Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25 Ekim 2012, 13:07   Mesaj No:1

Truly

Medineweb Acemi Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:Truly isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 21133
Üyelik T.: 25 Ekim 2012
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 37
Konular: 2
Beğenildi:10
Beğendi:29
Takdirleri:201
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Tasavvufla İlgili sorularıma cevap arıyorum inşallah

Tasavvufla İlgili sorularıma cevap arıyorum inşallah

Selamun aleykum.

Sorularıma tasavvuf ehlinden kardeşler cevap verirseler sevinirim. Karşı görüşleri az çok bildiğim için, tasavvuf ehlinden kişilerin görüşünü bilmek istiyorum.

Not: İlmim çok geniş değildir, anlayabileceğim düzeyde kısa cevaplarla özetleyebilirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

1. Peygamberimizin (s.a.v) "mezarları yükseltmeyin, üzerine bina yapmayın" emri bulunmakta. Dolayısıyla türbeler en baştan haram. Kabirdekilerden yardım istemek için, türbe ziyaretlerinin delili olarak neler biliyorsunuz?

2.Kuranda Allah'ın savaşlardakileri melekleriyle desteklediği belirtilmekte. şehitlerin ise dünyaya gelmek istedikleri ancak Allah'ın buna izin vermediği hadisde geçmekte. Siz şehitlerin ve evliyaların dünyaya geldiklerinin delilleri olarak ayet ve hadis olarak hangilerini biliyorsunuz?

3.Hadislerin doğru olup, olmadığını belirlemek için istihare yapıldığı, görülen rüyaya göre "sahih yada değil" denildiği doğru mu?

4. Rüyada Peygamberimizi (s.a.v) görmekle alakalı olarak: "Kim beni rüyada gördü ise gerçekten görmüş gibidir, Şeytan benim suretime giremez." hadisi var. Peki Peygamberimizin (s.a.v) cemalini hiç görmemiş olan bizler, gördüğümüzün Peygamber (sav) olduğundan nasıl emin olacağız. Evet şeytan onun suretine giremez, ama başka birinin suretinde görünüp. "Ben peygamberinim" diyebilir, değil mi?

5. Üstün güçleri olan evliyaların (Gavsların) imdada yetiştiğiyle alakalı anlatılanların, Şeytanın veya Kafir Cinlerin evliyaların kılığına girerek isteklere cevap vermesi, dolayısıyla Gavslardan yardım istenmesinin caizliğine inandırması (Ki Şeytan yemin etmiştir ki, Senin yoluna inananları saptıracağım" diye) mümkün değil mi?
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Truly 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Yürekten bir dua için, aracıya ne hacet? Tasavvuf-Tarikat YaŞuHa 1 2072 30 Ekim 2012 22:16
Tasavvufla İlgili sorularıma cevap arıyorum... Soru Cevap Arşivi Truly 70 22052 25 Ekim 2012 13:07