Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM DİNİ KONULAR.::. > Muhtelif Dini Konular > İslami Kavramlar

Konu Kimliği: Konu Sahibi Seleme,Açılış Tarihi:  21 Şubat 2008 (01:19), Konuya Son Cevap : 12 Mayıs 2009 (09:45). Konuya 3 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 21 Şubat 2008, 01:19   Mesaj No:1
Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:Seleme isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 556
Üyelik T.: 11 Kasım 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 829
Konular: 194
Beğenildi:13
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart FLöRT

FLöRT


FLÖRT

Kadın-erkek arasındaki duygusal ilişki. Flört etmek, kadın ve erkeğin duygusal ilişki kurması. Batı toplumlarında flört, gençlerin duygusal açıdan olgunlaşmalarını, çeşitli komplekslerinden kurtulmalarını, cinsellik konusunda bilgilenmelerini, eşlerin evlilik öncesinde birbirlerini tanıyarak bilinçli bir beraberlik oluşturmalarını sağlayacak bir tecrübe ve eğitim biçimi olarak kabul edilmiş ve hoş görülmüştü. Fakat duygusal ilişkiler, kendisine ilişkin bütün düşünce ve varsayımların iflasını ilan edercesine büyük bir hızla fiziksel ilişkiye dönüşerek gündemden düştü. Batılı toplumlar günümüzde bir yandan bir süre önce son derece masumane ilişkiler olarak baktığı flört olayının önüne yığdığı toplumsal sorunlarla boğuşurken, bir yandan da artık duygusal ilişkinin yerini alan cinsel özgürlük gibi kavram ve olguları tartışmaya başladı.


Kadın-erkek arasında serbestçe kurulan ilişkilerin farklı bir sonuca varması mümkün değildir. Çağımızın önde gelen ruhbilimcilerinden Erich Fromm izlenerek söylenirse, karşıt cinsler arasındaki duvarın yıkılması durumunda duygusal ilişkilerin karşı konulmaz bir cinsel isteğe dönüşmesi kaçınılmazdır. Bu cinsel isteğin tek amacı da birleşmektir. Bu nedenle bu tür ilişkiler düşünüldüğünün tersine sürekli değildir ve utanç, umut kırıklığı, nefret ve düşmanlıkla noktalanır. Böylesine olumsuz bir biçimde sonuçlanan ilişkiler doğal olarak birçok bireysel ve toplumsal soruna neden olur. Ruhsal bunalımlar, aileden kopmalar, kötü yollara düşmeler, çocuk denilecek yaşta ortaya çıkan gebelikler, terkedilmiş gayr-i meşrû çocuklar, intiharlar bu tür ilişkilerin Batı toplumlarının önüne yığdığı sayısız sorundan yalnızca birkaçıdır.


İslâm, yalnızca ortaya çıkan sorunlara çözümler getiren bir inanç ve hukuk sistemi değil, aksine, getirdiği kurallarla öncelikle sorunların ortaya çıkmasını önleyen bir dindir. İslâm'ın bu özelliği kadın-erkek ilişkileri alanında da kendini göstermekte, İslâm toplumlarında, Batı örneği câhili toplumların karşı karşıya geldiği sorunların ortaya çıkmasına imkan tanımamaktadır.


