| | |||||||
| Konu Kimliği: Konu Sahibi ZÜLKÜF ARSLAN,Açılış Tarihi: 22 Kasım 2018 (06:15), Konuya Son Cevap : 14 Kasım 2025 (23:39). Konuya 10 Mesaj yazıldı |
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
| | Mesaj No:11 | |
| Durumu: Medine No : 37259 Üyelik T.:
08 Ocak 2014 | Alıntı:
evvela sizin gibi mucessim ve muşebbihe akidesinde ola ne anlatılırsa anlatılsın anlamaktan ziyade laf atmaktan öteye gidemesiniz.çünkü size gerekeni yazdım ama siz anlamaktan ziyade sadece laf atmışsınız. Gelelim sizin yazınızdan evvela ismini verdiğiniz alimlere iftiranınıza bir kaç örnek ve sizin nasıl mucessimeve muşebbihe olduğunuza kendi yazınızın içeriğyle verecem. 1.İDDİANIIN VE İFTİRANIZ...İMAM MUCAHİDE İFTİRANIZ...davetulhaq;425455]- Tabiinin tefsirdeki imamlarından olan, İbn Abbas’ın öğrencisi Mücahid (v. 104)’in konuyla alakalı görüşünü İmam Buhari, Sahih’inde rivayet etmiştir: “Mücahid dedi ki: Arşın (tahtın) ÜZERİNE İstiva etti yani ÇIKTI.” Bu sizn imam mucahide iftiranız bakın sizin gibi bu konuda iftira atana videolu anlatım yapıldı buraya linkini bırakıyorum dinle ey mucessime iftiracı... [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] 22.İDDİA VE İFTİRANIZ...- Ebu Ubeyde Ma’mer bin el Musenna(v. 209): “Mecaz’ul Kur’an” adlı eserinde (2/15) Taha: 5. Ayetle alakalı şöyle demektedir: “Rahman Arşa istiva etti yani onun üzerine çıktı, demektir. Ben, hayvanın üstüne veya devenin üzerine veya dağın üzerine veya evin üstüne istiva ettim yani onun üzerine, üstüne çıktım, denilir.” CEVAB.ey mucessime ve muşebbihe,neden size böyle hitap ediyorum bak burda iftira attıgınız ebu ubeyde mamer bin el musenna dan,kitabında sadece bir cümle almışsınız ve kitabının ismide MECAZUL KURAN yani kuranda mecazlar. şimdi sana soruyorum ey zır inatcı cahil. siz bu sayfanın hepsini versenize bakalım alim burda siyak ve sibakta ne anlatmış neye mecaz neye hakiki mana demiş. bakın size ben boşuna muşebbihe demiyorum.muşebbihe yani Allah ı mahlukata benzeten teşbih yapan demektir. siz kendinizin devenin üstüne çıkmanızı,dağın üzerine çıkanızı ve evin üstüne çıkmanızı,Allah ın ayette arşa istiva etti ye benzetmiş ve öyle örnek vermişsiniz.yani burda Allah arşa istiva etti ile sizin evin,dağın,devenin üstüne çıkmanız aynı öyle mi.öyle değilse ey zır cahil niye bu örneği verdin demezler mi insana... şimdi git tebve et ey mucessime ve muşebbihe... bu kadarı bile yeter... | |
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |