Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Edebiyat > Makale ve Köşe Yazıları

Konu Kimliği: Konu Sahibi Mevlüt HÖNÜL,Açılış Tarihi:  20 Mayıs 2012 (23:32), Konuya Son Cevap : 20 Mayıs 2012 (23:32). Konuya 0 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 20 Mayıs 2012, 23:32   Mesaj No:1
Medineweb Aktif Üyesi
Mevlüt HÖNÜL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Mevlüt HÖNÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 18779
Üyelik T.: 20 Mayıs 2012
Arkadaşları:6
Cinsiyet:
Memleket:Malazgirt
Yaş:47
Mesaj: 151
Konular: 93
Beğenildi:17
Beğendi:0
Takdirleri:32
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart 20. Asrın Cahiliğini Putlaştıran Toplumlar. /Mevlüt Hönül

20. Asrın Cahiliğini Putlaştıran Toplumlar. /Mevlüt Hönül

20. Asrın cahil toplumu,İslam’ın özünden uzak,Şirkle dolu Fitne ve Fesadın yaygınlaştığı,Fuhuş,Zina,Akıl almaz isteklere köle olmuşcasına,Kin Nefret Gıybet,Zulüm,Servet ve Mal yığma hastalığı,Allah'ın Ayetlerini Heva ve Hevesleri uğrunda Kullananlar,Kuran İslamı dışında Dinler ile,kısaca İslam’ın yasakladığı ve Kavimlerin helakına sebep olan,tüm tavır ve davranışlar, Müslüman! toplumlar içinde had safhada yaşanmaktadır.

Bu tür yaşam biçimi sergileyen,İnsanlar Müslüman! ismi ile anıldıkları vakit,Yahudi ve Hıristiyanlar gibi kendi dinlerini tahrif edercesine,kendi heva ve hevesleri,uğrunda dinselleştirdikleri,bağnaz yaşam biçimleri ile Allah’a meydan okurcasına,yaşam sergileyen kesimlerdir,Bir de bunlara sofizmin Aklı devre dışı bırakarak,Akılları kiralayan Mistik yaşam biçimide eklenince,Kaosa doğru yol almakta olan Toplumlar görüyoruz.

İslam’ın esaslarına göre iki türlü toplum vardır.

1:İslam’i akide ile yaşayan Toplum.
2:Cahili Heva ve Hevesler ile Aklı devre dışı bırakan Toplumlar.

İslam’i Akide ile yaşam sergileyen Toplumlar,Kendi yaşam biçimlerini İslam’ın öngördüğü,Vahiy ile bütünleştirerek,düşünce ve eylemlerinde yaşayarak,Cahili toplumların düştüğü hataya düşmemek için,Kuran’i Akideyi kuşanarak, Mücadele eden kesimlerdir.

Cahili Toplumlar ise,İslam Akidesini yaşıyormuş gibi gözükerek, İslam'ın öngörmüş olduğu Vahiyden uzak bir yaşam ile bütünleşerek,düşünme yetilerini kullanmadan,eylemlerinde Kendi Akıllarını kiraladıkları kesimlerin emirleri ve söylemleri doğrultusunda,İslam’i akidenin öngörmüş olduğu düşünce yapısı,değerleri,ölçüleri,sosyal,ekonomik siyasal,bireysel ve toplumsal düşünce sistemi ile ahlaklanmayan ve yaşamayı hayat biçimi yapmayan toplumlardır.

20. Asırda Allah’ı inkar etmedikleri halde,Yeryüzünde İslama savaş açmış olan ve Müslümanlar ile mücadele eden,Zalimlere karşı kendi görevlerini yerine getirmesi gerekenler,ne yazık ki bu kesimlerden ellerine çekerek işlerini yürütmeleri için onları kendi zulümleri ile baş başa bırakmışlardır.
Yaşam biçimi Allah'ın koymuş olduğu kanunlara dayalı olamayanlar,Allah’ın Kullarından istemiş olduğu değerleri,hayat biçimi yapamayanlar Cahili toplumun fertleridirler.

Kendi heva ve heveslerini İslami motiflerle süsleyerek,Vahiy ile uyuşmayan düşünce ve eylemlerin,hayat biçimi yapılması ile,İslamdan gün geçtikçe dahada uzaklaşılmaktadır.Vahiyden uzak olan şu düşünce sistemleri.Toplumları adeta köleleştirmiştir.Demokrasi,Laisizm,Kemalizm, Komünizm,Çağdaşlık,Kapitalizm,Liberalizm,Sosyalizm ,Şeyhizim gibi şatafatlı laflar ile İslam toplumlarını köleleştirilerek,Afyonik yöntemler ile uyutmaya devam ediyorlar.

Bu saymış olduğum İzimlerin ana gayesi,Akletmeyen,Şuursuz toplumları kendilerince uygun gördükleri,Heva ve Heveslerinin uğrunda,Her türlü Köleliği ve Uyuşturmayı uygun gören sistemlerdir.Bu efendilik taslayan İzimler sayesinde,Efendi ve Beyler İnsanları adeta köleleştirmişçesine, Buyrun siz yük taşıyın biz sizin sırtınıza binmeye devam edelim, diyenlerin sistemleridir.Bu sistemlere köle olanlar da,Buyrun bizler sizi taşımaya alıştık diyen Cahili toplumlardır.

