Medineweb Forum/Huzur Adresi

Medineweb Forum/Huzur Adresi (https://www.forum.medineweb.net/)
-   Tevhid Ve Şirk Konuları (https://www.forum.medineweb.net/652-tevhid-ve-sirk-konulari)
-   -   AMiN PUTUNA DAİR... (https://www.forum.medineweb.net/tevhid-ve-sirk-konulari/23647-amin-putuna-dair.html)

bilinmez 29 Kasım 2012 20:37

AMiN PUTUNA DAİR...

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Amin, Firavun Zamanında Muşrik Toplumun “Tanrılar Kralı” Dediği Bir Putun İsmidir. O Zamanki Muşrik Toplum, O Putun Her Şeyi Duyduğuna ve Dualardan Sonra İsmi S...öylenirse Kabul Olacağına İnanır ve Dualarından Sonra O Putun İsmini Söylerdi. A
min Kelimesi Firavun Zamanındaki Muşrik Toplumdan, Şirke Çok Meraklı Olan Yahudilere, Onlardan Hristiyanlara, Onlardan da Müslümanlara ve Ortadoğudaki Diğer Toplumlara Yayılmıştır

Amin Kelimesi Muhammed Peygamberin Ölümünden 200-300 Sene Sonra, Müslümanlara Hristiyan ve Yahudi Kaynaklarından Uydurma Hadis Rivayetleri ile Birlikte Girmiştir.

Bazı İnsanlar Amin Kelimesi Kur’ânda Geçmeyebilir Ama Muhammed Peygamber Bize Söyleyin Dediyse Elbette Söyleyeceğiz Diyorlar. Ayrıca Yanlış Bir Anlamı Olmadığında Söylenmesinde Neden Sakınca Olsun Diyorlar. Amin Kelimesini Araştırdığımızda Bu Kelimenin Bir Put İsmi Olduğunu Görüyoruz.

Amin, Mısır’daki Thebes Şehrinin Baş Putlarının İsmiydi. Amin’in Kendisi, Karısı Mut ve Oğulları Khensu Kutsal Sayılırlardı. Amin’in Mısır’da Önemi Gittikçe Arttı ve Amin Sonunda Mısır’ın Baş Putu Oldu. Amin’in En Meşhur Tapınağı Siwa’dadir. Amin Sık Sık Koç ya da İnsan Başlı Koç Olarak Temsil Edilirdi.

Amin Putuna Tapmanın Sadace Mısırlı Muşrikler Arasında Değil, Mısır’da Yaşayan Yabancılar Arasında da Yaygın Olduğunu Görüyoruz.

Amin Putuna Tapmanın Thebes’in Hem Güneyine Hem de Kuzeyine Yayıldığını Görüyoruz. Onunla İlgili Tapınakları İnceledigimizde Amin Putuna Tapmanın, Mısır’ın Sömürgelerinden Olan Suriye, Nubia, Oases’e Bile Sıçradığını Görüyoruz. Yukarı Mısır’ın Merkezleri Thebes, Herakeopolis Magna, Aşağı Mısır’da da Memphis, Sais, Xois, Metelis, Heliopolis, Babylon, Mendes, Thmuis, Diospolis, Butus ve Kemmis Adası; Libya Çölünde de Kenemet Oases,Nubia’da ise Sabua Vadisi, Ebu Simberl, Napata ve Meroe ve Suriye’de de Birçok Yer.

Amin, Karısı Mut ve Oğulları Khensu, Theban Kabilesinin Taptığı İnsanlardı. Miladdan Önce 1550-1070 Senelerinde Thebes Şehrinin Mısır’ın Başkenti Olduğu Zamanlarda Amin Mısır’da Tanrılar Kralı Olarak Kabul Ediliyordu. Bu Dönem İsrailoğullarının (Yakub Peygamberin Soyundan Gelenlerin) O Bölgede Köle Olarak Yaşadığı Dönemdir. Şirke Çok Meraklı Olan İsrailoğulları Birkaç Asır Sonra Tevhidi Bırakıp Şirke Yönelmişlerdir. Allâh’ın Mûsâ Peygamber’in Asası Vesilesiyle Denizi Yarmasından Hemen Sonra Yolda Giderken Gördükleri Muşrik Topluma Özenerek “Ey Mûsâ, Bize de Onların İlâhları Gibi Bir İlâh Yap” Diyen; Mûsâ Yuce Allâh’dan Tevrâtı Almaya Gittiğinde Hemen Zinet Eşyalarından Bir Buzağı Yapıp Ona Tapan İsrailoğullarının, Mısır’da Firavun Zamanındaki Muşriklerden Amin Putu İnancını Almasına ve Diğer Toplumlara Yaymasına Pek Şaşırmamak Gerek.

Amin Kelimesi Kur’ânın Hiçbir Âyetinde Yoktur. Muşrikler, Amin Şirkini Müslümanlara Yutturabilmek için Rasulullah’ın Ölüm Emri Verdiği Muaviye Tarafından Uydurulmuş Sözleri Kullanmaktadır:

“Okuyan Amin Deyince Siz de Amin Deyin. Melekler de Amin Der. Kimin Amin Deyişi, Meleklerin Amin Deyişine Denk Gelirse Tüm Geçmiş Gunahları Bağışlanır”

1- Allâh’ın Hiçbir Peygamberi Dualardan Sonra Bir Put İsmi Söylenmesini Emretmez. “O Size Hiç Kufru Emreder mi!” (Âli İmrân Sûresi, 80) Peygamberler İnsanları Putlara Yönlendirmek için Değil, Putları Yok Etmek için Gönderilmiştir. Peygamberler Lât, Menât, Uzza, Yeûk, Yeğûs, Nesr, Amin vs Hiçbir Putun Anılmasını İstemez. Dualardan Sonra Lât, Menât, Uzza Demek ile Amin Demek Arasında Hiçbir Fark Yoktur Çünkü Hepsi de Put İsmidir.

