Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM DİNİ KONULAR.::. > Muhtelif Dini Konular > Tasavvuf-Tarikat

Konu Kimliği: Konu Sahibi Truly,Açılış Tarihi:  30 Ekim 2012 (22:16), Konuya Son Cevap : 09 Kasım 2013 (19:04). Konuya 1 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 30 Ekim 2012, 22:16   Mesaj No:1
Medineweb Acemi Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:Truly isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 21133
Üyelik T.: 25 Ekim 2012
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 37
Konular: 2
Beğenildi:10
Beğendi:29
Takdirleri:201
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Yürekten bir dua için, aracıya ne hacet?

Yürekten bir dua için, aracıya ne hacet?

İyi bil ki, halis din yalnız ALLAH´ındır. O’ndan başka veliler edinenler şöyle derler: “Biz bunlara, sırf bizi ALLAH’a yaklaştırsınlar diye ibadet ediyoruz”. Süphesiz ki ALLAH, onlar arasında, ayrılığa düştükleri şeyde hükmünü verecektir. (zümer suresi/3)
Dinimizi yaşamaya çalışırken belkide yaptığımız en büyük hata, Allah’ı yeterince tanıyamamaktır. Onun azametini, kudretini anlayamadan, ona ulaşmak için farklı sebepler arayıp durmuş insanlık.
Efendimiz buyurdular ki: Muhakkak ki, sözlerin en doğrusu ALLAH’ın Kelamı, yolların en hayırlısı Muhammed’in (sallAllahu aleyhi ve sellem)’in yoludur. İşlerin en kötüsü ise sonradan uydurulanlardır. Sonradan uydurulup dine sokulan her amel bidat, her bidat sapıklık ve her sapıklık da ateştedir.”
Bidatler dinimizin içine öyle sinsice yerleştirilmiş ki, biz onları dinden sanıyor aldanıyoruz. Sanki din eksik bırakılmış, sanki haşa Efendimiz yeterli hadis bırakmamış yada var olan hadislerin tamamı hayata tatbik edilmiş de yeni yeni bidatler uydurularak boşluk tamamlanmış gibi.

Bu memlekette para kazanmak uğruna, uydurma dualarla doldurulmuş, adına “yasin kitabı” denmiş nice sahte dua kitapları var. Allah’ın buyurmadığı, Efendimiz (s.a.v) in söylemediği, islamla uzaktan yakından ilgisi olmayan bir dolu hurafe, bir dolu yalan…

Rabbimiz dosdoğru dini Rasulü aracılığla bize bahşetmiştir. Bize miras kalan bu dinde herhangi bir eksiklik yoktur. Bu dinin ilave kurallara adetlere ihtiyacı da yoktur. Alimler, dini ikâme etmek, ayakta tutmak için vardır. Dini sapasağlam ayakta tutamayan, sonradan ilaveler yapan, bidatler ekleyen ne alim, ne de şeyhlerin bu dine bir faydası olamaz.


Arap müşrikleri kendilerini Allah’a ulaştırsın, duaları daha çabuk kabul edilsin diye putları aracı yapmışlardı. Günümüze kadar gelen süreçte bu kalıntılar boyut değiştirerek devam etmiş. Şeytan her an aramızda dolaşıp görevini ifa etmeye çalışırken, insanların ibadet şekillerinde zaman zaman yanlış uygulamalar ve inançlar kendisini göstermiş.

Günümüzde bunun en bariz örneklerinden biri dua yaparken, duanın daha kolay kabul edilmesi için aracılar koymak, vesileler aramaktır. Evliyaları, şeyhleri, 4444 kere okunan uydurma salavatları, duanın kabul olması için aracı yapmak Allah’ı tek güç olarak tanıyamamaktan kaynaklanıyor.

“Andolsun, insanı biz yarattık ve nefsinin kendisine fısıldadıklarını biliriz ve biz ona şah damarından daha yakınız.”(Kaf/16)

Biz her “Ya Rab!” dediğimiz zaman “İste kulum!” diyen, biz bir adım atınca, bize koşarak gelen bir Allah’ın huzurundayız. Öyleyse aracılar koymak neden?

Siz hiç sahabelerin Rasulullahı aracı kılarak dua ettiğine dair bir rivayet duydunuz mu? yada Efendimiz’in dua edeceğiniz zaman sahabeleri, evliyaları veya kendisini vesile kılmamızı istediğine dair bir hadis okudunuz mu? Peki nereden çıkıyor bu uygulama. Kabirlere gidipte medet umma çabası, adaklar adama, onlarsız dua edememe hastalığı nasıl bulaştı bize?

Hayatın son aşamasında insanın hangi halde öldüğü insanlara gizli bir sırdır. Bunu yalnız Allah bilir. Sizin evliya dediğiniz, kabrine yüzünüzü sürdüğünüz insan ya son anda kaybedenlerden olmuşsa. Cennetle müjdelenenler dışında hangi insana cennet garanti edilmiş ki, siz onu aracı yapıp dua ediyorsunuz?

Rasulullah (s.a.v) Kızı Hz. Fatıma’ya ” Kızım baban peygamber diye güvenme” demiyor muydu? O bir peygamberken Makam-ı mahmud’a ulaşmak için ümmetinden dua istemiyor muydu? Peygamber ümmetinden dua isteyecek kadar mütevaziyken, siz hangi bilgiye dayanarak bir faniyi yücelterek, dualarınıza vesile yapıyorsunuz?

Allah erişilmez bir yerde değil, bize bizden yakın olan, içimizden geçenleri , biz içimizden geçirmeden bilen bir Rabbimiz var bizim.

