www.medineweb.net, yükleniyor... 'den beri Kesintisiz Yayında.... |
|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Hâdimul İslam,Açılış Tarihi: 14 Ekim 2016 (16:28), Konuya Son Cevap : 14 Ekim 2016 (18:13). Konuya 4 Mesaj yazıldı |
![]() ![]() |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
![]() | Mesaj No:1 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: ![]() Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 | ![]() Karışık Kış Turşusu- Medineweb Mutfağı KARIŞIK KIŞ TURŞUSU Malzemeler: Orta boy bir beyaz lahana 5-6 adet havuç Yarım brokoli Yarım karnabahar Yarım kırmızı lahana 5 litrelik bir kap için: Bir su bardağı üzüm sirkesi Bir avuç nohut(ekşitmesi için) 4-5 yemek kaşığı kaya tuzu 1 yemek kaşığı şeker(ekşitmesi için) Bir küçük baş sarmısak YAPILIŞI *Lahanaları 4-5 saat önceden doğrayıp 2-3 yemek kaşığı tuzla beraber harmanlayın.(yumuşaması ve daha az yer tutması için) *Daha sonra fazla tuzunun gitmesi için hafif sudan geçirin. *Turşu kabının dibine nohutları ve bir kaç diş sarmısak atın. *Üzerine,yine doğradığınız sebzelerden sırasıyla dizin. *Dizerken ara ara sarmısak koymayı ihmal etmeyin. *En son bütün sebzeler bittikten sonra,turşu kabının içine sirkeyi katın ve üzerine doluncaya kadar su koyun.Bu şekilde suyu tam ayarlanmış oluyor. *Bu kez bidondaki suyu bir kaba boşaltın içine tuzunu şekerini atıp karıştırın.tekrar bu karışımı bidona doldurun. *Ağzını uzun bir havuçla sıkıştırın ki alttaki sebzeler yüzeye çıkmasın. *Ve temiz bir poşeti turşuların ağzına örtün buda hava almasını engelleyecektir. *Son olarak ağzını sıkıca kapatın.Ilık bir yerde 2 hafta kadar bekletin.Mis gibi turşumuz hazır. |
![]() |
![]() | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
![]() | Soru Cevap Arşivi | Hâdimul İslam | 1 | 20 | 05 Temmuz 2025 19:40 |
![]() | Satır Arası Birkaç Kelam | Esma_Nur | 1 | 29 | 03 Temmuz 2025 23:07 |
![]() | Makale ve Köşe Yazıları | Hâdimul İslam | 1 | 26 | 03 Temmuz 2025 13:52 |
![]() | Makale ve Köşe Yazıları | Esma_Nur | 2 | 37 | 02 Temmuz 2025 13:55 |
![]() | Allah(c.c) | Hâdimul İslam | 1 | 36 | 01 Temmuz 2025 15:48 |
![]() | Mesaj No:2 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: ![]() Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 | ![]()
Bu zamana kadar turşu yapmadıysanız ,ilk denemenizse,kesinlikle tavsiye ediyorum..sonuç gerçektn güzel..hele karnıbahar,kırmızı lahana..suyunun rengi,şahane oluyor..tavsiye ederim ,tamda zmanı..mutlaka deneyin ![]() |
![]() |
![]() | Mesaj No:3 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: ![]() Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 | ![]() [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Bunlarda su damlası editörümüzün forum için yaptiğı turşular ![]() ![]() |
![]() |
![]() | Mesaj No:4 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: ![]() Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 | ![]()
Efendim bunlarda sitemizin emektarlarindan ve özlediğimiz isimlerinden biri olan 10 parmağında 10 marifet uyesi makbergülü arkadasımızın kışlık hazırlığı... Ihlamur bilem toplanmış..ellerine sağlık..bize düşende foruma servis etmek olsun.. Tarhanamızda yapıldı..şöyle serdiikk ![]() ![]() Ellerin dert gormesin makbergülü bacım ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() | Mesaj No:5 |
Durumu: ![]() Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 | ![]()
Arkadşlarımızın ellerine sağlık afiyetle yesinler inşALLAH ![]()
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |
![]() | ||||
Konu Başlıkları | Konuyu Başlatan | Medineweb Ana Kategoriler | Cevaplar | Son Mesajlar |
"Karışık Sebze Kebabı "/medineweb mutfağı | su damlası | Sebze Yemekleri | 0 | 01Haziran 2018 12:16 |
Yağlı Biber Turşusu Tarifi /medineweb mutfağı | Allahın kulu_ | Turşular | 0 | 26 Ekim 2017 18:08 |
"Kırmızı Lahana turşusu"/medineweb mutfağı | su damlası | Turşular | 0 | 15 Ekim 2017 20:32 |
Domates Soslu Biber Turşusu-Medineweb Mutfağı | Hâdimul İslam | Turşular | 4 | 07 Ekim 2017 23:19 |
"Sodalı Biber Turşusu-medineweb mutfağı | su damlası | Turşular | 6 | 24 Temmuz 2015 11:00 |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Şerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|