17 Temmuz 2012, 12:43
|
Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 Arkadaşları:0 Cinsiyet:kadın Memleket:sivas/istanbul/ Mesaj :
5.766 Konular:
590 Beğenildi:5141 Beğendi:6907 Takdirleri:27629 Takdir Et:
Konu Bu
Üyemize Aittir! | Köfteli Patlıcan Sarması-Medineweb Köfteli Patlıcan Sarması-Medineweb Mübarek ramazana yaklaşırken bu ana yemek tariflerini sizinle paylaşmak istedim.RABBİM ümmeti muhammede ramazanın hakkını vermeyi nasip etsin inş. Köfteli Patlıcan Sarması
Malzemeler
1 kg. Patlıcan
300 gr. kıyma
1 iri soğan
Yarım demet maydanoz
2 yemek kaşığı galeta unu
Tuz, karabiber, kimyon ve biraz zerdeçal
Domates sosu için: 3 adet domates, 1 diş sarmısak,1 yemek kaşığı zeytinyağı
Köfteli patlıcan sarması nasıl yapılır?
Patlıcanları alacalı soyup yarım cm. kalınlığında uzunlamasına dilimleyin.
Üzerlerine tuz serpip en az bir saat kadar bekleyin.
Daha sonra patlıcanları yıkayın ve bir havluyla suyunu alın.
Isınmış yağa atıp arkalı önlü hafifçe kızartın.
Diğer tarafta soğanı çok küçük doğrayın veya robottan geçirin.
Maydanozuda doğrayın ve köfteye ilave edin.
Galeta unu ve baharatlarıda atıp köfteyi yoğurun.
Köfteden ceviz büyüklüğünde parçalar alıp kızartılmış patlıcan dilimlerinin içine koyup sarın.
Uç kısımları altta kalacak şekilde tepsiye yerleştirin.(orta boy borcam tepsi yeterli olur)
Patlıcanların aralarına domates dilimleri yerleştirin.1.5 su bardağı kadar sıcak su ekleyin ve tepsinin üzerini folyoyla kapatın.
200 derecelik fırında üzeri kapalı olarak 25 dakika kadar, üzerini açtıktan sonra da yine 20-25 dakika kadar pişirin.
Domates sosu için: Domatesleri rendeleyin. Sarmısağı küçük doğrayın. Yağını ekleyip pişmeye bırakın. Suyunu çekmeye yakın salçasını ilave edin. Salça eriyince ocaktan alın. Patlıcan sarmalarını servis ederken üzerlerine sosdan dökerek servis edin. Kemikli Etle Türlü Tarifi
Malzemeler
500 gr. kemikli et
2 büyük soğan
5-6 iri diş sarımsak
3-4 adet yeşil biber
4-5 adet domates
300 gr. kadar yeşil fasulye
3 adet orta boy patlıcan
2 adet orta boy patates
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı salça
2 çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı kadar zeytinyağı, tuz
Güveç Yapımı
Soğanları soyup söğüşleme doğrayıp tencerenin dibine serin. Üzerine sırasıyla etleri, bir kaç parçaya bölünmüş sarımsakları, fasulyeleri, patlıcanları,patatesleri, biberleri ve en son yemeklik doğranmış domatesleri yerleştirin.
En üste karabiber, yeteri kadar tuz ve zeytinyağını ekleyin. Salçayı 1 çay bardağı kadar suyun içinde ezip onu da yemeğin üzerine dökün. Kapağını kapatıp ateşe koyun. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 1 saat boyunca pişirin.
NOT: Kuzu eti kullanmıyorsanız, etinizi 15 dakika kadar ön kavurma işlemine tabi tutun.'' mümkünse güveçde yapın lezzeti bir kat daha artar''
ALINTI
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım...
Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
| |