Allah bizi bizden iyi bilip dururken, “bana dua edenin duasına icabet ederim”(Bakara 186) buyurmuşken neden O’na ulaşmak için vasıtalar arayıp duruyoruz?

Yazık ki sevgili Peygamberimizin, “Birbirinize temiz ağızlarla dua edin” hadis’ini unutuyor, kendisine bile faydası olamıyacak ölülerden medet umuyoruz. Müminin , diğer mümin kardeşine ettiği dua ne önemliymiş, ne değerliymiş meğer. İhvan olmak birbirini dert etmektir. Kardeşin için gönülden dua etmektir.Bir olmak, beraber olmaktır…

Annelerin evlatlarını unuttuğu kendi derdine düştüğü o dehşetli kıyamet gününde, kendisi himmete muhtaç dedeleri, evliyaları, şeyhleri bırakalım kabirlerinde rahat yatsınlar. Onları hayırla yad edelim. Haklarında hayır dileyelim ki Rabbim onlarında işlerini kolaylaştırsın.

Ayrıca ben duama şunu şunu vesile yaptım ve duam kabul oldu diyenler bilsinler ki bu Allah’ın bir imtihanıdır. Emin olun siz, sebebi Allah’tan mı, vesileden mi bildiniz diye sınanmaktasınız. Güç, kudret, azamet sahibi, dilediğine hesapsız rızık veren bir Rabbimiz var bizim. El açıpta yürekten samimi bir dille istediğimizde, bizi karşılıksız bırakmayandır “O”. Sizin vesile dediğiniz insanlar, kimsenin kimseye fayda vermeyeceği kıyamet gününde kendi dertlerine düşecekler. Peygamberimiz bile Allah’ın izni olmadıkça şefaat edemiyecek.

Yıllarca sen Kur’an’ı okumakla anlıyamazsın deyip okumamızı engellemeye çalışanlar, sen günahkar bir kulsun, Allah’a aracısız ulaşamazsın deyip bizi sapıklığa cehalete sevketmeye çalışanların sinsi oyunlarının bir tezahürüdür bu. Allah oku diyor, birileri sen anlamazsın diyor, Allah iste vereyim diyor, birileri vesilesiz olmaz diyor…

Milyon günahlada huzuruna varsak, samimi bir kalple, nasuh tevbelerle edilen duaları geri çevirmez Rabbimiz. İstediğimiz şekilde olmazsa, başka şekilde, bu dünyada olmazsa, öte dünyada ama mutlaka bir şekilde dualarımızın karşılığını alırız.

Dupduru bir islamı yaşamak, islamı bidatlerden ayıklamak ve dini yalnız Allah’a halis kılmak, her müminin asli vazifesidir.

Peygamberimiz (s.a.v) buyurmuştur ki : “Size iki şey bırakıyorum. Bunlara uyduğunuz müddetce asla sapıtmayacaksınız: Allah’ın Kitab’ı ve Resulunun sünneti”.
Muvatta, Kader

Alıntı.

__________________
Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla

"Asra yemin ederim ki insan gerçekten ziyan içindedir.Bundan ancak iman edip iyi ameller işleyenler,birbirlerine hakkı tavsiye edenler ve sabrı tavsiye edenler müstesnadır ."

Asr Suresi
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Truly 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Yürekten bir dua için, aracıya ne hacet? Tasavvuf-Tarikat YaŞuHa 1 2068 30 Ekim 2012 22:16
Tasavvufla İlgili sorularıma cevap arıyorum... Soru Cevap Arşivi Truly 70 22008 25 Ekim 2012 13:07

Alt 09 Kasım 2013, 19:04   Mesaj No:2
Medineweb Emekdarı
YaŞuHa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:YaŞuHa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13867
Üyelik T.: 24 Mayıs 2011
Arkadaşları:6
Cinsiyet:
Yaş:31
Mesaj: 1.005
Konular: 399
Beğenildi:29
Beğendi:5
Takdirleri:53
Takdir Et:
Standart Cevap: Yürekten bir dua için, aracıya ne hacet?

İyi bil ki, halis din yalnız ALLAH´ındır. O'ndan başka veliler edinenler şöyle derler: "Biz bunlara, sırf bizi ALLAH'a yaklaştırsınlar diye ibadet ediyoruz". Süphesiz ki ALLAH, onlar arasında, ayrılığa düştükleri şeyde hükmünü verecektir. ALLAH, yalancı, nankör (inkarcı) insanı doğru yola iletmez. (39/3)



Gerçek dua/medet umma yalnızca O’nadır. O’ndan başka dua ettikleri, kendilerine hiçbir cevap veremezler. Bunların durumları, suyun ağzına gelmesi için avuçlarını ona açmış bekleyen adama benzer. Hiçbir zaman suya kavuşamaz. İşte kafirlerin duası sapıklıktan başka bir şey değildir. (13/14)
__________________
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Yürekten Yazılara Sızanlar,,,/ Medineweb,,, Sükutu-Ezber Sükutu-Ezber 96 15 Kasım 2022 15:55
Yürekten "Bittim Ya Rab " diyenlere.. Emekdar Üye Alimler(Rh) 4 19 Nisan 2021 11:53
Yürekten Dökülenler/medineweb fatmabirinda Gönülden Dökülen Nağmeler 16 26 Ocak 2018 21:53
Hacet Namazı Verda_Naz Hadis-i Şerif 0 26 Kasım 2008 01:08
Def'i Hacet Emekdar Üye İslami Kavramlar 0 05 Mayıs 2008 00:41

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.