Cevap: türk dili 1 notlarımız adı nitelemeyen deyince ....kafam karıştı |
Cevap: türk dili 1 notlarımız Alıntı:
|
Türkçe'de ad ve sıfat arasında kesin bir ayırım yoktur. Sıfatlar herhangi bir sözcüğü nitelemedikleri zaman ad durum eklerini alablirler yani ad olurlar. |
evet000 c* |
Cevap: türk dili 1 notlarımız selamun aleykum arkadaşlar başlayalım mı ? sevda burdasın galiba esra da nurşen abla çevrimdışı ama |
olur başlayalım |
Cevap: türk dili 1 notlarımız ben başlıyorum arkadaşlar (: "Seninki bugün de gelmedi" cümlesi için aşağıdakilerden hangisi söylenemez? Cümlede ilgi zamiri kullanılmıştır. Cümlede sıfat kullanılmıştır. Edilgen çatılı bir cümledir. Anlamca olumsuz bir cümledir. Cümlede zarf tümleci vardır. |
Yanlış olan Edilgen çatılı bir cümledir. Bu mu ? emin değilim |
|
Alıntı:
|
Edilgen çatı : Ünlülerle veya ünsüzü ile biten eylemlerde edilgen çatılar -n- eki ile kurulur. boya - boyan , bil - bilin . Geçişsiz eylemlerde aynı eklerle yapılan ve öznesi bulunmayan çatılara meçhul çatılarda denilir. Bu not, kitaptan -n - ekini göremediğim için bu cevabı vermiştim. Biz bunu sıfat olarak kabul edelim. Cevaptan emin değilim |
Cevap: türk dili 1 notlarımız doğru cevap ne ? |
yok yok bu soru olmadı cümle etken çatılı edilgen değil içinde sıfat da yok uzgn özür diliyorum bu soru için arkadaşlar kendim hazırliyim en iyisi sorularımı :) eöğrenmedeki değerlendirme sorularından almıştım |
Cevap: türk dili 1 notlarımız SORU; Cümle içinde sayı, görünüm , kişi , kip , çatı kavramlarını taşıyabilen sözcüklere ne denir? A. Edatlar B. Eylemler SORU ; Türkçe'nin ekleri hangi şıkta doğru verilmiştir ? a. Yapım ekleri b. Çekim ekleri c. Hepsi SORU ; Yeni sözcüklerin yapımında çok kullanılan veya çok sayıda sözcükte bulunan eklere ne denir ? a. İşteş ekler b. İşlek ekler |
Benden sonra sıra sende ablacığım kolay gelsin |
|
c a mı? tamam son soruya verdiğim cevap yanlışmış anladım :) |
|
|
Cevap: türk dili 1 notlarımız Eflatun'a göre sözcükler kaça ayrılır? |
Onoma ve Rema Yani Ad ve Eylem |
Eflatun sözcükleri onoma ve rema, yani ad ve eylem olmak üzere ikiye ayırmıştır. |
Cevap: türk dili 1 notlarımız nurşen hocam son sorunuzda ihtilafa düşmüştük cevap a mı b mi? |
Esra o soruda küçük bir yanlışlık yapmış Cevap İşlek ekler olacaktı |
|
Cevap: türk dili 1 notlarımız Birini yolcu ederken “yolun açık olsun”, “güle güle git gel”, “uğurlar olsun” Çocuğu doğana “Allah analı babalı büyütsün”, sünnet yapana “Allah başka mürüvvetlerini de göstersin”, düğün yapana “Allah bir yastıkta kocatsın” gibi kalıplaşmış sözler hangi gruba girerler? |
Zaman anlamı taşıyan cümle grubu mu? Sorunu kaynaktan mı yoksa kitaptan mı soruyorsun Zeynep ben bulamadım bu örneklerii |
|
Alıntı:
|
sayfayı da söyler misin mahcup000 |
Cevap: türk dili 1 notlarımız Hayyy Allah 6. Uniteye atlamisim[emoji15] [emoji15] ya beni mazur gorun bugun nolu oyle bi baski altinda calisiyorum ki anlatamam [emoji2] resmn oglumun kusatmasindayim karıştırmistim herseyi birbirine [emoji24] |
|
Cevap: türk dili 1 notlarımız Cevap iliski sözleri olucak arkadaslarim neyse en azindan bunu da halletmis olduk herseydw bir hayir vardir diyip isin icindn siyrilmaya calisayim barii[emoji12] [emoji12] |
Eh Aşkolsun Zeynep şimdi aklımdan da geçiriyordum acaba 6. üniteye mi geçti diye gülümseyen000 |
Cevap: türk dili 1 notlarımız ben ayrılmak zorundayım size kolay gelsin :) |
Cevap: türk dili 1 notlarımız Ya nolur kusura bakmayin |
Alıntı:
Peki bugünlük yeterli Zeynep sende evladınla ilgilen . Pazartesi günü 5. üniteyi bitirelim belki o zaman Sevda'da bize katılmak isteyebilir. Hepinizden ArO* |
Cevap: türk dili 1 notlarımız Tamamdir ablacim [emoji8] [emoji8] |
|
Cevap: türk dili 1 notlarımız Selamun aleykum Kolay gelsin arkadaslar;) Aslinda bu bolum notlarin toplandigi kisim.sizin soru cevap yapmak icin turk dili 1 soru cevap bolumu kisminiz var.oradan devam ederseniz daha iyi olur.bu sorulari topladiktan sonra ben duzenleme yaparim.selametle;) |
SAAT: 03:20 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.