2- Allâh’ın Hiçbir Meleği de Dualardan Sonra Bir Put İsmi Söylemez. “Melekler Büyüklük Taslamadan Allâh’a Boyun Eğerler. Üstlerindeki Rablerinden Korkarlar ve Emrolundukları Şeyleri Yaparlar.” (Nahl Sûresi, 49-50)

3- Bir Kişinin Telaffuzu ile Meleklerin Telaffuzunun Eş Zamanlı Olması Hiçbir Gunahı Bağışlatmaz. “Gunahı Olan Hiçbir Kimse Başkasının Gunahını Yüklenmez.” (En’âm Sûresi, 164; İsrâ Sûresi, 15; Zumer Sûresi, 7; Necm Sûresi, 38)

“Gunahı Olan Hiçbir Kimse Başkasının Gunahını Yüklenmez. Eğer Gunahı Çok Olan Kimse Bir Başkasını Onu Taşımaya Çağırsa, Yakın Akrabası Bile Olsa Kendisine Ondan Hiçbir Şey Yükletilmez.” (Fâtir Sûresi, 18
)

JAZARİ 29 Kasım 2012 22:38

Cevap: AMiN PUTUNA DAİR...

onlarca hadisle sabit bir mes'ele hakkındaki bilgileri yeterli bulmayıp ; Yok bilmem Katolik Ansiklopedisi'nin yok bilmem Colombia Ansiplopedisi vb. UYDURUK kaynakların bilmem hangi sayfasındaki bilgilere başvurmak ne kadar da acı..

Ene Garip 29 Kasım 2012 23:06

amin demeyelim de ne diyelim siz söyleyin

iklimya 29 Kasım 2012 23:21

1400 yıldır bu gercegi ! hicbir müfessir, alim,ulema, evliya, abid, zahid, mutasavıf fark etmedi de siz mi farkettiniz .)
sacma sapan efsaneye inanmamızı beklemiyorsunuz sanırım.
Diller arası yakınlıktan kaynaklanan bir benzerlik olamaz mı acaba?
Hüsnü zan ile yaklaşayım istiyorum hadiseye, şimdi siz asmış oldugunuz bu yazıyla
bizleri bilgilendirmek mi istediniz yoksa savundugunuzu mu göstermek istediniz?
bilgi amaclıysa subhanallah deyip geçistirecegiz, yok sizin zihniyetinizse delillerimizi sunacagız.

Yitiksevda 29 Kasım 2012 23:33

Bilinmez bra Amin Arapçada Yapılan bir duanın yada hayrın ardından Kabul buyur manasında kullanılır. Bilinmezim Ayeti Kerimede şu buyruğu değerlendirmeni rica edecem . '' Sözü işitipde Onun en güzeline Uyarlar '' Zümer 18 de geçer Şimdi bu sözü işittik ve güzel olduğuna inanarak kabul ettik ne gibi bir zararı olabilir bra. Bu kelimenin kökeninin İsrailiyattan geldiğine efsanelerden geldiğine inananlar neden Allah resulünce Kullanılması tavsiyesine inanmazlar buda muamma Allah ıslah etsin neler ile uğraşıyoruz Yeryüzünde o kadar uğraşmamız gereken Asli görevlerimiz dururken.

Muaviyeyi zerre kadar sevmem ama Asla Allah resulü onun hakkında Ölüm fetvası vermemiştir bunu kim nerden çıkardı. Efsanevi olaylar üzerinden kullanıla gelmiş bir sözü Puta dayandırmak Put isminin anıldığı imasını vermek yanlış anlayıştır Bilinmezin bu tür safsata ve benzerleri ile hareket etmeyelim şimdi bende Kabul buyur anlamında Amin diyerek seni Allaha emanet ediyorum İslam dininde asla Put ismi olarak kullanılmamıştır ve kullanılmazda ...

makbergülü 30 Kasım 2012 00:32

ÂMİN

Öyle olsun, duamızı kabul et, çok doğru anlamında dualardan sonra söylenen söz. Özellikle namazda fâtihanın bitiminden sonra söylenmektedir. Arapça'da isim-fiil olarak kabul edilen kelimelerdendir. Kelimenin İbranice olduğu kânaatleri vardır. Zira aynı kelimeyi "amen" şeklinde kullanan Yahudi ve Hristiyanlar bunun Süryânîce "âmin" kelimesinden geldiğini ifade etmektedirler. Bu kelime namazda zikredilmekte ise de, Kur'an'dan olmadığı bilinmektedir. Hz. Peygamber (s.a.s.) ise, namaz'da Fatiha Suresi'nin okunması bittikten sonra "âmin" denmesini özellikle emretmiştir. Şöyle ki: "İmam, Fatiha'yı tamamlayıp âmin dedikten sonra siz de ."âmin" deyiniz. Kimin bu sırada "âmin" demesi meleklerin o anda "âmin" deyişi ile aynı ana rastlarsa geçmiş günahları affolunur. " (Müslim, K. Salat, 72; Ebû Dâvud, Salat, 167-168; Tirmizî, Mevâkîttü's-Salat, 116).
Bu hadislere göre namaz'da Fatiha'dan sonra "âmin" demek sünnettir. İmam-ı A'zam'a göre "âmin" gerek imam ve gerekse cemaat tarafından hafiyyen (sessizce); imam-ı Şâfiî ve Ahmed b. Hanbel'e göre açık ve imamla birlikte söylenmesi sünnettir. (Sünen-i Ebû Dâvud Tercüme ve Şerhi, İstanbul 1988, III, 470-474).

şimdi biz beş vakit namazlarımızda sünnet üzere bile amin derken.. bu konuda nedir ? bilmeyen bir insan bu konuda araştırmadan size inanırsa vebali nice olur düşündünüz mü ?? el insafff..!!

bilinmez 30 Kasım 2012 07:46

Alıntı:

Yitiksevda Üyemizden Alıntı (Mesaj 203884)
Bilinmez bra Amin Arapçada Yapılan bir duanın yada hayrın ardından Kabul buyur manasında kullanılır. Bilinmezim Ayeti Kerimede şu buyruğu değerlendirmeni rica edecem . '' Sözü işitipde Onun en güzeline Uyarlar '' Zümer 18 de geçer Şimdi bu sözü işittik ve güzel olduğuna inanarak kabul ettik ne gibi bir zararı olabilir bra. Bu kelimenin kökeninin İsrailiyattan geldiğine efsanelerden geldiğine inananlar neden Allah resulünce Kullanılması tavsiyesine inanmazlar buda muamma Allah ıslah etsin neler ile uğraşıyoruz Yeryüzünde o kadar uğraşmamız gereken Asli görevlerimiz dururken.

Muaviyeyi zerre kadar sevmem ama Asla Allah resulü onun hakkında Ölüm fetvası vermemiştir bunu kim nerden çıkardı. Efsanevi olaylar üzerinden kullanıla gelmiş bir sözü Puta dayandırmak Put isminin anıldığı imasını vermek yanlış anlayıştır Bilinmezin bu tür safsata ve benzerleri ile hareket etmeyelim şimdi bende Kabul buyur anlamında Amin diyerek seni Allaha emanet ediyorum İslam dininde asla Put ismi olarak kullanılmamıştır ve kullanılmazda ...

abiciğim,taksimdeki kiliseyi yıllar önce gezmişken mumları yakıp bıraktıkları yerin yanında,dualarını yazmış ve AMEN,diye sonuna eklemişlerdi[kendi lisanlarıncada,türkçe çeviriminede],böyle yazıyordu,yani hırıstiyanlarda mı arapçayı kullanıyorlar ABİ BARİ SEN YAPMA ETME,...

