Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM DİNİ KONULAR.::. > Muhtelif Dini Konular > Tevhid Ve Şirk Konuları

Konu Kimliği: Konu Sahibi bilinmez,Açılış Tarihi:  07 Mayıs 2013 (08:20), Konuya Son Cevap : 10 Mayıs 2013 (20:17). Konuya 7 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 07 Mayıs 2013, 08:20   Mesaj No:1
Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart DEMOKRATiK DÜZENLERDE,PARTi KURUP PARÇALANMAK..

DEMOKRATiK DÜZENLERDE,PARTi KURUP PARÇALANMAK..

Evet konu müslümanım diyenler için geyet önemlilik arz edmektedir,çünkü müslümanım demek,tıpkı doktorum demek gibi ispatlanması gereken ve bu ispat üzere sabit kalmak suretiyle olur,yoksa bende müslümanım demek,bende doktorum demek gbi bi iddada kalır.

Paylaşımıma böyle bi giriş yaptıktan sonra ,neden böyle bi paylaşımda bulunduğumu kısaca izah edeyim.
Laik demokratik düzenlerde,yani Allahın değilde beşeri hüküm koyucuların kendi heva ve heveslerine,ve sadece akli dayanaklara dayalı vahiyden azade hükümler çıkararak, ilahlıkta kendilerini Allaha ortak koşma çabası sonucu,çıkartılan ve halkında böyle bi adeletle ancak huzuru bulacağı sanısıyla ve inancıyla inandırılarak,iktidar koltuklarına tapan ve bunları oralara taşıyan uyutulan halk ile birlikte şirkli mirkli bi ilah anlayışı hüküm sürer,halkın bu sahte,yani kendini Allahın hüküm koymada,egemenlikte,otoritede ortak koşan sahte ilahların peşine takılma oyunu ve oy vererek oyalanma süreci,şöyle gelişir.

Birincisi hakkı her halukarda örtmeye çalışan ve hakkı inkar edme yolu ki buna KAFİRLİK,denir,bu zaten açıkça ortada dır,tıpkı günümüz kafir,parti ve ideolojileri adı altında bulunan ve Allahın hükmünü kale almayan,hatta kahrolsun şeriat diyebilecek kadar ileri gidilen bi küfür yoludur..

İkincisi ise,işin farkında olmayan,olamayan cahil,yani islamı,Allahı,kuranı,rasulleri seven,yalnız Allahın,islamın,kuranın ve pıratiği olan rasullerin ve son rasul olan muhammed rasulullahın örnekliğindeki metoddan habersiz,menkıbelerle,ilahi denilen birçok batıl söz,laflarla donatılmış sözlerle,mevlitler,kasidelerle anlamaya ve yaşamaya çalışan halkın,kendi kafasına göre tasavvur ettiği,Allah,din,rasul anlayışında şirkli binanışa dönmüş inancın tuttuğu yol olan müşriklerin yolu...

üçüncüsü ise,islmın bilgisinin farkına varmış,yalnız laik demokratik düzenler içerisinde kendi kafasına göre bi metod belirleyip,gerek kendine müslüman denen halkın içinde bulunduğu zulumden,gerek bütün dünya müstekbirlerinin inlettiği,musatazafların daha adil bi yaşama ve huzura yol alıp böyle yaşamalarını ,özünde kendine dert dava edinmiş,usulde .metodda şirke bulaşmış güzel insanların tuttuğu ŞİRKLİ METODDAKİ YOL...

Nasılmı diyeceksiniz,kısaca şu örnekte sunayım ...ve ençok üçüncü şık üzerinde duracam inşaallah..

Demokratik sistemde hükmüne itaat edilmek suretiyle ibadet edilen ilahlar, insanlardır. Çünkü bu sistemde hüküm koyma yetkisi insanların elindedir.

İslam sisteminde yalnızca Allah’ın hüküm ve kanunlarına itaat edildiği için, kullara değil yalnızca Allah’a ibadet edilir.

Demokratik sistem Müslümanlar için İslam’ı hakim kılma yolunda çalışırken diğer diktatörlük ve baskı rejimlerinden daha fazla özgürlük verebilir. Fakat verilen bu özgürlükler bizim bu sistemin bir parçası olmamızı meşru kılmaz.

