Az Tuz Bol Kepek Sıhhatli Ekmek
Osman Nuri Taşkıran - Emir Köseoğlu'nun haberi:
Yeni uygulama ile Ramazan pidesi dışındaki bütün ekmeklerde, yüzde 1.75 olan tuz oranı yüzde 1,5'a indirdi. 300 gramlık ekmekler ise 250 gramlık kepek oranı artırılmış, tokluk hissi veren ekmeklere dönüştü. Ekmekteki kepek oranı en az yüzde 0,65 ve en çok yüzde 1,1 olacak. Tam buğday ekmeğinde ise kepek miktarı en az yüzde 1,2 ve en çok da 2,9 olacak.
YENİ EKMEK DAHA SAĞLIKLI
İzmir Fırıncılar Esnaf Odası Başkanı Nejdet Durmuş, “Yeni yasayla yapılacak olan ekmekler sağlık ve hazım yönünden daha faydalı olacak. Biz zaten bol kepekli ekmek yemesi için halkı sürekli uyarıyoruz. Unun, dolayısıyla da ekmeğin kalitesi artacak” diye belirtti.
Durmuş ekmek israfına da değindi “İzmir’ de her gün 600 bin ekmek çöpe atılıyor. Halkın da desteğiyle bu israfın önüne geçmeliyiz. Bununla ilgili kampanyalar başlattık ve başlatmaya devam ediyoruz, örnek bir şehir olacağız ”dedi.
Star alıntıdır