İslâm, toplumun çürümesine neden olan başlıca amillerden birisi kadın-erkek arasındaki gayr-i meşrû cinsel ilişkiyi (zina, fuhuş) yasaklamış, caydırıcı bir etken olarak cezaî müeyyideler getirmiştir. Fakat asıl önemlisi bireyleri bu tür fiillere götürecek bütün yolları kapatması, oluşmasını önleyici tedbirler almasıdır. Bu tedbirlerin başında karşıt cinsteki yabancı kişilerin yalnız başlarına bir arada bulunmaması kuralı gelir. Hz. Peygamber, böyle bir durumun doğuracağı tehlikeli sonuçlara dikkat çekmek üzere, [HIGHLIGHT=#ffff00]"Çünkü -bu takdirde- üçüncüleri şeytandır" [/HIGHLIGHT](İbn Hanbel, Müsned, I, 227, III, 339) buyurur. Diğer bir önleyici kural da tesettür ve sürekli bakış gibi uyarıcı davranışlardan kaçınma (en-Nur, 24/30-31) kuralıdır. Dokunma, el sıkışma ve benzeri fiziki temas yasağı da başka bir önlemdir (el-. Mavsılî, el-İhtiyarî Ta'lili'l-Muhtar, IV, 156). İslâm'ın kadın-erkek ilişkileri hakkında getirdiği hüküm ve kurallar açısından bakıldığında flörtün bütünüyle İslâm sınırlan dışında kaldığı görülür: Çünkü, biçimi, şartlan ve sonuçlan bakımından İslâm'ın hüküm ve kurallarına ters düşen bir ilişki biçimi olarak ortaya çıkmaktadır.


İslâm insanın cinsel yönünü görmezden gelip bu alandaki ihtiyaçlarını yok saymaz. Tersine, bu yönünün meşrû' ve hem birey, hem de toplum için yararlı olabilecek biçimde tatminini öngörür. Evlilik kurumunun önemli varlık nedenlerinden birisi de insanın cinsel ihtiyaçlarının böyle bir yönde karşılanmasıdır. Bu nedenle İslâm'da evlilik teşvik edilmiş, olabildiğince kolaylaştırılmaya çalışılmıştır.
Ahmet ÖZALP
__________________
Dünyayı Güzellik Kurtaracak.
Bir İnsanı sevmekle başlayacak herşey...
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Seleme 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Üniversiteli Bayanla Geçinme Sanatı İslamda Kadın ve Erkek mehmet akif2 20 8588 20 Mayıs 2009 19:42
Üniversiteli Erkekle Geçinme Sanatı İslamda Kadın ve Erkek mehmet akif2 1 2266 20 Mayıs 2009 19:35
A.Hakan'dan Döneklik Konferansı Serbest Kürsü kurtmehmet 4 2216 10 Mayıs 2009 20:54
Hanefi Mezhebi: İslamda Kazanç Zekat-İnfak Seleme 0 2182 19 Nisan 2009 04:52
Hanefi Mezhebi: Alışveriş İlmihal Bölümü Seleme 0 2257 19 Nisan 2009 04:51

Alt 22 Şubat 2008, 23:10   Mesaj No:2
Medineweb Emekdarı
Emekdar Üye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Emekdar Üye isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 16627
Üyelik T.: 11 Şubat 2012
Arkadaşları:2
Cinsiyet:
Yaş:47
Mesaj: 4.081
Konular: 315
Beğenildi:48
Beğendi:0
Takdirleri:149
Takdir Et:
Standart Cvp: FLöRT

Dinimiz Flörte izin verir mi?


Edirne’den yazan okuyucum baharin geldigi, kirlarin, gezinti yerlerine dönüsmeye baslamak üzere oldugu su günlerde flörtten söz eder misiniz, flörtün dinimizdeki yeri ve hükmü nedir? gibi oldukça yorum götüren bir konuyu sormus. Mutlaka açiklama bekledigini de ilave etmis.

Efendim, flört Müslümanlarlarin lügatinda yeri olan bir kelime olmadigi gibi, ifade ettigi mânâ da Müslümanlarda hayat bulan bir olay degildir. Flörte kimler ne mânâ yüklerse yüklesin. Islâm böylesine hissi bir konuda erkekle kadina sinirlar çizer ve Efendimizin meshur ikazi iki tarafi da kesin ölçülerle korumaya alir, muhafaza eder.

Nedir Efendimizin kesin ve çok makul olan ikazi?

– Yabanci bir kadinla bir erkek iki ikiye, bas basa kalirlarsa üçüncüleri seytandir!