Yapılacak duanın sonunda,illaki AMİN demesek ne olur.

bilinmez 30 Kasım 2012 08:03

Alıntı:

iklimya Üyemizden Alıntı (Mesaj 203879)
1400 yıldır bu gercegi ! hicbir müfessir, alim,ulema, evliya, abid, zahid, mutasavıf fark etmedi de siz mi farkettiniz .)
sacma sapan efsaneye inanmamızı beklemiyorsunuz sanırım.
Diller arası yakınlıktan kaynaklanan bir benzerlik olamaz mı acaba?
Hüsnü zan ile yaklaşayım istiyorum hadiseye, şimdi siz asmış oldugunuz bu yazıyla
bizleri bilgilendirmek mi istediniz yoksa savundugunuzu mu göstermek istediniz?
bilgi amaclıysa subhanallah deyip geçistirecegiz, yok sizin zihniyetinizse delillerimizi sunacagız.

sorduğunuz soru korkunç bi sorudur,ve peygamberleri kabul etmeyen toplumların karşı çıktıkları ilk temel soruda sizin sorduğunuz soruyla başlamıştır..Hiç kimse fark etmedi, sizmi fark ettiniz...kabul etmeye bilirsiniz ama kuran ile hemhal olan birinin bu soruyla çıkış yapması,savunmaya geçmesi doğru değildir,Rasulullahın veda hutbesi rivayetindeki uyarısıda BURDA BULUNANLAR,BURDA BULUNMAYANLARA ANLATSIN OLURYA,BURDA BULUNMAYANLARDA,BURDA BULUNANLARDAN DAHA İYİ ANLAYABİLİR..Yıllarca hatta siz 1400 yıl dan beri süre gelen bi SÖZ dür diyorsunuz ama hırıstiyanlarda bunu kullandığına göre,1400 den ÖNCE dir.

FECR 30 Kasım 2012 08:35

Bilinmez kardeşim
Bu sıralar yine Haniflere takılıyorsun herhalde:)

Bu yazıyı daha önceleri okumuştum ama kaale almadım. Bu yazının kaynağına baktığımız zaman 1907 yılında yazılmış"Katolik Ansiklopedi" de yazıldığını görüyoruz.Yani Batılı bir kaynak. 100 yıl önce bir yazılmış bir kitap.1900'lü yılların ortamının ortamın bir düşünün. İngiliz Bakanın tarihe geçen sözleri vardı:
"Bu Kuranı, Müslümanların elinden almadıkça onları yenemeyeceğiz. Ne kadar uğraşırsak uğraşalım bu Kuranı onların ellerinden de alamıyoruz. Onları öyle bir hale getireceğizki KURAN ı okuyacaklar fakat manasını anlamayacaklar.(İngiltere Müstemlekeler Bakanı Lord Gladiston)
Batılılar ve Müşteşrikler Kur'an üzerinde oynama yapamadıkları için, Kur'an'ın pratiği olan Sünnet konusunda şüpheler oluşturmuşlar, insanların kafalarında şüpheler oluşturmaya başlamışlardır. Bu şekilde hem peygamber devre dışı kalmış olacak hem de Kur'an hayata indirgenmemiş olacaktı. Bunu maalesef başardılar.Kur'an hayattan dışlandı, ölüler ardından okunan bir kitap haline getirildi. Sünneti 3-5 şekilsel şeylerle sınırlı hale getirildi.
Şimdi bazı kelime ve kavramların Yahudi ve Hristiyanlıkta da kullanılıyor diye bir kenara mı atılması gerekiyor.
Selam,namaz,oruç gibi bir takım kavramlar da ortak kelimelerdir. Bunların da kullanılması veya amel olarak işlenmesi Yahudi ve Hristiyanlığın kaynağının İslam olduğunu, sonra da aslından saptırıldığını gösterir. İlahi kelamın bazı kalıntılarının günümüze kadar gelmesi, o kavramları reddetmemiz gerekmez.

Kur'an'da geçmiyor diye günlük kullanımda geçen hayır dua, temenni gibi ifadeleri kullanmamak mı gerekir?
Amin ifadesi "Allahım kabul et" anlamında gerek İslam tarihinde gerekse Yahudi ve Hristiyanlık tarihinde kullanıla gelen bir ifadedir.
Ayrıca Batılı Müşteşriklerin yazdıkları bizim için ne zamandan beri bir çok hadis kitabında geçen rivayetleri reddetmemize sebebiyet veriyor. Sorgulanması gerekir. Bu işin altında uluslararası projedir. Bu projenin bir ayağını şu anda Hanifler yürütüyor.Haniflerin sitesine baktığımız zaman, Kur'an hakkında bir takım şüphe tohumları ekmeye çalışıyor. Mesela; kimi surelerdeki ayetlerin dizilişinde,sıralamasında yanlışlıklar olduğunu ileri sürecek kadar işi çığırından çıkarmışlardır.
Dikkatli ol, hemen her gördüğün yazıya balıklama atlama:)
Bu herkese bir tavsiyedir

bilinmez 30 Kasım 2012 09:03

Fecr abi,onlara epeyce takıldım daha doğrusu,hep tartıştık kendileriyle ne kadar çeliştiklerinini çok ortaya koydum hanifler,HALUK GÜMÜŞTABAK gibi hak ve batılı karıştıran pozitivist biriyle bile ayrı düştüler,düşünün yani..

Kuran üzerindeki oyunların bu topraklarda garplıların yaptığınında farkındayım elhamdulillah,hatat atatürkün akılbabaları abdullah cevdet,celal nurilerin içtihad edrgisinde bu oyunu kaleme aldıkları bi yazıyıda okumuştum..

Bu durumlar başka,islam adı altında geleneği islam ile karıştırıp insanlara din diye yutturan,islamı babalarının tekelinde ve kendi tekeline alanların ve halka din budur diyenlerin halkı getirdikleri nokta burası işte,düşünün İKLİMYA gibi bi kuran talebesi yetiştiren abla bile,yaptığı sorgulamanın ne kadar acı ve vehameti ortada...

samimi ama bi o kadarda bilinçsiz halkın sürüklendiği ve aklını geleneğe,bi o kadarda uyduruk hayal kahramanları olan sadatlar,gavslar,şeyhlere hipotek ettirenlerin uyutulduğunu görünce VE ZALİMLERİN İDARELERİNDE CAN ÇEKİŞİP HER TÜRLÜ İŞKENCEYE MARUZ KALDIKLARINI GÖRDÜĞÜMÜZ ve halkın bu zalimleri kurtarıcı gördükleri İÇİN, elimize geçen her bilgiyi ulaşa bildiğimiz her yere Allahın yardımıyla ulaştırıp AKILLARINI VAHİYLE KULLANMALARINI İSTİYORUM,SORGULAMALARININ ÖNÜNDEKİ BU ENGELİ AŞMALARI İÇİN GAYRET EDİYORUM..