Daha önce de anlattığımız gibi bu sistemin bir parçası olmak; İslam’ın temel şartlarından olan hakimiyetin Allah’a ait olması ilsine zıt olduğu için İslam akidesine temelden zıttır.

Bu sistem bazı Arap ülkelerinde ve bir zamanlar İslam diyarı olan diğer ülkelerde uygulanmaya başlandığında; İslami cemaatlerin en büyüklerinden biri olan Mısır’daki İhvan-ı Müslimin o an için parti kurulması noktasında kendisine izin verilmediği için başka bir partiye destek vererek seçime girdi.

Şayet devlet onlara parti kurulması hususunda izin vermiş olsaydı, hiç çekinmeden o sistem içerisinde bir parti kurup onunla meclise girerlerdi.

Kaldı ki, onlar bundan daha basitini yapmışlar ve başka bir parti adı altında meclise girmişlerdir. Üstelik çatısı altında meclise girdikleri Vefd partisi, İslamla uzaktan yakından alakası olmayan laik zihniyetli bir parti idi.


BU MESELEYİ BİLEN Bİ TEBLİĞCİ ALİMİN VE O DÖNEMİN İHVANİ MÜSLİM KADROSUNUN LİDERLİĞİNİ YAPAN ÖMER TİLSİMANİ ARASINDAKİ MÜNAZARA ŞUDUR,


Bu meseleyi duyduğumda bir İslam tebliğcisi olarak, İhvan-ı Müslimin’in o sıradaki lideri Ömer Tilmisani’ye gidip onunla meseleyi tartıştım.

Şimdi size Ömer Tilmisani ile aramızda geçen tartışmayı nakletmek istiyorum. Bu aramızda geçen tartışmayı sizlere aktarmamdaki amacım; okuyucunun, demokratik sistemde bir parti kurup meclise girmenin İslam’a göre caiz olduğunu söyleyenlerin getirdikleri delillerin neler olduğunu öğrenmesi ve bunların geçerli deliller olup olmadığına karar vermesi için gerçekleri ortaya koymaktır.


Öncelikle Ömer Tilmisani’ye demokrasinin ne demek olduğunu ve nasıl işlediğini kısaca hatırlattım.

Yine İslam sisteminin ne olduğunu ve nasıl işlediğini de hatırlattım. Sonra ona bir parti adı altında meclise girmeyi hangi delile dayanarak caiz görüp böyle bir şeye kalkıştıklarını sordum.


Cevabı şöyle idi:
"Biz partiyi bir gaye olarak değil bir vesile olarak görmekteyiz. Biz mecliste İslam’ı anlatacağız. Biz mecliste İslam’a zıt olan görüşleri kabul etmeyip bunlara karşı çıkacağız."


Ben de bunun üzerine şöyle dedim:

"Bu senin getirmiş olduğun akli delillerdir. Bunlar şer’i delil değildirler. Halbuki şer’i deliller bu görüşe zıtlık arz etmektedir.

Rasûlullah SallAllahu Aleyhi ve Sellem zamanında da şimdiki parlamentoyu andıran bir meclis olan müşriklerin Dar-ün Nedve adını verdikleri bir meclisleri vardı.

Rasûlullah SallAllahu Aleyhi ve Sellem ne kendisi bu müşriklerin parlamentosuna üye olmuş, ne de müslümanların oraya katılıp üye olmalarına izin vermiş veya onların oraya üye olmalarını emretmiştir.

Rasûlullah SallAllahu Aleyhi ve Sellem zamanında Dar-ün Nedve’nin idaresi Ben-i Adiyy’e aitti ve bu kabileden olan Ömer b. Hattab da bu mecliste günümüzün dışişleri bakanlığı statüsündeki bir mevkiye ve yetkiye sahipti.

