20 Temmuz 2012, 17:33
|
Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 Arkadaşları:18 Cinsiyet:- Memleket:sivas Mesaj :
11.152 Konular:
706 Beğenildi:8979 Beğendi:10751 Takdirleri:31184 Takdir Et:
Konu Bu
Üyemize Aittir! | GÜL TATLISI TARİFİ /medineweb mutfağı GÜL TATLISI TARİFİ /medineweb mutfağı GÜL TATLISI TARİFİ
125 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı yoğurt
2 yumurta
Yarım çay bardağı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı sirke
Aldığı kadar un
Şerbeti;
3,5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
2-3 damla limon suyu
Hazırlanışı:
Önce şerbeti yapın. Şekeri ve suyu karıştırın 10 dakika kadar kaynatın, limon suyunu ilave edin. Bir taşım daha kaynatin ve ocaktan alın.
Derin bir kaba oda sıcaklığındaki tereyağını, yumurtayı, yoğurtu ve sıvı yağını koyun ve karıştırın. Diğer malzemeleride ilave ederek yumuşak bir hamur yapın.
Hamuru ikiye bölün ve merdaneyle 3-4 mm kalınlığında açın.
Çay bardağı ile kesin. 4 veya 5 adet yuvarlak parçayı , birini diğerinin yarısının üzerine gelecek şekilde dizin ve rulo gibi sarın. Ortadan ikiye kesin, ortasına badem koyun.
Kestiğiniz kısım alta gelecek şekilde tepsiye dizin.
Önceden ısınmış fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin, üzerine ılık şerbet dökün.
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα...
Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα...
Â'râftα.....
Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
| |