Doğrudur,kuranın kavramlarıyla bu tebliği yapmam lazımken,kuranda olmayan bu kelimeleri gündem ediyorum bazen,olsun en azından sorgulamaları ve kurana sürklenerekte olsa bi nebze yaklaaş biliyorsak elhamdulillah deyip ayağa kalkıyorum..

son olarak ulaştığım bilgiyi gerçekten tahlil edip üzerinde epeyce düşünüp öyle yaptıktan sonra insanlara sunuyorum,varsın hayatımda AMİN sözcüğü olmasın,buna rağmen yalan,yanlış,uyduruk,kaydırık bilgileri ve geleneği ve dini kendine geçim yapan sahtekarları sorguluyor ve sorgulamaları için samimi halkı uyarıyorumya bu şimdilik yeter..

FECR 30 Kasım 2012 09:31

Tahlil ve sorgulamalarını tek taraflı yapma.
Tahlil etmek ve sorgulamak güzeldir ama tahlilin ve sorgulamanın bir metodu olması lazım. Metod olmadan sadece kendi aklımıza ve mantığımıza göre hareket etmeye çalıştığımızda yanlışlara düşmek daha kolaydır. Her bilenin üstünde bir bilen bulunur ( Yusuf-76) ayetini akıldan çıkarmamak gerekir.Kendi zanlarımızı, düşüncelerimizi mutlak doğru olarak kabul ettiğimiz de nefsini ilah edinen kimse konuma düşmemiz daha kolay olur. Hele fikirlerimizi, düşüncelerimizi İslam Düşmanlarının argümanlarına göre şekillendirmeye çalışırsak, bir müddet sonra onlarla aynileştiğimizi fark edemeyiz, kırmızı çizgilerimizin yavaş yavaş kaybolduğunun farkında olamayız.
Tarihten bize intikal eden mirası toptan kabul etmek ne kadar hata ise, toptan red etmek de o kadar hatadır.Ayıklamacı olmak için de iyi bir Kur'an ve Sünnet bilgisine sahip olmak gerekir. Bilginin yanına feraset ve hikmet sahibi olmak da gerekiyor.

Esadullah 30 Kasım 2012 09:36

........Amin :)

suhtem 30 Kasım 2012 11:27

Alıntı:

FECR Üyemizden Alıntı (Mesaj 204054)
Tahlil etmek ve sorgulamak güzeldir ama tahlilin ve sorgulamanın bir metodu olması lazım. Metod olmadan sadece kendi aklımıza ve mantığımıza göre hareket etmeye çalıştığımızda yanlışlara düşmek daha kolaydır. Her bilenin üstünde bir bilen bulunur ( Yusuf-76) ayetini akıldan çıkarmamak gerekir.Kendi zanlarımızı, düşüncelerimizi mutlak doğru olarak kabul ettiğimiz de nefsini ilah edinen kimse konuma düşmemiz daha kolay olur. Hele fikirlerimizi, düşüncelerimizi İslam Düşmanlarının argümanlarına göre şekillendirmeye çalışırsak, bir müddet sonra onlarla aynileştiğimizi fark edemeyiz, kırmızı çizgilerimizin yavaş yavaş kaybolduğunun farkında olamayız.
Tarihten bize intikal eden mirası toptan kabul etmek ne kadar hata ise, toptan red etmek de o kadar hatadır.Ayıklamacı olmak için de iyi bir Kur'an ve Sünnet bilgisine sahip olmak gerekir. Bilginin yanına feraset ve hikmet sahibi olmak da gerekiyor.

..Allah razı olsun Fecr Hocmdn amn*amn*amn*c*

Ene Garip 30 Kasım 2012 11:45

amin

iklimya 30 Kasım 2012 13:06

Alıntı:

bilinmez Üyemizden Alıntı (Mesaj 203965)
sorduğunuz soru korkunç bi sorudur,ve peygamberleri kabul etmeyen toplumların karşı çıktıkları ilk temel soruda sizin sorduğunuz soruyla başlamıştır..Hiç kimse fark etmedi, sizmi fark ettiniz...kabul etmeye bilirsiniz ama kuran ile hemhal olan birinin bu soruyla çıkış yapması,savunmaya geçmesi doğru değildir,Rasulullahın veda hutbesi rivayetindeki uyarısıda BURDA BULUNANLAR,BURDA BULUNMAYANLARA ANLATSIN OLURYA,BURDA BULUNMAYANLARDA,BURDA BULUNANLARDAN DAHA İYİ ANLAYABİLİR..Yıllarca hatta siz 1400 yıl dan beri süre gelen bi SÖZ dür diyorsunuz ama hırıstiyanlarda bunu kullandığına göre,1400 den ÖNCE dir.

.) benzetmenizi bir anlık cvp verme telaşından kaynaklıyor olarak addediyorum.
farkındaysanız cıkıs yapmadım bilakis hüsnüzan ile yaklasıyorum dedim .)
tartısma konusu olacak kadar kıymetli bile degil bence.
bilakis 8 tane tefsire baktım, müfessirler fatihadan sonra amin kelimesine ne demişler merak ettim.
negatif bir yazıyla karsılasmadım.
cesitli hadis kitaplarını taradım bir tane degil yarım bile olumsuzluk yoktu.
bizim ilmimiz onların ilimlerinin yanında zerre dahi etmezken
bunu gözden kacırmaları mümkün degildir öyle degil mi .) kastım buydu.
İlmi olarak deliller bence mevcut durum icin nirvana.
Şöyle bir örnekle bitireyim insallah.
Yanılmıyorsam avatardaki prenses sizin kerimeniz.
Allahım;
Bu bebegi Kuran yolundan ayırma,
Rasulullahın hakiki cizgisinden bir an dahi cıkarma,
onu iyilerle karsılastır, kötülerden koru muhafaza eyle,
ilim ile hemhal eyle,
dinini yüceltebilecek, yaşayabilecek, savunabilecek ve yaşatabilecek hassalarla beze,
onu kendine hakiki manada kul, habibi edibine hakiki manada ümmet eyle..........
diye dua ettim varsayalım, bir baba olarak bana vereceginiz cevap nedir acaba .))