Rasûlullah SallAllahu Aleyhi ve Sellem, müslüman olduktan sonra gizlice veya açık olarak onun bu görevine devam etmesine dair bir izin veya emir vermemiştir. Kaldı ki, şayet gaye İslam’ı getirmek ise bu amacı gerçekleştirmek için kullanılan vesilenin İslam’a ya da Rasûlullah SallAllahu Aleyhi ve Sellem'in hareket metoduna zıt olmaması gerekir. Çünkü İslam’da diğer tağuti sistemlerde olduğu gibi "gaye temiz ise vesile ne olursa olsun önemli değildir" kaidesi geçerli değildir. İslam’da gaye de vesile de İslam’a uygun olmalıdır.

Kureyşliler, Rasûlullah’a, ilahlarına laf atmaması ve akıllarını akılsızlıkla itham etmemesi şartıyla kendi üzerlerine hükümdar olması teklifinde bulundular. Bu sizin ulaşmak istediğiniz en son nokta değil midir?

Bu yapılan teklifler karşısında Rasûlullah SallAllahu Aleyhi ve Sellem'in tepkisi ne oldu?

Rasûlullah SallAllahu Aleyhi ve Sellem yapılan bu teklifleri kabul edip onların üzerine hükümdar olduktan ve onları kendi hakimiyetine boyun eğdirdikten sonra, onları İslam’ın hükümlerine tabi ettirebilirdi ve bu onun için çok kısa ve çok kolay yol olurdu. Fakat Rasûlullah SallAllahu Aleyhi ve Sellem böyle bir şey yapmadı. Çünkü insanları ilk önce kendisine kul edip daha sonra Allah’a kul etmek İslam akidesine zıttır.

Bu sizin sözünü ettiğiniz demokrasi sisteminde Allah’ın kanunları değil, batıdan gelen ve insanların kendi yanlarından çıkardıkları insan ürünü kanunlar tatbik ediliyor ve siz bu kanunları kabul ederek parti kuruyorsunuz. Sizin yetkileriniz de ancak bu kanunların izin verdiği ölçülerle sınırlıdır. Meclisteki diğer partiler İslam’a zıt olan bir kanunu oy çokluğu ile kabul ettikleri zaman, siz mecliste buna karşı da gelseniz ve buna karşı oy da kullansanız hiç farketmez. Çünkü, demokratik sistemin bir gereği olan; "çoğunluğun kararı geçerlidir" kaidesini, bu meclise girerken daha en baştan kabul etmiş oldunuz.

Çünkü, sizin de içinde bulunduğunuz bu mecliste; "çoğunluk hangi karara varmışsa ve hangi hükmü uygulamak arzusunda ise, Allah’ın helal ve haram sınırlarına bakılmaksızın, çoğunluğun seçtiği kanun uygulanır" kaidesine göre; Allah’ın hükümlerine zıt olan bu kanunları daha meclise girerken resmen kabul etmiş sayılırsınız.

Baştan kabullendiğiniz bu kaideye rağmen; "Biz Allah’ın hükmüne zıt olan şu veya bu kanunu kabul etmiyoruz" demeniz, mecliste bu kanunu kabul etmeyenlerin sayısını artırmaktan başka bir işe yaramaz. Sadece; bu kanun kabul edildiği takdirde kanunun çıkmasına sizin bir etkiniz olmamış olur, o kadar.
Fakat böyle bir sistemi baştan kabul ettiğiniz için, mecliste söylemiş olduğunuz o söz sizi mazeretli kılıp küfürden kurtarmaz.

Zira siz bu meclise girerken bu meclisin çoğunluğunun kabul etmesi halinde, Allah’ın hükümlerine aykırı hükümlerin de çıkabileceğini biliyordunuz.

Örneğin; mecliste faizin helal (serbest) olması oy çokluğu ile kabul edilse siz bu sistemi kabul ettiğiniz için o kararı da kabul etmek zorunda kalırsınız. İmkansız bir ihtimal olan bütün milletvekillerinin size ait olması durumunda bile, kuracağınız devlet yine de bu sisteme uygun bir devlet olacaktır. Halbuki bu sistemin kanun ve kuralları İslam şeriatına açık bir şekilde zıttır. Bu sistemi kabul etmek milletvekillerinin teşride bulunma (kanun koyma)da hak sahibi olduğunu kabul etmek demek değil midir? Halbuki İslam’a göre teşri hakkı yalnız Allah’a aittir."