Bu tür sistemler,Hakk ve Adaletten uzak,kendi anlayışları ile, Kadın Magazin,medya,müzik,ve insanların şehevi yönlerini kullanarak,kendilerini putlaştıranları bu tür yöntemler ile her daim çareler bularak,onları hoşnut etmeyi görev edinmişlerdir,Şuursuz Vahiyden uzak yaşam sergileyebilmeleri için,adeta toplumları,Koyun sürüleri gibi kullanmaktan geri durmamaktadırlar.

Allah’u Teala Ayeti kerimede,Akleden İnsanlara,Allah’a itaate yönelmeyen kendi heva ve heveslerine uyan çoğunlukların,hakk üzere olmadığını bunlara uymanın,sapkınlığa yol açacağını bildirmektedir.

“Yeryüzünde bulunanların çoğuna uyacak olursan, seni Allah’ın yolundan saptırırlar. Onlar zandan başka bir şeye tabi olmaz, yalandan başka söz de söylemezler.” (Enam 116)

“Onların çoğu, ancak ortak koşarak Allah’a iman ederler.” (Yusuf 106)

Bu saymış olduğum İzimlerin dışında kalarak,kendilerini İslam olarak tanıtan,İslamın Yeryüzü hakimiyeti için zerre miktarı bile endişe duymayan gayret göstermeyen,İslam dışı inanç sistemlerini destekleyen, Tağuti düzenleri destekleyen seven ve işbirliği yapanlar,Cahil toplumlardır.

Geçmiş toplumları Müşrik yapan İnkarlar,Allah’ı İlah olarak kabul etmemek değildi,Tam aksine Akıllarına Heva ve Heveslerine uymayan Emirleri reddetmeleriydi.Kendi Nefislerini İlahlar edinme idi.Eskiden Putlar Lat Uzza ve Menatlar idi.Asrımızda ise Mal,Makam,Mevki,Şan,Şöhret,Araba,Sanat, Irki Hastalıklar,Giyim Kuşam hastalıkları,Dua edilerek Kurbanlıkların kesildiği Mezarlar, Mabedler, Şifa verdiğine inanılan eller,Kutsanmış maddeler vs küçük ve büyük Putlar.

Eskiden diri diri gömülen Kızlar yerine,Asrımızda,Kürtajlar Fallar,Muskalar,Şans oyunları,Kabiler arası kavgaların yerini,Zalim güçlerin Mazlumlara karşı yapmış oldukları sözde Adaleti getiriyoruz savaşları.Ölçü ve tartıyı eksik tutulmaması emrine muhalif Üçkağıtçılık,dolandırıcılık,Maldan çalmalar,Diskotekler,Pavyon ve Meyhaneler,Çağd(ı)aş(ı)lık adına kadın erkek birliktelikleri, Lut kavminin helakına sebep olan (Livata) yerine,Lezbiyenlikler,Hayat kadınları, Eşcinseller gibi iğrençlikler gün geçtikçe daha yaygın ve azgın bir hal almaktadır.

Bizler Müslüman’lar olarak kendi sorumluluklarımızı yerine getirmedikçe de bu tür İğrençlikler gün geçtikçe daha da artarak işlenmeye devam edecektir.Sorumluluk bilincimizi hatırlama adına Vicdan muhasebesi yapabilmeliyiz?

Mevlüt Hönül
04/11/2009
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
__________________
“...Kendinizi satmayınız. Hür, özgür insanlar olunuz, kendini satan satıcılardan olmayınız”
İmam HÜSEYİN (a.s)
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Mevlüt HÖNÜL 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Seküler Cemaat-Tarikatlar ve Modern Kölelik Makale ve Köşe Yazıları AlimOğlu 47 18203 15 Eylül 2016 23:11
Akletmez misiniz? Mevlüt HÖNÜL Makale ve Köşe Yazıları Mevlüt HÖNÜL 0 2467 18Haziran 2016 01:59
İRTİCA’YA KARŞI İSLAM / Mevlüt HÖNÜL Makale ve Köşe Yazıları Yitiksevda 4 2078 22 Şubat 2016 22:34
Mü’min Kime Derler? /Mevlüt HÖNÜL Makale ve Köşe Yazıları Mevlüt HÖNÜL 0 1751 26 Ocak 2016 22:38
Allah’ın Hükmüne Meydan Okuyanlar/ Mevlüt Hönül Makale ve Köşe Yazıları 'Yolcu' 3 2141 10 Mayıs 2015 22:35

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
’Halepçe Soykırımı ‘’ / Mevlüt Hönül Mevlüt HÖNÜL Makale ve Köşe Yazıları 10 16 Mart 2022 19:05
Irk Ayrımı /Mevlüt Hönül Yitiksevda Makale ve Köşe Yazıları 4 08 Eylül 2021 08:08
Dinin Özü: Dua/ Mevlüt HÖNÜL Mevlüt HÖNÜL Makale ve Köşe Yazıları 1 02 Mart 2015 17:53
… ne kötü gidiştir o ! ….. /Mevlüt Hönül Mevlüt HÖNÜL Makale ve Köşe Yazıları 0 21 Mayıs 2012 09:20
Sorguluyorum!!/Mevlüt Hönül Mevlüt HÖNÜL Makale ve Köşe Yazıları 2 05Haziran 2010 21:40

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.