Amin deseniz yazıya yakısmayacak,
kabul et Allahım deseniz hic olmaz cünkü amin kelimesinin türkcesi,
insallah masallah hepsi kabul makamına cıkar,
cok naziksiniz deseniz e vallaha ben bunu kabalık olarak kabul ederim .)
...
her ne kadar görüşlerimiz birbirine uyuşmasada ilmi bir mücadele icindesiniz.
hatasız kul olmaz cünkü beşeriz. bu yazınızı bir hata olarak kabul edelim.
saygılar.

bilinmez 30 Kasım 2012 13:13

Alıntı:

FECR Üyemizden Alıntı (Mesaj 204054)

abi kuran arınmak isteyen için en güzel metod değilmidir ve kuran peygambere inmeden önceki durumuna KİTAP NEDİR İMAN NEDİR BİLMİYORDUN DEMİYOR MU,tahlilin sorgulamanın kaynağı kuran olmayanlar imandandan yoksun olmaz mı.insanları kuranı anlamaay çağırırken ve böyle bi davette insanlar tabiki geleneğini sorgulayacaklar buda kaçınılmazdır,AMİN GELENEK DEĞİLMİDİR,veya şöye sorayım burda AMİNİN DOĞRU Bİ SÖYLEM OLDUĞUNUN METODUNU NERDEN ALIYORUZ VEYA ALMAK LAZIM,ha rasulullahtan demeyin çünkü RASULULLAHTAN ÖNCEDE BU VARDI...

HA TOPTAN KABUL VE TOPTAN REDDE HERZAMAN KARŞI OLDUĞUMUDA SİZ BİLİYORSUNUZ...

not.Abi geleneği din zannedip tavır alanlar ortada işte,böyle bi yazıyı duygusal yorumlamalardan uzak kuran merkezli ,vahiynin metodunda değerlendirmek yerine PUTTA OLSA AMİN,deyişler ve tavırlar bu mudur ALLAH VE RASULUNUN METODU ,YOKSA HEVA VE HEVESİN AYYUKA ÇIKIŞI MIDIR...Allah ben amin demiyorum diye beni sorgulamayacak mahşerde :),

Ene Garip 30 Kasım 2012 13:15

iklimya hocam maşallah size, üslubünüza,aydınlatmanıza,tartışmalar karşısında ki tutumunuza, iyi niyetliliğinize hayran kaldım Allah sizden razı olsun
selam ve dua ile...

bilinmez 30 Kasım 2012 13:43

Alıntı:

iklimya Üyemizden Alıntı (Mesaj 204272)
.) benzetmenizi bir anlık cvp verme telaşından kaynaklıyor olarak addediyorum.
farkındaysanız cıkıs yapmadım bilakis hüsnüzan ile yaklasıyorum dedim .)
tartısma konusu olacak kadar kıymetli bile degil bence.
bilakis 8 tane tefsire baktım, müfessirler fatihadan sonra amin kelimesine ne demişler merak ettim.
negatif bir yazıyla karsılasmadım.
cesitli hadis kitaplarını taradım bir tane degil yarım bile olumsuzluk yoktu.
bizim ilmimiz onların ilimlerinin yanında zerre dahi etmezken
bunu gözden kacırmaları mümkün degildir öyle degil mi .) kastım buydu.
İlmi olarak deliller bence mevcut durum icin nirvana.
Şöyle bir örnekle bitireyim insallah.
Yanılmıyorsam avatardaki prenses sizin kerimeniz.
Allahım;
Bu bebegi Kuran yolundan ayırma,
Rasulullahın hakiki cizgisinden bir an dahi cıkarma,
onu iyilerle karsılastır, kötülerden koru muhafaza eyle,
ilim ile hemhal eyle,
dinini yüceltebilecek, yaşayabilecek, savunabilecek ve yaşatabilecek hassalarla beze,
onu kendine hakiki manada kul, habibi edibine hakiki manada ümmet eyle..........
diye dua ettim varsayalım, bir baba olarak bana vereceginiz cevap nedir acaba .))

Amin deseniz yazıya yakısmayacak,
kabul et Allahım deseniz hic olmaz cünkü amin kelimesinin türkcesi,
insallah masallah hepsi kabul makamına cıkar,
cok naziksiniz deseniz e vallaha ben bunu kabalık olarak kabul ederim .)
her ne kadar görüşlerimiz birbirine uyuşmasada ilmi bir mücadele icindesiniz.
hatasız kul olmaz cünkü beşeriz. bu yazınızı bir hata olarak kabul edelim.
saygılar.

İslam tarihinde iki ekol isimlerden biri İMAM EBU HANİFE,DİĞERİ İMAM BUHARİ,Allah günahlarıyla sevaplarıyla onları bağışlasın inşaallah..Buhari amcam ebu hanife amcamı ZINDIK İLAN EDİYOR.siz bu bilgiler içinde doğruyu yanlışı ayıra bileceğinizi nasıl yapıyorsunuz,imam buharimi haklıda ,ebu hanife mi zındık,yoksa ebu hanife mi doğru imam buharimi yanılıyor.Sanırım ne demek istediğimi anlata bilmişimdir..

yaptığınız duaya illaki AMİN mi demek gerek,veya sizin dediğiniz gibi İNŞAALLAHTA AMİNİN YERİNE GEÇİYORSA,niye İNŞAALLAH DEMİYİMDE ,amin DİYEYİM...amin ,inşaallahtan dahamı güzel bi söz,halbuki mevlüt abi zümmer 18 vererek bana müslüman sözü dinler engüzeline uyar diye ikaz ediyordu beni yukardaki açıklamasında ve ben aynı samimiyetle size soruyorum sözün güzeli İNŞAALLAH MI,YOKSA AMİN Mİ...

KABUL ET ALLAHIM,İNŞAALLAH,MAŞAALLAH BUNLARIN AMİN ANLAMINDA OLMASINI SAVUNMAK HİÇTE İLMİ OLMASA GEREK.VE HELEKİ AMİNİ BU SÖZLERDEN DAHA MAKBUL GÖRMEK ODA AYRI SIKINTI OLSA GEREK.....

NOT.Siz ne kadar samimiyseniz,inanın bende enaz o kadar samimiyim Allahın dininde..

Ene Garip 30 Kasım 2012 14:24

sizin hadis kaynaklarınız nelerdir?

bilinmez 30 Kasım 2012 15:00

Alıntı:

zilzal Üyemizden Alıntı (Mesaj 204305)
sizin hadis kaynaklarınız nelerdir?