Bunları söyledikten sonra Ömer Tilmisani bana şöyle dedi:

"Bizim imamımız Hasan el-Benna da seçimlere girmiştir. Büyük alim Mevdudi de parti kurmuştur. Bu anlattıkların dediğin gibi İslam’a zıt ve küfür olsaydı hiç onlar böyle bir şey yaparlar mıydı?"


Bunun üzerine ben şöyle dedim:

"Hasan el-Benna’nın bunu yapıp yapmaması veya Mevdudi’nin bunu nasıl yaptığı önemli değil. Bu ileri sürdükleriniz şer’i delil değildir. Allah katında şer’i delil Kur’an ve sünnettir.

Ben sizinle akidevi ve çok açık olan bir meseleyi konuşuyorum ve bu konunun caiz olmadığına dair şer’i deliller getiriyorum.

Bunu caiz görüp yaptığınızdan dolayı sizden de aynı şekilde bunun caiz olduğuna dair şer’i delil istiyorum.

Siz ise açık ve sahih bir delil getiremiyorsunuz. Ben bu meseleyi açık ve sahih şekilde delillendirerek yaptığınızın İslam akidesine zıt olduğunu size açıkladım.

Siz bana Hasan el-Benna şöyle yapmış, Mevdudi böyle yapmış diye cevap veriyorsunuz. Bunlar şer’i delil olamazlar. Şayet onlar sizin dediğiniz gibi bir şey yapmış iseler, İslam’ın onlar hakkındaki hükmü açıktır ve onların hesabı Allah’a aittir.

İslam’da şahıslar ne kadar meşhur olurlarsa olsunlar, ne kadar müçtehid olurlarsa olsunlar şayet yaptıkları ameller Kur’an ve sünnete zıt ise , yaptıkları bu ameller reddedilir ve onlara uyulmaz.

Kur’an ve sünnetteki açık delilleri reddedip; "Onlar bizim katımızda önemli bir mevkiye sahip değerli alimlerdir. Onlar İslam akidesine ters düşecek bir iş yapmazlar" düşüncesiyle onlara körü körüne bağlanmak İslam’a aykırıdır."
Bunları söyledikten sonra o ne bir şey söyleyebildi ve ne de bir cevap verebildi.

Ben de ona:

"Allah sana hidayet verip doğru yola kavuştursun" diyerek ondan ayrıldım.


Ömer Tilmisani ile aramda geçen konuşmanın bu konu hakkında hidayeti arayan kimseler için aydınlatıcı bir ışık olmasını temenni ediyorum.


Değişik cemaat liderleriyle yaptığım tartışmalar sonucunda hiçbir cemaat liderinin bu konuda şer’i bir delil getirebildiğine tanık olmadım.

Delil getiremedikleri zaman onların son sözü genellikle şu olmaktaydı:

O halde ne yapacağız?

İslam’ı nasıl hakim kılacağız?

Bu parti sisteminden başka bir alternatifiniz var mı?

Bu sorunun cevabı gayet basittir.

Allah-u Teâlâ bu dini bize dünyaya hakim kılınması için gönderdi ve bu dinle birlikte bu dinin hakim kılınmasında izlenecek hareket metodunu da gönderdi.

Bu din Allah’tan olduğu halde onu hakim kılacak metodun kullardan alınması bu dinin pratiğine aykırıdır.

Bu din ancak bu dini gönderen Allah’ın gönderdiği metodla hakim olur. Rasûlullah SallAllahu Aleyhi ve Sellem’in İslam’ı hakim kılmada kullandığı metod, Allah’ın gönderdiği metodun ta kendisidir.

İslam’ı yeryüzüne hakim kılmak isteyen İslam davasının erlerinin başarıya ulaşabilmeleri için Allah’ın Rasul’üne bildirdiği ve Rasul’ünün de bize bizzat yaşantı tarzıyla gösterdiği hareket metoduna adım adım harfiyyen uymaları gerekir.

Bu metoda uymak "Muhammedun Rasûlullah" şehadetinin uyulması gereken ayrılmaz bir parçasıdır.

Bunun dışındaki metodlarla İslam’ı hakim kılınması mümkün değildir.


