Konu Başlıkları: Kur'anın Evrensel oluşu.....
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18 Ocak 2011, 10:37   Mesaj No:3

HALUK GÜMÜŞTABAK

Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:HALUK GÜMÜŞTABAK isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 10862
Üyelik T.: 01 Ekim 2009
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Yaş:66
Mesaj: 489
Konular: 86
Beğenildi:3
Beğendi:0
Takdirleri:62
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Kur'anın Evrensel oluşu.....


Değerli Kamer kardeşim kur’an hakkındaki şu düşüncenize inanın katılamıyorum.

(Hâlbuki bana göre kuran ayetleri çok sert yapıya sahiptirler.)

Kur’an da Rabbim bizlerin doğru bir hayat sürmemiz için indirdiği ayetleri düşünmeden hemen kabul etmemizi istemez. Düşün aklet ondan sonra yerine getir der bizlere. Bu yapacaklarınız benim için değil, sizlerin faydanızadır diye açıklık getirir. İşleyeceğimiz yanlış için bir günah yazarım, ama yapacağınız güzel şeyler için, kat kat sevap yazarım diyen rabbim in kitabının, çok sert olduğunu söylemek, sanırım doğru olmasa gerek. Yemin olsun ki bu kitabı sizler için kolaylaştırdım sözleri, sert bir inancı değil, tam tersine kolay bir inancın olduğunun göstergesidir. Ne yazık ki bizler elimizden geldiğince nasıl zorlaştırırız onun yolunu aramış ve yapmışız da.

Kur’an da ki devlet yönetimi çok açık bir şekilde anlatılıyor. Hatırlayalım ne diyordu Rabbim? Sizleri yönetecekleri ehil insanlardan seçiniz. Seçilen insanlara da hitaben, kendi başınıza kararlar vermeyin bilgili bir şuraya, ekibe danışarak toplumu yönetin. İşte size Allahın emrettiği yönetim. Siz bu sözlerden hangi yönetim şeklinin olduğunu anlamadınız mı? Çok açık bir şekilde Demokrasi yani Cumhuriyet yönetimini tarif ediyor Rabbim. Tabi Demokrasiye geçinceye kadar devleti yönetenlerin işine gelmediği için, Rabbin bu emirlerinden hiç bahsetmemişler ve toplumu bilinçlendirmemişlerdir. Bugüne kadar yapılan yanlış nedir derseniz onu da söylemek isterim. Laik sözcüğünü ülkemizde yanlış kullanıp yanlış uygulamalarıdır. Avrupa ve Amerika laik bir devlet yönetimi ile yönetilir. Nedir bu yönetim? Devletin toplumunun inancına karışmaması. Her inanca aynı yakınlık gösterip, insanların özgürce dinlerini yaşamasıdır. Tabi burada her inanca yönelik kanunlar çıkarmasıdır, onları zorda bırakmak yerine yaşamlarını kolaylaştırmalarıdır gerçek laiklik. Ülkemizde biz laik devlet yönetiminden bahsederiz. Bana göre tamamen yalan ve uydurma. Devlet eliyle camilerde istenilen bir mezhebin savunuculuğunun yapılması, onu topluma dayatmaları laik bir anlayışa ters düşer. Eğer devlet dine yardımcı olacaksa, mezhep ayrımı yapamaz. Cuma günleri tatil aralığı uygun düşmediği için memurlarımız Cuma namazına gidememektedir. Bu ve buna benzer sorunların çözülmesi laik yönetimin görevidir. Bizlere laik düşmanlığı aşılanmış, ama ne olduğu anlatılmamış. Bu konu çok önemli ama ne yazık ki tartışması bile yapılamıyor. Müslümanların Avrupa da ya da Amerika da çok daha rahat inançlarını yaşamaları, laik devlet yönetimi ile sağlanıyor bunu unutmayalım.

Değerli kardeşim bana sorduğunuz sorunun cevabı çok açık, peygamberimiz bana aşağıdaki soruyu sorsaydı, önce sorunuzu yazalım.

(SİZE HAYIR HALUK GÜMÜŞTABAK Kuran da nasih ve mensuh vardır deseydi siz nasıl bir tavır takınırdınız.)

Peygamberimiz bunu söyleseydi bana, derhal inanırdım. Bundan da asla şüphe etmezdim. Çünkü Allah elçisi Rabbimin kontrolünde idi. Onun yapacağı bir hatayı rahman hemen düzeltiyordu. Bunun örneklerini zaten kur’an da görüyoruz. Ayrıca kur’an da nesh edilmiş hükmü kalkmış bir ayet olsaydı, hükmü kalkan bir ayeti peygamberimiz neden kur’a na dâhil etsin, niçin çıkarmasın? Çünkü hükmü kalkmış bir bilgi diğer bilgilerin arasında kafa karıştırmaz mıydı?

Kıble konusunda sorduğunuz sorunun cevabını aşağıdaki linkten bu konu ile ilgili yazımda bulabilirsiniz.

İçten ve samimi sorularınız için çok teşekkür ederim.
Saygılarımla Haluk GÜMÜŞTABAK

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Alıntı ile Cevapla