Evet, biribirine yabanci iki karsi cinsin tenha bir yerde bas basa kalislari; hislerinin isyanina, yaratilista var olan duygularin ayaklanmasina vesile teskil eder. Cinsi hislerin ayaklanmasi ve isyanindan sonraki safhalari ise kimse kestiremez. Nerede baslar, nerelere kadar gider. Zaten toplum hayatindaki pismanliklarin, hatta cinayetlerin ve kötülüklerin büyük çogunlugunun bu ikaza kulak asmayistan, aradaki siniri asip tasmaktan kaynaklandigi da yasanan günlük olaylarla sabittir.

Bunun istisnasi yok mu, her kadin, her erkek böyle mi?

Elbette öyle bir iddiamiz olmaz. Elbette her kaidenin istisnasi olur. Lakin istisnalar hep müstesna kalir, umumi hükmü degistirmez. Bildigim gerçek odur ki kadin kendisini saibe altina sokacak laubaliliklerden uzak kalmali, kolay elde edilen, kolayca da terk edilen eglence metai haline gelmemelidir.

Bilindigi üzere kolay elde edilen seyin kiymeti pek bilinmez, kolayca da terk edilmesinde mahzur düsünülmez. Degerli seyler ise hep zor elde edilir, böylece de kolayca terk edilmezler. Kadin degerlerin en yücesi, itibarini korunmasi lazim gelenlerin de en önde gelenidir. Kadinin bir gün falanin yaninda, öteki günü de filanin kolunda olmasi, bir baska gün ise kimin yaninda olacaginin bilinmez hale düsmesi, onu hayati boyunca itibarsizliga mahkum eder. Bir degerli hayati böylesine degersiz ve itibarsiz hale düsüren seye ise siz ister flört deyin, isterse baska bir sey; ne savunulur ne de sonucu basite alinacak bir dogallik olarak görülebilir.

Yine bir kudsi beyandan ögrenmekteyiz ki sonu evlilige varmayan gayrimesru yakinlasmalardan taraflar öylesine pismanlik duyacak ki ahirette:

– Keske ates parçasi tutsaydim da böyle sonuçlar verecek baslangiçlar yapmasaydim diye feryat edeceklerdir.

Ama bunun faydasi olmayacaktir. Çünkü ok yaydan çikmis, kursun hedefi vurmus; tamiri mümkün olmayan tahribat vaki olmustur. Onun içindir ki dindar ailelerde kadin, kuracagi yuvada mutlu ve huzurlu olmak için geride saibeli bir geçmis birakmamaya çok dikkat eder, vardigi yerde basina kakilacak bir sürü yanlislarin sahibi olmama konusunda büyük titizlik gösterir. Bu dikkat ve titizliginden dolayi da ömür boyu sevinç duyar, itibar sahibi olmanin mutlulugunu yasar.

Kadini tertemiz mutlu bir ailenin kurucusu degil de, günlük zevklerin malzemesi haline getiren erkekler, yahut da kendilerini bu duruma düsürmüs kadinlar elbette konuyu bizim gibi yorumlamayacak, hallerine uygun düsen hayatin savunucusu olacaklardir. Böylelerine bizim ne söyleyecek sözümüz, ne de verecek cevabimiz olur.

Kendi düsen aglamazdan baska.

Ahmet Şahin (zaman)
Alıntı ile Cevapla
Alt 22 Şubat 2008, 23:10   Mesaj No:3
Medineweb Emekdarı
Emekdar Üye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Emekdar Üye isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 16627
Üyelik T.: 11 Şubat 2012
Arkadaşları:2
Cinsiyet:
Yaş:47
Mesaj: 4.081
Konular: 315
Beğenildi:48
Beğendi:0
Takdirleri:149
Takdir Et:
Standart Cvp: FLöRT


Flörtten kaçmalıdır! Flört; kız ve erkeğin arkadaşlık kurmasıdır. Gerçekte evlenecek gençlerin böyle bir arkadaşlığa asla ihtiyaçları yoktur. Dinen de caiz olmayan bu arkadaşlığın, birçok mahzurları vardır. Flörtte bir tuzak vardır. Flörtte çok defa, kız, erkek tarafından kandırıldıktan sonra terk edilir. Flört, gençlerde gafilce tecrübelere yol açar. Bu tecrübelerin çoğu, kötü bir macerayla sonuçlanır. Ateşe atılanın yanacağını bilmesi başka, tecrübe için kendini ateşe atması başkadır. Yılan acaba nasıl sokar diye yılanla oynanmaz. Ateşle barut bir arada durmaz.