İlk rasul Nuh Aleyhisselam’dan son rasul Hz. Muhammed SallAllahu Aleyhi ve Sellem’e kadar gelip geçen rasullerin hepsinin İslam’ı hakim kılmadaki metodlarına baktığımızda hepsinin ortak bir metod izlediklerini görürüz.

Bu yüzden bütün müşriklerin İslam’a ve Müslümanlara gösterdikleri tavır ve tepki de değişmemiş ve hep aynı olmuştur.


Rasûlullah SallAllahu Aleyhi ve Sellem’e Hira’da ilk vahiy geldiğinde bundan korkan Rasûlullah’ı eşi Hadice o zamanlar hristiyan olan amcasının oğlu Varaka b. Nevfel’e götürdüğünde, Rasûlullah ile Varaka arasında geçen konuşmalara baktığımızda bu hususa açıkça şahit olmaktayız.

Rasûlullah SallAllahu Aleyhi ve Sellem, başından geçenleri ona anlattığında Varaka şöyle dedi:

"Bu gördüğün Allah’ın Musa Aleyhisselam’a gönderdiği Namus-u Ekber’dir. Ah! Keşke senin davet günlerinde genç olsaydım. Kavmin seni çıkaracakları zaman keşke genç olsam."

Bunun üzerine Rasûlullah SallAllahu Aleyhi ve Sellem:

"Onlar beni çıkaracaklar mı ki?" diye sorduğunda,

Varaka:

"Evet, zira senin gibi bir dava getirmiş hiçbir kimse yoktur ki düşmanlığa uğramasın." dedi.


Şu halde Allah’ın dinini hakim kılmada takip edilmesi gereken tek metod Allah rasullerinin ve son rasul Muhammed SallAllahu Aleyhi ve Sellem’in takip ettikleri metottur.

Bunun dışındaki metotlarla İslam’ı hakim kılmaya çalışmak kişileri sapıklık, dalalet, başarısızlık ve zaman kaybına sürükler.

Ve ancak bir takım kimselerin şahsi menfaat elde edecekleri hedeflerine ulaştırır.

Rabbani hedefe ise asla...
,Payalaşımın Allahın izni ile hidayete giden bi yol olma çabası ile inşaallah....
__________________
önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ...
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi bilinmez 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
ELFAZI KÜFÜR Tevhid Ve Şirk Konuları bilinmez 2 578 29 Ağustos 2021 23:16
BiR SORU Tevhid Ve Şirk Konuları bilinmez 19 5675 19 Aralık 2018 23:11
SiZCE HANGİSİ MÜSLÜMAN Tevhid Ve Şirk Konuları bilinmez 0 1000 18 Aralık 2018 22:55
ALLAH A iMAN NASIL OLUR.. Tevhid Ve Şirk Konuları bilinmez 0 1129 27 Ekim 2018 22:27
HELVADAN KANUNLAR ve TEKFİR Tevhid Ve Şirk Konuları bilinmez 0 1130 03 Ekim 2018 21:57

Alt 07 Mayıs 2013, 09:44   Mesaj No:2
Medineweb Acemi Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:menemen isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 22424
Üyelik T.: 03 Aralık 2012
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 25
Konular: 2
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: DEMOKRATiK DÜZENLERDE,PARTi KURUP PARÇALANMAK..

Bu yazıyı yazan kişi Rasulullahın nebevi metodunu kendine hayat metodu edinmişse ;

Şuanda Suriye de çocuklar katledilirken Rasulullah bizim gibi sıcak yatağında uyur muydu?

Televizyon karşısında çay mı içerdi?

Yoksa Cihada mı giderdi?

Bu CİHAD konusunda neden Rasulullaha uymuyorsun.?Yoksa şartlar mı oluşması lazım.!!!!

Sizler sadece ben MÜSLÜMANIM herkes müşrik fikrinde olduğunuz sürece kelamınızın hiç bir tesiriyok!!!!

Bir de icmai Ümmetten Sevadı azamdan,Müslümanların çoğunluğunun inancından ayrıldığınız halde size tepkiler gelince Rasullulaha ve diğer peygamberlere de karşı gelmişlerdi ,yurtlarından çıkarmışlardı.Diye kendinizi ve nefsinizi teselli babında;

Kendinizi tebliğci,itiraz eden MÜSLÜMANLARI DA peygamberlerin tebliğ ettiği kafir ve müşrik toplumla aynıkefeye koymak,

İÇLERACISI BİR MANTIK VE AKIL YÜRÜTMEDİR Kİ,ÜZERİNİZDE BİR SÜRÜ KUL VEBALİ OLUR.

pARTİYE OY VERENLER MÜŞRİK OLMAZLAR.Eğer olurlar derseniz.Bu müşrik toplumun emekli maaşını kabul etmemen oullarına çocuklarını göndermemen lazım..

Sayın sadece kendisi müslüman bey......
Alıntı ile Cevapla
Alt 08 Mayıs 2013, 08:11   Mesaj No:3
Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: DEMOKRATiK DÜZENLERDE,PARTi KURUP PARÇALANMAK..

Alıntı:
menemen Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Bu yazıyı yazan kişi Rasulullahın nebevi metodunu kendine hayat metodu edinmişse ;

Şuanda Suriye de çocuklar katledilirken Rasulullah bizim gibi sıcak yatağında uyur muydu?

Televizyon karşısında çay mı içerdi?

Yoksa Cihada mı giderdi?

Bu CİHAD konusunda neden Rasulullaha uymuyorsun.?Yoksa şartlar mı oluşması lazım.!!!!

Sizler sadece ben MÜSLÜMANIM herkes müşrik fikrinde olduğunuz sürece kelamınızın hiç bir tesiriyok!!!!MENEMENDEN ALINTI....
.................................................. .................................................. ........................................

CEVAB..İlk başta açıklamalarınıza ceveb vermeden önce,rasulullahın yaşadığı döneme bakıp,bu dönemde nelerin yaşandığını ve Rasulullahın Allah tarafından nasıl bi metodla harekete sevk edildiğine bakalım..Esadın yaptığı katliam ile rasulullahın mekkedeki ,Rasulullahın ashabına yapıla zulumler çokluk bakımından esad daha fazla bi topluluğa hükmettiği için,daha fazla bi katle ve zulme dayalı işkence ve ölümler yapıyorsa,Rasulullahın dönemindeki müşriklerin ve bu müşrik idarecilerin Rasulullahın arkadaşlarınada bu günden farklı ve daha az bi zulum yapılmıyor ve hatta kızgın güneşin altına,Bilaller yatırılıyor,Amr ve anne babası ile birlikte işkence ediliyordu,Allah rasulu ne yapıyordu bu durumda ona bakalım,

Allah kendi rasulunu kendi kafasına göre bi metodla başbaşa bırakmayıp,vahiynin inşa ettiği ve vahiy ile yürütüp,ilk başta vahiye karşı gelen ve kendini hak üzere zan eden bu haklılığıda ATALARIMIZIN ÜZERİNDE OLDUKLARI DİN BUYDU,diyen taklitçi topluma karşı DUYGUSALLIKLA DEĞİLDE,VAHİYNİN İNŞASINDA İNŞA EDİYORDU,ve Rasulullahta vahiynin gösterdiği istikamete ve tavra göre,ashabından işkence ,baskı,zulum altında olanlara şunu diyordu,SABREDİN YAPTIĞINIZ MÜCADELEDEN VE VAHİYİ KABUL VE HAYATINIZA GEÇİRMEDEKİ TAVRINIZDAN DOLAYIDIR,BAŞINIZA BU GELENLER,bu tavrınızdan vaz geçmeyin ve mücadeleyi bu işkencelerin altındayken bile yapın çünkü BU SABRINIZIN KARŞILIĞINDA ALLAHIN RAZI OLUNACAĞI KUL OLUP CENNETTE ALLAHIN SELAMLAYACAKLARINDAN OLACAKSINIZ...Bakın burda Rasulullahın gücü buydu,ve bi yandanda dua ediyordu,Rabbi Rahmana,bende aynı tavır üzerindeyim ve bu topluma vahiynin inşa ettiği bi yol üzerine ve vahiynin hareket metoduna uymayı ve ancak o zaman,Allahtan yardım geleceği ve o zaman başarı olacağını söyleyip,bu tür eylemlerinde ancak tevhid merkezli olunursa islami bi hareket metoduna uygun olunacağını yoksa boşa kürek çekmek olur,bakın rasulullahın döneminde KADINLAR,YAŞLILAR VE ÇOCUKLAR EMNİYETE ALINMADAN CİHAD OLMADI,burayı halen gözden kaçırıldığı için bu gün çocuklar,kadınlar ve yaşlılar bu alanlarda heder olunmakta,yani sizin cihad dediğiniz ile benim cihad anlayışımda aynı değil..........siz cihadı kendi kafanıza göre duygusal alıyor olmayasınız....
.................................................. .................................................. .........................................