Yukarda fecr abininde en son yazısında TOPLU KABUL VE TOPLU RED etmenin, yanlış olduğu vurgusunu,geçmiş tarihi malumattaki söz[hadis] lerdede üzerinde olması gerektiğinin kanaatini taşıyorum.yani sözün altında,buhari,müslim,tirmizi,ibni mace vs vs yazması önemli değil benim için,bu önemli değil deyişim, yukardaki muhaddislerin şahsında[isminde] bi değerlendirme yapmıyorum.Okuduğum veya ulaştığım bilginin KURANIN BÜTÜNLÜĞÜYLE ÇAKIŞMAMASI LAZIM,

Çakışırsa altındaki isme veya kitabın ismine bakmaksızın red ederim,bu red edişim RASULULLAHI TEKZİP EDMEK DEĞİLDİR...Çünkü hem sözün rasululahtan olduğunu bile bile red rasulu red olurki buda küfürdür,yani benim kabul etmediğim sözün kendisidir..ve hiç bir hadisi itikat edinmem...

DİNİ KONULARDA,PEYGAMBERİ TEKZİB başlığında imam ebu hanifedende rivayet edilen kaynaktan aldığım ve paylaştığım konuyu bulup okursanız ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız konuyu güncelledim inşaallah...

Esma_Nur 30 Kasım 2012 15:02

Alıntı:

zilzal Üyemizden Alıntı (Mesaj 204275)
iklimya hocam maşallah size, üslubünüza,aydınlatmanıza,tartışmalar karşısında ki tutumunuza, iyi niyetliliğinize hayran kaldım Allah sizden razı olsun
selam ve dua ile...

tartışmalarda olması gereknde budur.Saygı çerçevesini aşmadan.

FECR 30 Kasım 2012 15:30

Alıntı:

bilinmez Üyemizden Alıntı (Mesaj 204274)
abi kuran arınmak isteyen için en güzel metod değilmidir ve kuran peygambere inmeden önceki durumuna KİTAP NEDİR İMAN NEDİR BİLMİYORDUN DEMİYOR MU,tahlilin sorgulamanın kaynağı kuran olmayanlar imandandan yoksun olmaz mı.insanları kuranı anlamaay çağırırken ve böyle bi davette insanlar tabiki geleneğini sorgulayacaklar buda kaçınılmazdır,AMİN GELENEK DEĞİLMİDİR,veya şöye sorayım burda AMİNİN DOĞRU Bİ SÖYLEM OLDUĞUNUN METODUNU NERDEN ALIYORUZ VEYA ALMAK LAZIM,ha rasulullahtan demeyin çünkü RASULULLAHTAN ÖNCEDE BU VARDI...

HA TOPTAN KABUL VE TOPTAN REDDE HERZAMAN KARŞI OLDUĞUMUDA SİZ BİLİYORSUNUZ...

not.Abi geleneği din zannedip tavır alanlar ortada işte,böyle bi yazıyı duygusal yorumlamalardan uzak kuran merkezli ,vahiynin metodunda değerlendirmek yerine PUTTA OLSA AMİN,deyişler ve tavırlar bu mudur ALLAH VE RASULUNUN METODU ,YOKSA HEVA VE HEVESİN AYYUKA ÇIKIŞI MIDIR...Allah ben amin demiyorum diye beni sorgulamayacak mahşerde :),

Allah Peygamber'e KİTAP NEDİR İMAN NEDİR BİLMİYORDUN diyordu evet ama bizler için demiyor. Biz kitabı da biliyoruz imanı da . Ayrıca Kitabın canlı örneği Sünneti de biliyoruz.
Allah Rasulu Fatihadan sonra "amin " demiş mi? Rivayetlere göre demiş.
Allah, Peygamberinin "amin " demesine mudahale etmiş mi?. Hayır
O zaman biz de peygamber dediği içi "amin " dememiz gerekmez mi?. Tabi ki gerekir.
Yahudi ve Hristiyanlıkta da kullanılıyor diye bizim kullanmamamız mı gerekir?. Tabi ki hayır.
Bu konuda Mevdudi'nin araştırması vardı ama şimdi bulamadım, bulunca aktarıyım inş.

bilinmez 30 Kasım 2012 15:37

Alıntı:

FECR Üyemizden Alıntı (Mesaj 204355)
Allah Peygamber'e KİTAP NEDİR İMAN NEDİR BİLMİYORDUN diyordu evet ama bizler için demiyor. Biz kitabı da biliyoruz imanı da . Ayrıca Kitabın canlı örneği Sünneti de biliyoruz.
Allah Rasulu Fatihadan sonra "amin " demiş mi? Rivayetlere göre demiş.
Allah, Peygamberinin "amin " demesine mudahale etmiş mi?. Hayır
O zaman biz de peygamber dediği içi "amin " dememiz gerekmez mi?. Tabi ki gerekir.
Yahudi ve Hristiyanlıkta da kullanılıyor diye bizim kullanmamamız mı gerekir?. Tabi ki hayır.
Bu konuda Mevdudi'nin araştırması vardı ama şimdi bulamadım, bulunca aktarıyım inş.

Abi, Rasulullahın dediğine inansam bu konuyu paylaşırmıyım..Yukarda katılım yapıp savunmaad bulunanların öne attığı,yorumlar heleki hiç islam ile alakası bile olamaz,

neymiş,İNŞAALLAH,ile AMİN aynı manadaymış,tercihini AMİNDEN yapmak lazım,Amin bu durumda inşaallahtan daha efdal bu savunmayı yapanlaar göre...

Rasulullah olsaydı ki farazi bi örnek,bu şekildeki düşünceye rağmen inanın bu AMİNİ YASAKLARDI...Çünkü Allahın rasulune göre,inşaallah,AMİNDEN DAHA EFDAL,BEN KURANDAKİ RASULDEN BUNU ANLIYORUM...

FECR 30 Kasım 2012 15:53

Alıntı:

bilinmez Üyemizden Alıntı (Mesaj 204360)
[SIZE=3][COLOR=red]Abi, Rasulullahın dediğine inansam bu konuyu paylaşırmıyım..

1000 kusur senelik rivayetlere inanmıyorsun da 100 yıl önce yazılmış ve Batılı Müşteşriklerin yazdığı kitaba mı inanıyorsun?:)

bilinmez 30 Kasım 2012 16:02

Alıntı:

FECR Üyemizden Alıntı (Mesaj 204373)
1000 kusur senelik rivayetlere inanmıyorsun da 100 yıl önce yazılmış ve Batılı Müşteşriklerin yazdığı kitaba mı inanıyorsun?:)

Abi adamların haklarını yemiyelim,:),ha bu arada müşteşirklere ADAM diyebiliriz demi ,kimse kızmaz herhalde:),

Ene Garip 30 Kasım 2012 16:05

Alıntı:

bilinmez Üyemizden Alıntı (Mesaj 204380)
Abi adamların haklarını yemiyelim,:),ha bu arada müşteşirklere ADAM diyebiliriz demi ,kimse kızmaz herhalde:),

:) sen onlarını hakkını yeme ama bizde müfessirlerin,alimlerin vs hakkını yedirmeyiz.

FECR 30 Kasım 2012 16:05

Haklarını yeme ama İslam alimlerinin hakkını da yeme:)

suhtem 30 Kasım 2012 16:31

Alıntı:

Abi, Rasulullahın dediğine inansam bu konuyu paylaşırmıyım..Yukarda katılım yapıp savunmaad bulunanların öne attığı,yorumlar heleki hiç islam ile alakası bile olamaz,

neymiş,İNŞAALLAH,ile AMİN aynı manadaymış,tercihini AMİNDEN yapmak lazım,Amin bu durumda inşaallahtan daha efdal bu savunmayı yapanlaar göre...

Rasulullah olsaydı ki farazi bi örnek,bu şekildeki düşünceye rağmen inanın bu AMİNİ YASAKLARDI...Çünkü Allahın rasulune göre,inşaallah,AMİNDEN DAHA EFDAL,BEN KURANDAKİ RASULDEN BUNU ANLIYORUM...

..tabiki inşallah aminden daha eftal olablr aksi söylenmedi ki krdşm..
amin le inşallahı kıyaslmk ta nerden çıktı şimdi; çokk şükür ki inşallahıda , maşallahıda , amini de dilimizden eksik etmiyrz elhamdülillah ..
konu yu neerden nereye çekiysnz farkında mısnzz krdşçay-kahve000
.. Resulullah olsaydı ve bu tartştğmz konlrı görseydi utanrdık dğl mimahcup000mahcup000mahcup000

bilinmez 30 Kasım 2012 17:39

Alıntı:

FECR Üyemizden Alıntı (Mesaj 204383)
Haklarını yeme ama İslam alimlerinin hakkını da yeme:)

Abi islam alimerinin hangisi müşteşriklerden önce,kuranın kelime fihristini yapmış,adamların çalışmalarının arasında yanlışlar olduğu gibi doğrularda var ve ben islam alimlerininde doğrularını alıp yanlışlarını hep eleştirmişimdir,müslümanda olması gerekende bu değilmidir...yani islam alimlerinide baş üstünde tutanlardanım,ama kalkıp,uçuk kaçık uydurma,gaybi,veya ölmüşlerden,fenafillah olmuşuz safasatasını savunanlarında islam alimi olarak görmedim görmüyorumda,bunlarıda burda defalarca yazdık ve çizdik sebeblerini ,AYRICA İSLAM ALİMLERİNİN TIRNAĞIANA BİLE MÜŞTEŞİRKLERİ DEĞİŞMEM,RAHAT OLUN YANİ,:)

İnşallah ile amin kıyaslanmamış diğen arkadaşlar,inşaallahın yerine AMİN,AMİNİN YERİNE İNŞAALLAHDA GEÇER VE BU KELİMELER BİRBİRLERİNİN ANLAMINDANDIR DİYEN Bİ ÇOK AÇIKLAMA VAR,veya siz bu açıklamaları okumadınız herhalde...

iklimya 30 Kasım 2012 21:37

Alıntı:

size göre bizim yazdıgımız hicbirsey ilmi degil .))
size göre bizim kaynaklarımız tahrife ugramıs .))
size göre bizim hayatımız bidatlerle dolu .))
size göre bizler dini bilmeyen cahil kesimiz .))
size göre sizin görüsünüzün dısındaki hersey tekfir edilmeli .))
size göre sizin dogrunuz var baskada dogru yok .))
size göre sizin inanmadıgınıza kimse inanmasın .))
size göre .....
size göre .....
kısacası siz bize şunu söyleyin bizde ugrasmayı bırakalım.
" Ben Kuran dısında hicbir kaynak tanımam, kitabımda varsa vardır yoksa yoktur.
sünnetler hadisler benim icin ölcü olamaz cünkü dogruluguna inanmıyorum"

insallah ile amin aynı manada mantıgını siz nereden cıkardınız .))
yazılanları tarafsız okursanız daha akıllıca yaklasacagınız kanaatindeyim.
insallah yerine amin demek daha makbuldur savunuculugunu yapan kim .)
kendiniz yorumlayıp kendiniz inanıyorsunuz.

Allah razı olsun Fecr Hoca gayet hos bir acıklama yapmıs.
Peygamberin müdahale etmedigi birseye siz hangi yetkiyle müdahilsiniz .)
Yalnız şöyle bir ayrıntı vardı dimi, siz bunada inanmıyordunuz.:)

JAZARİ 30 Kasım 2012 22:19

Kusura bakmayın ama sunulan bunca delile rağmen savunduğunuz bu iddia'yı en masumane bir deyimle özetlemek gerekirse KONUŞTUKÇA BATMAK denir.. Katolik'in ''K''asına inanılmazken(müslümanlar) sizin savunduğunuz bu iddiaların KATOLİK ANSİKLOPEDİSİ'nde yer alması inanın insanı güldürmekten öteye birşey ifade etmiyor.Olayı döndürüp dolaştırıp savurup harmanlayıp tasavvufa ,şeyhe bağlamanız da varya itiraf etmeliyim ki her baba yiğidin harcı değil..BİR HOCAMIN dediği gibi
''hatasız kul olmaz cünkü beşeriz. bu yazınızı bir hata olarak kabul edelim.''..

Nesli_Nur 01 Aralık 2012 00:30

Alıntı:

HACIYSK Üyemizden Alıntı (Mesaj 204492)
Kusura bakmayın ama sunulan bunca delile rağmen savunduğunuz bu iddia'yı en masumane bir deyimle özetlemek gerekirse KONUŞTUKÇA BATMAK denir.. Katolik'in ''K''asına inanılmazken(müslümanlar) sizin savunduğunuz bu iddiaların KATOLİK ANSİKLOPEDİSİ'nde yer alması inanın insanı güldürmekten öteye birşey ifade etmiyor.Olayı döndürüp dolaştırıp savurup harmanlayıp tasavvufa ,şeyhe bağlamanız da varya itiraf etmeliyim ki her baba yiğidin harcı değil..BİR HOCAMIN dediği gibi
''hatasız kul olmaz cünkü beşeriz. bu yazınızı bir hata olarak kabul edelim.''..

evet000evet000ArO*

Medine-web 01 Aralık 2012 09:50

zülküf bence artık iyice edip yüksel'leşmeye başladın yahuuu :) elimizde bir amin kalmıştı oda putmuş..pes yaw pes...bence yahudi ve hristiyan kaynaklarından vereceğine şöyle izah etseydin daha inandırıcı olurdu;
amin'nin seruveni > emin > amine > emine > son aşamasında > amin oldu :)

bak emine ne halde geldi gördün mü ?
al sana hurafe :))

bilinmez 01 Aralık 2012 12:34

Alıntı:

HACIYSK Üyemizden Alıntı (Mesaj 204492)

Verdiğim yazı katolik ansiklopedisinde geçiyorda,AMİN geçmiyor mu,öyleyse siz niye katoliklerin ve yahudilerin AMİNİNE DEVAM EDİYORSUNUZ..Biraz ne dediğinizi kendinizde düşünseniz benim değilde ,kendinizin battığını göreceksiniz..

