiz .)) size göre sizin görüsünüzün dısındaki hersey tekfir edilmeli .)) size göre sizin dogrunuz var baskada dogru yok .)) size göre sizin inanmadıgınıza kimse inanmasın .)) size göre ..... size göre ..... kısacası siz bize şunu söyleyin bizde ugrasmayı bırakalım. " Ben Kuran dısında hicbir kaynak tanımam, kitabımda varsa vardır yoksa yoktur. sünnetler hadisler benim icin ölcü olamaz cünkü dogruluguna inanmıyorum" insallah ile amin aynı manada mantıgını siz nereden cıkardınız .)) yazılanları tarafsız okursanız daha akıllıca yaklasacagınız kanaatindeyim. insallah yerine amin demek daha makbuldur savunuculugunu yapan kim .) kendiniz yorumlayıp kendiniz inanıyorsunuz. Allah razı olsun Fecr Hoca gayet hos bir acıklama yapmıs. Peygamberin müdahale etmedigi birseye siz hangi yetkiyle müdahilsiniz .) Yalnız şöyle bir ayrıntı vardı dimi, siz bunada inanmıyordunuz.:) |
SAAT: 19:31 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.