Bir de icmai Ümmetten Sevadı azamdan,Müslümanların çoğunluğunun inancından ayrıldığınız halde size tepkiler gelince Rasullulaha ve diğer peygamberlere de karşı gelmişlerdi ,yurtlarından çıkarmışlardı.Diye kendinizi ve nefsinizi teselli babında;

Kendinizi tebliğci,itiraz eden MÜSLÜMANLARI DA peygamberlerin tebliğ ettiği kafir ve müşrik toplumla aynıkefeye koymak,

İÇLERACISI BİR MANTIK VE AKIL YÜRÜTMEDİR Kİ,ÜZERİNİZDE BİR SÜRÜ KUL VEBALİ OLUR.....MENEMENDEN ALINTI..
.................................................. .................................................. ..............................................

CEVAB...İcmai ümmet ,sevadı azam ve müslümanların çoğunluğu,paylaşıma uygunluk olarak vereceğim örnek LAİK DEMOKRATİK ŞİRK DÜZENLERİNDE OY KULLANMAK VE PARTİ KURMAK,üzerinde birleşmişse o icmanın icması yerin dibine batsın,bakın benim tanıdığım icmaı ümmetin önde gelen müçtehidlerinden,İMAM EBU HANİFE,İMAM MALİK,İMAM AHMED,bu üçü bırakın laik demokratik şirk düzenlerini kendi yaşadıkları VE SÖZDE KURANIN ANAYASA OLDUĞU VE KENDİNE HALİFE DİYEN SULTANLARIN,iktidarlarına hep karşı gelmiş ve bu yönde halkı uyarmış ,ZİNDANLARA ATILMIŞ VE ALLAHU ALEM ŞEHİD OLMUŞLARDIR,İMAM ŞAFİİ ise bu iktidar halife[sultan]lara yanaşmamış yalnız bunlarda pek karışmamıştır..Daha sonra gelen imam ibni teymiye oluşan zeminde kılıcıylada bu halife denilen zevat sultanlara karşı savaşmıştır..

Ben anlayamadım siz HANGİ İCMADAN BAHSEDİYORSUNUZ,Siz bu gün bu müçtehidler olsaydı bu laik demokratik,şirk düzenlerinde parti kurup şirk meclislerine mi,girerlerdi,yoksa hangi şirk partiye destek verin yoksa koy verirmisiniz mi derlerdi,sayın menemen siz ya bu müçtehid alimlerin mücadelerini ve hayatlarını okumamış yada sizin müçtehid dedikleriniz bu benim yukarda ismini saydığım kişiler değil ve siz başka kişilerden bahsediyorsunuz....
.................................................. .................................................. ...........................................


pARTİYE OY VERENLER MÜŞRİK OLMAZLAR.Eğer olurlar derseniz.Bu müşrik toplumun emekli maaşını kabul etmemen oullarına çocuklarını göndermemen lazım..

Sayın sadece kendisi müslüman bey......
CEVAB...Bakın sayın menemen şirk düzenlerinde ki şirk düzen değil düzensizlik,Allahsızlıktır,bilinçsizce Allah ile birlikte başka sahte ilahler edinmektir,oy vermek başka bi hükümdür,emekli maaşını almak başka bi hükümdür,çocukları okula göndermek başka bi hükümdedir ve farklı başlıklarda değerlendirilir,yani bütün olayları aynı HÜKÜMDE GÖRMEZ İSLAM DİNİ,yaksa RABBİMİZ ŞİRK,KÜFÜR,GÜNAH,gibi ayırımlar yapmazdı..ha bu diğer konularında islama göre hangi hükümdedir diyorsanız başka bi konu açılıp münazra edilebilinir,[edebiliriz]...
__________________
önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ...
Alıntı ile Cevapla
Alt 08 Mayıs 2013, 21:55   Mesaj No:4
Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: DEMOKRATiK DÜZENLERDE,PARTi KURUP PARÇALANMAK..