Esma_Nur 01 Aralık 2012 13:46

Konu açılmışdır. Tartışmanın hedefi fikir alış verişidir.Bir birimizi rencide etmeden. buyrun.

bilinmez 01 Aralık 2012 14:14

Alıntı:

Abdulmelik Üyemizden Alıntı (Mesaj 204577)
zülküf bence artık iyice edip yüksel'leşmeye başladın yahuuu :) elimizde bir amin kalmıştı oda putmuş..pes yaw pes...bence yahudi ve hristiyan kaynaklarından vereceğine şöyle izah etseydin daha inandırıcı olurdu;
amin'nin seruveni > emin > amine > emine > son aşamasında > amin oldu :)

bak emine ne halde geldi gördün mü ?
al sana hurafe :))

Abi bu ve benzeri tartışmaya açık konular,genele şumul değil kişiye özel konulardır,Yani her kişi sahih derecesinde mutmain olduğunu yapmalı,Sizde tekdir edersinizki taklit metodu sakat bi metoddur.

Hatta Rasulullah as mın bile yanındaki ashabı kendisinden duyduklarını VHİY Mİ BU EY ALLAHIN RASULU diyerek,ona göre görüş beyan etmişlerdir..

Ben mutlak manada AMİNİN Bİ PUT İSMİ OLDUĞUNU DEĞİLDE,her dilde aynı manaya gelen artık tesadüfi mi desem,ne desem anlmı meçhul bi kelime olarak bulduğum için yerine Allahım kabul et,inşaallah ı kullanamyı tercih ediyorum benim için bu şekilde oluşu daha mutmain olmama sebeb oluyor.Daha öncede amini kullanıncada anlamı meçhul buluyor ve rahatsızdım vallahi..

Burda bu konuyu açarken tarihi bi malumat olarak kimin araştırması pekte önemli değil benim için,isimden çok içeriğe takılırım ,yani ilk başta okumadan kimin yazısıdır diye bakmam,konuyu ele alırken NE ANLADIĞIMA BAKIP,HEMEN PEYGAMBERİN PIRATİĞİ OLAN KURANA MÜRACAT EDERİM,ve öyle değerlendiririm..

Arkadaşların çıkışları hep çoğunlukla tahkikten,sorgulamadan uzak bi geleneğin ürünü gibi çıktı,hatta bu geleneğin yahudi ve hırıstiyanlarda bile var gelen bi durumdur ve rasulullahta bunu uygun görmüş demeleri kanaatimce doğru bi peygamber anlayışı olmadığıdır..

örneğin ben ey Allahın rasulu AMİNİN YERİNE,ALLAHIM KABUL ET desem RASULULLAH BANA YOK,yapamassın bak yahudi ve hırıstiyanlarda öyle dua ediyorlar, mı der,veya bak BEN BİLE AMİN DİYORUM,SENDE DİYECEKSİN YOKSA SEN BANA UYMAMIŞ MI OLURSUN MU DERDİ]ki farazi bi örnek bu rasulullah hayatta olmadığı için,farazi örnek bu]..

not.abi ashab vahiy olmayan durumlarda rasulullaha kendi fikirlerini söyleyecek kadar serbest bi islam ile içiçeydiler değil mi...

ha diğer taraftan rasulullahtan rivayet edilenlerle biz AMİN DİYORUZ DİYENLERİN PUT PEREST OLDUĞUNU DEĞİL,geleneği sorgulamayan TAKLİTÇİ OLDUKLARINI DÜŞÜNÜYORUM..

Yalnız paylaşımını yaptığım yazıda tarihi malumatta böyle Bİ PUT VARSA,NERDE VE BU BİLGİYE ULAŞAN KİŞİNİN BU PUTU GÖRÜP GÖRMEDİĞİNİ SORGULAMANIN DAHA DOĞRU OLDUĞU KANAATİNDEYİM...

AYRICA ABİ,EDİP YÜKSEL benzetmene büyüğümsün ama,ABİ BAK GİTsopa000

Ene Garip 01 Aralık 2012 14:57

örneğin ben ey Allahın rasulu AMİNİN YERİNE,ALLAHIM KABUL ET desem RASULULLAH BANA YOK,yapamassın bak yahudi ve hırıstiyanlarda öyle dua ediyorlar, mı der,veya bak BEN BİLE AMİN DİYORUM,SENDE DİYECEKSİN YOKSA SEN BANA UYMAMIŞ MI OLURSUN MU DERDİ]

sen deme abi ne diycekler ki sana amin deme Allahım kabul et de
bu konu niye bu kadar uzadı ki kendinize amin demenin yalnış olduğuna kanaat getirecek birinimi arıyorsunuz bence bulamazsınız en azından bu sitede zaten google da sizden başka amine put ismi diyen çıkmamış verdiğiniz kaynağı da hiç bilmem zaten benim kaynağım kuran ve sünnet orda da aminnin put ismi söylemeyin diye birşey yok
selametle..

FECR 01 Aralık 2012 15:00

sirace 01 Aralık 2012 15:27

ben öle tartışmaya girebilecek kadar bilğili biri değilm ama hıristiyanlıkda yahudilkde bir zamanlar hak din idi onlarda da amin kelimesinn olması çok normal

bilinmez 01 Aralık 2012 16:11

Alıntı:

FECR Üyemizden Alıntı (Mesaj 204626)

,

abi açıklamalar tamamen,geleneği şablonik olarak günümüze taşımaktır..

AMİNİN MANASININ, ALLAHIM KABUL ET DEMEK OLDUĞU HANGİ LİSANCADIR,

Arapça mı,

Türkçemi,

kürtçe mi,

ingilizcemi,

vs vs nece...:)

SAAT: 19:31

vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320