Flört, akıl-mantık hislerini altüst eder. Flörtün en mühim özelliği de, sık sık arkadaş değiştirmektir. Kızı kandırıp terk eden erkek hain, kandırılan kız da maskara durumuna düşer.

Flörtte çok defa, iffet elden gider. Namuslu müslüman bir kız için bundan büyük felaket olmaz

Flörtle meydana gelen tahrik, gençleri huzursuz, rahatsız ve saldırgan hale getirir.

Flört, birçok gençleri serseri, müsrif ve perişan hale sokar.

Flört, gençler arasında aşağılık kompleksi, kıskançlık, kin, nefret, karamsarlık, düşmanlık, anarşi ve çeşitli ruhi bunalımlar doğurur. Hatta intiharlara sebep olur.

Flört arzusu, tenhada buluşmaya davet eder. Sonunda, birçok gencin başı belaya girer.

Flörtte iş eğlenceye dökülünce, genç erkeğin güveni sarsılır. Önce kızı zorlar, arzusuna kavuşunca da kızı ayıplar, düşük karakterli diye ona hakaret eder. Genelde bu hissi eğlencelerden sonra hep soğukluk olur. Genç erkek, kokladığı çiçekten hemen doyar, sonra başka bir renk, başka bir çiçek arar. Artık bu sahne onu avutmaz, ondaki esrar, onu çeken cazibe, bağ ve düğümler çözülmüştür. O artık başka bir cazibe, daha esrarlı bir düğüm ister, başka bir eğlence kovalar. Onun için bu hususta kız ve kadın, çok hassas olmalıdır.

Bunları yazdık ama, gençlere bunlar manasız gelir. Çünkü birisine gönlünü kaptıran gence verilecek nasihat, deli saçması kabul edilir. Onun için Peygamber efendimiz, (Sevgi insanı sağır ve kör eder) buyurmuştur. Sağıra ne anlatsanız duymaz. Ne bâriz olayları gösterseniz görmez.

Gençlere, salih ana-babanın tavsiyelerine mutlaka uymalarını tavsiye ederiz. Ana-baba, oğlunun veya kızının evleneceği kişiye, evlatlarının gözü ile bakmaz. Acı tecrübelerin verdiği firâsetle bakar ....



Alıntı ile Cevapla
Alt 12 Mayıs 2009, 09:45   Mesaj No:4
Medineweb Aktif Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:Elem* isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 7964
Üyelik T.: 27 Nisan 2009
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 235
Konular: 0
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart RE: FLöRT

İslâm, yalnızca ortaya çıkan sorunlara çözümler getiren bir inanç ve hukuk sistemi değil, aksine, getirdiği kurallarla öncelikle sorunların ortaya çıkmasını önleyen bir dindir.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

« Fıkıh | FuRKaN »

Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Flört ederek evlenmek doğru bir yöntem midir? paylaşımcı Soru Cevap Arşivi 15 15 Ocak 2023 10:28
Flört kurbanları Nesli_Nur Evlilik-Nikah Konuları 8 08 Nisan 2013 09:20
Flört hakkında. YaŞuHa Evlilik-Nikah Konuları 2 03Haziran 2011 15:57
Diyanet'ten‘ 'flört zina değil' fetvası KuM TaNeSi Soru Cevap Arşivi 0 09 Nisan 2009 12:31
İLAHİYATÇI / FLÖRT EDEREK EVLENMEK DOĞRU BİR YÖNTEM MİDİR ? AŞK'ÜL İSLAM Makale ve Köşe Yazıları 11 26 Şubat 2009 22:42

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.