Konu Başlıkları: Kur'anın Evrensel oluşu.....
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17 Ocak 2011, 21:10   Mesaj No:2

kamer34

Medineweb Sadık Üyesi
kamer34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:kamer34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13038
Üyelik T.: 14 Aralık 2010
Arkadaşları:9
Cinsiyet:
Memleket:istanbul
Yaş:53
Mesaj: 871
Konular: 41
Beğenildi:6
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Kur'anın Evrensel oluşu.....

selam

HALUK GÜMÜŞTABAK arkadaşım

Benim şehsen kafamda tam olarak oturtamadığım bir konuya parmak basmışzsınız

Konuaya girmeden önce şunu belirteyim bir tarihte bazı arkadaşlarla tanışmıştım

Ve bu tanışma ileriki bir zamanda aramızda bir samimiyetlik doğurdu çünki düşüncelerini kendi düşüncelerime çok yakın buluyordum

Sizin yazılarınızı okuduğumda hep o arkadaşlar aklıma geliyor hakikaten o arkadaşlardan bilgi yönünden çok istifade etmiştim.

Fakat her nedense onların pratikteki yaşantıları ve güncel vakalara bakış açılarınada bir türlü anlam veremiyodrum

Örneğin ben onlara arkadaşlar

Kuran kuran diyorsunuz ( ki haklısınız bu konuda bende sizin gibi düşünüyoum sizinle aramdaki fark peygambere bakış açısıdır) o kuran da islami esaslara dayalı bir devlet yapısı yokmu islami esaslara dayalı islam toplumu yapısı yokmu

Siz neden bu konulara ne hayatınızda nede söylemlerinizde hiç değinmiyorsunuz derdim

O arkadaşlarıma açıkca şunu söylerdim siz Allahın ayetlerini hayatınıza söylemlerinize taşımadığınız müddetçe sizi asla din kardeşim olarak kabul etmeyeceğim derdim.

Halbuki bana göre kuran ayetleri çok sert yapıya sahiptirler

Kuran ayetleri sünnet ile değerlendirilmediğinde çok sert bir insan karekteri ortaya çıkarması lazım gerektiğne inanıyorum.tıbki hariciler gibi.

Fakat sizde bu karakter yapısı yok,tam tersine islami esaslara dayalı olmayan rejimlerle toplumlarala çok barışık yaşıyorsunuz yoksa siz kuranın bir kısmına inanıyor bir kısmını görmemezlikten geliyorsunuz derdim

Şimdi müsade ederseniz size bir sorum olacak

Varsayalım ki peygamber yaşıyor ve şuan aramızda

SİZE HAYIR HALUK GÜMÜŞTABAK Kuran da nasih ve mensuh vardır deseydi siz nasıl bir tavır takınırdınız cevabınızı çok merak ediyorum


Sözüme başlarken demiştim kafamda netleşmeyen bir mesele


Şimdi kıblenin değiştirilmesi olayını nasıl izaH ediyorsunuz?



“Ve işte böylece Biz sizi örnek bir ümmet kıldık ki insanlar nezdinde Hakk'ın şahitleri olasınız ve Peygamber de sizin hakkınızda şahit olsun. Daha önce yöneldiğin kıbleyi tekrar kıble yapmamızın sebebi, sırf Peygamberin izinden gidenlerle ondan ayrılıp gerisin geriye dönecekleri meydana çıkarmaktır. Gerçi bu oldukça ağır bir iştir. Ancak Allah'ın doğru yola erdirdiği kimseler için mesele teşkil etmez. Allah imanınızı zayi edecek değildir. Çünkü Allah insanlara karşı pek şefkatlidir, çok merhametlidir.” (Bakara, 2/143)

Ayette geçen “Daha önce yöneldiğin kıbleyi tekrar kıble yapmamız...” mealindeki ifadeyi, kıblenin değiştirilmesi, tahvil edilmesi, önceki kıble istikametine tekrar döndürülmesi gibi ifadelerle söylemek de doğrudur.

Hz. Peygamber (asv), kıble değişikliği ile ilgili bu âyetler gelinceye kadar (on altı veya on yedi ay, bk. Tirmizî, "Tefsir", 3) Kudüs'teki Beytülmakdis'e yönelerek namaz kılmışsa da, Kabe'nin kıble olması hususunda derin bir istek duyuyordu. Nitekim “Biz senin, yüzünü göğe doğru çevirdiğini elbette görüyoruz. İşte şimdi kesin olarak seni memnun olacağın kıbleye döndürüyoruz.” mealindeki bir sonraki ayette de onun bu özlemi dile getirilmektedir.

Bu konuyu biraz açarsanız sevinirim
Alıntı ile Cevapla