Demokrasi yolu,muşriklerin yoludur...

[YT]MEdCqSGnug8[/YT]
__________________
önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ...
Alıntı ile Cevapla
Alt 09 Mayıs 2013, 08:17   Mesaj No:5
Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: DEMOKRATiK DÜZENLERDE,PARTi KURUP PARÇALANMAK..

TÜRKİYEDE İKTİDARDA HALK MI HAKİM DİR,

[YT]bS8RijDWKBs[/YT]
__________________
önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ...
Alıntı ile Cevapla
Alt 10 Mayıs 2013, 18:02   Mesaj No:6
Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: DEMOKRATiK DÜZENLERDE,PARTi KURUP PARÇALANMAK..

Düzeltmeler için teşekkürler SAYIN MEDİNWEB EDİTÖR.............
__________________
önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ...
Alıntı ile Cevapla
Alt 10 Mayıs 2013, 19:06   Mesaj No:7
Medineweb Acemi Üyesi
ayücel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:ayücel isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 27122
Üyelik T.: 07 Nisan 2013
Arkadaşları:1
Cinsiyet:erkek
Mesaj: 47
Konular: 12
Beğenildi:2
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: DEMOKRATiK DÜZENLERDE,PARTi KURUP PARÇALANMAK..

Alıntı:
bilinmez Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Düzeltmeler için teşekkürler SAYIN MEDİNWEB EDİTÖR.............
sevgili "bilinmez" kardeşim,yukarıdaki yazını okudum.sana acizane bi tavsiyem olacak.imza olarak kullandığın ayet meallerini/tefsirlerini bir daha ama acaba bu ben ve benim gibiler de olabilir mi diye yani kendini muhatap alarak derinlemesine okumanı tavsiye ediyorum.selametle...
__________________
"Ya hayır söyle ya da sus!"kimseye-söyleme000

"İnsanın süsü yüz
Yüzün süsü göz
Aklın süsü dil
Dilin süsü sözdür."
Alıntı ile Cevapla
Alt 10 Mayıs 2013, 20:17   Mesaj No:8
Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: DEMOKRATiK DÜZENLERDE,PARTi KURUP PARÇALANMAK..

Alıntı:
ayücel Üyemizden Alıntı Mesajı göster
sevgili "bilinmez" kardeşim,yukarıdaki yazını okudum.sana acizane bi tavsiyem olacak.imza olarak kullandığın ayet meallerini/tefsirlerini bir daha ama acaba bu ben ve benim gibiler de olabilir mi diye yani kendini muhatap alarak derinlemesine okumanı tavsiye ediyorum.selametle...

varsa benim hakkımda farkına vardığınız ve benim fark etmediğim islama uymayan bi fiilimi,rasulullahın pratiği olan Allahın vahiysinde delillendirirseniz size müteşşekkir olurum........
__________________
önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ...
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Ak Parti Kültür İktidarını Neden kuramadı? Nebevi Sevda Anket'ler-Röportaj'lar 0 15 Mayıs 2019 05:50
Dombra Ak Parti Müziği..DinLe indir...:) enderhafızım İlahiler/Ezgiler 11 01 Nisan 2014 09:30
Tek parti zulmünden saklanan Kur'anlar bulundu EyMeN&TaLhA Bilgi Dağarcığı 1 11 Mayıs 2013 00:08
ALLAHIN KiTABINA GÖRE YÖNETİLMEYEN DÜZENLERDE YAŞAMAK.. bilinmez Tevhid Ve Şirk Konuları 55 19 Ekim 2012 13:44
36.haftanın konusu demokratik açılım ve nebevi siyaset perspektifinden değerlendirilm kawakeb31 Hafta'nın Konusu 15 30Haziran 2010 23:03

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.