Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24 Temmuz 2008, 01:20   Mesaj No:4

TÜRKcan

Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:TÜRKcan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2609
Üyelik T.: 12 Temmuz 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Yaş:36
Mesaj: 550
Konular: 114
Beğenildi:8
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cvp: Çocuklara Söylenebilecek En Kötü 5 Cümle

ÇOCUKLAR HAKKINDA STRATEJİK BİLGİLER
Çocuğunuza sevgiyle her dokunduğunuzda beyninde binlerce nöron uyarılır. Çocuğumuz, daha zeki ve daha akıllı olmak için bir zemin yakalamış olur.

Parmak uçlarında bulunan yaklaşık 17.000 sinir hücresi, her dokunduğu ve algıladığını beyne iletir. Her iletimde sinir uçlarında adeta pencereler açılır. Çocuklarınızın merak ettiği ve zararlı, tehlikeli olmayan şeylerle oynamasına ve tanımasına izin verin.

Sorular hem beynin gelişmesi hem de kelime hazinesinin artması için çok önemli bir fırsattır. Yeteri kadar açıklanmış sorular, çocukların size ve kendisine bakışını etkiler, sabırla dinleyip cevap verelim. Eğer çok bunalırlarsa “ birazını da yarın konuşabiliriz.” diye noktalayabiliriz.

Babaların çocuklarıyla oynaması ve onlara asık suratlı değil de onlara sevecen ve gülümseyerek yaklaşması, aileye bağlılığı arttırır ve kendine güvenini etkiler. Babanın boşluğunu kolay kolay hiç kimse dolduramaz. İyi kurulmuş baba-evlat diyalogu, çocuğun duygu dünyasını zenginleştirir ve güçlendirir.

Asık surat soğutur.
Tebessümlü yüz ısındırır.
Asık surat iticidir
Tebessümlü yüz sempatiktir.

Asık surat uzaklaştırır
Tebessümlü yüz yaklaştırır.

Asık surata insan “sen de kimsin” der gibidirTebessümlü insan ise, “sen değerlisin.” der.
Çocuklarımızın duygu ve akıl yönünden daha gelişmiş olmalarını istiyorsanız, onların önünde engel olmayın yeter, mutsuz ve huzursuz niye mi öğrenmede başarısız olur, duygusal bağları çok zayıflar.

“Çocuğumu seviyorum” demek, onun için neyin önemli olduğunu (sağlam bir kaynaktan öğrenerek) biliyorum demektir.
Çocuklarınıza küçükken siz de ev işlerini yapmak istediklerinde mutlaka izin veriniz ve bir süre yapmalarını sağlayınız. Çünkü işe böyle ısınırlar, yoksa öyle bir soğurlar ki, onları ekvator iklimi bile ısıtamaz. Ayrıca yeteri kadar beceremeyeceklerini de bilin ve sadece olumlu telkinde bulunun, doğrusunu zamanla öğreneceklerdir.Alıntıdır..
Alıntı ile Cevapla