Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16 Mayıs 2014, 11:18   Mesaj No:5

umut628

Medineweb Aktif Üyesi
umut628 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:umut628 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 24048
Üyelik T.: 01 Ocak 2013
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 242
Konular: 66
Beğenildi:64
Beğendi:0
Takdirleri:110
Takdir Et:
Standart Cevap: “Soma’da yaşanan acı millet olarak hepimizin acısıdır…”

Aslında hayatı yaşarken bir Sırattan geçiyoruz daim.Ölümün bizi nerede, ne şekilde beklediği bir meçhuldur .Hep çok uzaklarda gelir ölüm bize.Ama gün gelir , o meçhule giden bir gemi kalkar bu limandan.Dönüşü olmayan bir seferdir bu.Tıpkı şairin dediği gibi... Hicranlı bir hayatın son matemide olmaz. Sevenleride nafile bekler.
Anlarsın bu fani dünyada atılan kahkahaların,çekilen mutluluk fotoğraflarının çok fazla bir anlamı olmadığını.Ve ateş düştüğü yeri yakar her ...
zaman olduğu gibi.Bir kez daha düşünürsün yalan dünyanın neyi gerçekki diye.Herkesin zaman doldurduğunun farkına varırsın.
Böyledir yaşam.Vakit dolar, saat gelir ve yolculuk başlar. Rasulun deyişiyle "Yüce Dosta Yürüyüştür" yolculuğun adı. Mevlananın deyişiyle "Düğün Gecesidir" yolculuğun adı.Her kişinin,Er kişinin gideceği yolun adıdır ölüm. Lakin yolculuk ne zaman ve nasıl başlar bilinmez. Üstadın dizelerinde dile getirdiği gibi...

"Büyük randevu... Bilsem nerede, saat kaçta?
Tabutumun tahtası, bilsem hangi ağaçta?"

Azrail bazen yerin yedi kat dibinde karşılar ...Süre dolmuş, zaman durmuştur. Dürülmüştür defterler.Yapılacak iş, söylenecek kelâm kalmamıştır.
Kimileri yerin yedi kat altında helal rızık için koştururken yakalanır ölüme, kimileride yerin üstünde soytarılık yaparken yakalanır.Ne Mutlu Somada şehit olan kardeşlerimize ki helal rızık peşinde koşarken Hakka yürüdüler.Bize acı veren, ama inanıyorum ki kendilerine mutluluk veren bir yürüyüşle Hakka yürüdüler.
__________________
O yüz , her hattı tevhid kaleminden bir satır;
O yüz ki , göz değince Allah ' ı hatırlatır.
Alıntı ile Cevapla