Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15 Kasım 2013, 23:09   Mesaj No:1

Medine-web

Medineweb Site Yöneticisi
Medine-web - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medine-web isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:7
Cinsiyet:Erkek
Yaş:49
Mesaj: 2.988
Konular: 339
Beğenildi:1173
Beğendi:346
Takdirleri:7784
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Kuran ve Sünnet Kürsüsü Hakkında Bilgilendirme

Kuran ve Sünnet Kürsüsü Hakkında Bilgilendirme

Değerli Medineweb Ailesi,
Sitemizin müslümanlara hizmet amacında olduğu kuşkusuz.Üyelerimizin ilmi/fıkhi/itikadi sorularına doyurucu/sahih ve sağlıklı cevap verilmesi için bir uygulama başlatmıştık.
bu anlamda İslamın iki kaynağı olan Kuran ve Sünnet kürsüsü için alanında yetişmiş,kaynağa/bürhana/dellile dayalı cevap verebilecek Hocalarımızı görevlendirmiştik.

Hemen şunun altını çizelim ki,haklı olarak şu sorunun cevabını verelim ki,kafalarda soru işareti kalmasın.şu soru sorulabilir.Kuran ve sünnet farklı mı ki? neden aynı kürsü değilde iki ayrı kürsü?

bu haklı soruya şu cevap verilebilir.Kuranı ahkam ve muteşabih ayetlerden yola çıkarak,ahkam ayetler dahil sünnetin izahına muhtaçtır.Yani kuranın canlı uygulayıcısı Hz Muhammed'in(sav) sünneti kuran emrine göre zorunludur.
sorulacak soruların bazıları direk kuran ile doyurucu cevap verilebilirken,furuu(detay) konusunda anlaşılması uygulanabirlik olması için sünnet zorunludur.

Alanında yetişmiş ehil olduğunu düşündüğümüz,Değerli Hocamız ve yazarımız FECR( İrfan Keser)'i Kuran Kürsüsü olarak görevlendirmiştik.

Kendisi Allah rızası için bu konuda elinden gelen gayreti göstermiş,sorulan sorulara emekler vererek doyurucu cevaplar vermiş,halen devam etmektedir.bizi kırmayan bu görevi yıllardır üstlenen Hocamızın Allah ecrını arttırsın.

Yine Merhum Abdulhamid Hocamızı sünnet kürsüsü olarak görevlendirmiştik.hocamız 24 şubat 2011 tarihinde Hakkın rahmetine kavuşmuştur.Rabbim kendisine rahmet eylesin bizide onuda affeylesin.
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

o günden bu yana üyelerimizin ibadet muamelat itikad gibi sorularına sünnet alanında sağlıklı/sahih cevap verecek biri olmadığından(yada biz bulamadığımızdan) şimdiye dek boş olan Sünnet Kürsüsünü yürüteceğine ve bu alanı dolduracağına inandığımız,aynı zamanda eğitimci olan yazarımız Bedia Özdemir Tokel(muallime) hocamızı,Bu görevi Allah rızası için üstleneceğine,bizi kırmıyacağını umit ederek kendisini uygun görüyoruz.

Saygılar..
__________________

Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır.
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Medine-web 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Mustafa İslamoğlu Sözler Medineweb.net Videolar Mihrinaz 2 210 30 Nisan 2023 15:51
Şirk Hakkında Kuran Ne Diyor? Medineweb.net Videolar Medine-web 0 168 29 Nisan 2023 17:52
DÜNYA KABE'NİN NERESİNDE Hacc-Umre-Kurban Medine-web 0 951 27 Nisan 2020 20:40
T.B.Teknolojileri-2 Vize Konuları Ozet(2017) Temel Bilgi Teknolojileri 2 Medine-web 3 2618 06 Ekim 2017 19:31