Konu Başlıkları: FLöRT
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22 Şubat 2008, 22:10   Mesaj No:2

Emekdar Üye

Medineweb Emekdarı
Emekdar Üye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Emekdar Üye isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 16627
Üyelik T.: 11 Şubat 2012
Arkadaşları:2
Cinsiyet:
Yaş:47
Mesaj: 4.081
Konular: 315
Beğenildi:48
Beğendi:0
Takdirleri:149
Takdir Et:
Standart Cvp: FLöRT

Dinimiz Flörte izin verir mi?


Edirne’den yazan okuyucum baharin geldigi, kirlarin, gezinti yerlerine dönüsmeye baslamak üzere oldugu su günlerde flörtten söz eder misiniz, flörtün dinimizdeki yeri ve hükmü nedir? gibi oldukça yorum götüren bir konuyu sormus. Mutlaka açiklama bekledigini de ilave etmis.

Efendim, flört Müslümanlarlarin lügatinda yeri olan bir kelime olmadigi gibi, ifade ettigi mânâ da Müslümanlarda hayat bulan bir olay degildir. Flörte kimler ne mânâ yüklerse yüklesin. Islâm böylesine hissi bir konuda erkekle kadina sinirlar çizer ve Efendimizin meshur ikazi iki tarafi da kesin ölçülerle korumaya alir, muhafaza eder.

Nedir Efendimizin kesin ve çok makul olan ikazi?

– Yabanci bir kadinla bir erkek iki ikiye, bas basa kalirlarsa üçüncüleri seytandir!

Evet, biribirine yabanci iki karsi cinsin tenha bir yerde bas basa kalislari; hislerinin isyanina, yaratilista var olan duygularin ayaklanmasina vesile teskil eder. Cinsi hislerin ayaklanmasi ve isyanindan sonraki safhalari ise kimse kestiremez. Nerede baslar, nerelere kadar gider. Zaten toplum hayatindaki pismanliklarin, hatta cinayetlerin ve kötülüklerin büyük çogunlugunun bu ikaza kulak asmayistan, aradaki siniri asip tasmaktan kaynaklandigi da yasanan günlük olaylarla sabittir.

Bunun istisnasi yok mu, her kadin, her erkek böyle mi?

Elbette öyle bir iddiamiz olmaz. Elbette her kaidenin istisnasi olur. Lakin istisnalar hep müstesna kalir, umumi hükmü degistirmez. Bildigim gerçek odur ki kadin kendisini saibe altina sokacak laubaliliklerden uzak kalmali, kolay elde edilen, kolayca da terk edilen eglence metai haline gelmemelidir.

Bilindigi üzere kolay elde edilen seyin kiymeti pek bilinmez, kolayca da terk edilmesinde mahzur düsünülmez. Degerli seyler ise hep zor elde edilir, böylece de kolayca terk edilmezler. Kadin degerlerin en yücesi, itibarini korunmasi lazim gelenlerin de en önde gelenidir. Kadinin bir gün falanin yaninda, öteki günü de filanin kolunda olmasi, bir baska gün ise kimin yaninda olacaginin bilinmez hale düsmesi, onu hayati boyunca itibarsizliga mahkum eder. Bir degerli hayati böylesine degersiz ve itibarsiz hale düsüren seye ise siz ister flört deyin, isterse baska bir sey; ne savunulur ne de sonucu basite alinacak bir dogallik olarak görülebilir.

Yine bir kudsi beyandan ögrenmekteyiz ki sonu evlilige varmayan gayrimesru yakinlasmalardan taraflar öylesine pismanlik duyacak ki ahirette:

– Keske ates parçasi tutsaydim da böyle sonuçlar verecek baslangiçlar yapmasaydim diye feryat edeceklerdir.

Ama bunun faydasi olmayacaktir. Çünkü ok yaydan çikmis, kursun hedefi vurmus; tamiri mümkün olmayan tahribat vaki olmustur. Onun içindir ki dindar ailelerde kadin, kuracagi yuvada mutlu ve huzurlu olmak için geride saibeli bir geçmis birakmamaya çok dikkat eder, vardigi yerde basina kakilacak bir sürü yanlislarin sahibi olmama konusunda büyük titizlik gösterir. Bu dikkat ve titizliginden dolayi da ömür boyu sevinç duyar, itibar sahibi olmanin mutlulugunu yasar.

Kadini tertemiz mutlu bir ailenin kurucusu degil de, günlük zevklerin malzemesi haline getiren erkekler, yahut da kendilerini bu duruma düsürmüs kadinlar elbette konuyu bizim gibi yorumlamayacak, hallerine uygun düsen hayatin savunucusu olacaklardir. Böylelerine bizim ne söyleyecek sözümüz, ne de verecek cevabimiz olur.

Kendi düsen aglamazdan baska.

Ahmet Şahin (zaman)
Alıntı ile Cevapla