Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > .::DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI.::. > Diyanet İşleri Başkanlığı > Diyanetten Duyurular/Haberler

Konu Kimliği: Konu Sahibi mehmet akif2,Açılış Tarihi:  16 Mayıs 2014 (02:38), Konuya Son Cevap : 17 Mayıs 2014 (17:32). Konuya 8 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 16 Mayıs 2014, 02:38   Mesaj No:1
Medineweb Emekdarı
mehmet akif2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:mehmet akif2 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13402
Üyelik T.: 25 Şubat 2011
Arkadaşları:11
Cinsiyet:bayan
Yaş:43
Mesaj: 7.401
Konular: 425
Beğenildi:2286
Beğendi:4876
Takdirleri:3684
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart “Soma’da yaşanan acı millet olarak hepimizin acısıdır…”

“Soma’da yaşanan acı millet olarak hepimizin acısıdır…”




14.05.2014
“Soma’da yaşanan acı millet olarak hepimizin acısıdır…”

Diyanet İşleri Başkanlığı dün Soma’da meydana gelen maden faciası dolayısıyla Soma Ulu Camiinde hayatını kaybedenler için özel bir program düzenledi.
Kuran’ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, milletçe emsalsiz bir hüzün yaşadığımızı belirterek, “Bugün burada Soma'da kendi ailesinin çocuklarının rızkını temin etmek için emekle, alın teriyle yeryüzünün yüzlerce metre altında bir kömür madeninde, can pazarında hayatını kaybeden evlatlarımızın, kardeşlerimizin hüznünü, kederini, elemini yaşıyoruz” dedi.
“Yüce Rabbimiz milletimize böyle acılar, kederler, üzüntüler yaşatmasın” diyen Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Soma’da yaşanan acının herkesin acısı olduğunu ifade etti. Başkan Görmez şunları söyledi;
“Bugün milletçe kalplerimizin mahzun olduğu gündür…”
Bugün Sevgili Peygamberimizin (sas) ciğerparesini kaybettiği zaman "Kalpler hüzünlenir, gözler yaşarır" dediği gibi milletçe kalplerimizin mahzun olduğu, gözlerimizin yaşardığı bir zaman diliminden geçiyoruz. Milletçe emsalsiz bir hüzün yaşıyoruz. Öncelikle bugün kuruyan dua pınarlarımızı açacağımız gündür. Yüreklerimizi, ebediyete uğurladığımız kardeşlerimizin yürekleriyle birleştirme günüdür. Her birimiz Rabbimize dua etmeliyiz. Dualarımızdan onları mahrum etmemeliyiz. Her şeyden önce bu can pazarında hayatlarını kaybeden bütün kardeşlerimize, evlâtlarımıza Allah'tan rahmet diliyoruz. Yüce Rabbimiz hayatını kaybeden bütün kardeşlerimizi yolunda şehit olmuş Allah'ın sevgili kullarıyla birlikte haşretsin. Yüce Rabbimiz hayatını kaybeden bütün kardeşlerimize sevgili Peygamberimizle birlikte haşrolmayı onlara nasip eylesin. Makamlarını cennet eylesin.
“Soma’da yaşanan acı millet olarak hepimizin acısıdır…”
Her şeyden önce bugün, Soma'da dün evlatlarını, ciğerparelerini kaybeden bütün annelerimizin acısı Türkiye'de yaşayan bütün annelerin acısıdır. Soma'da evlatlarını, ciğerparelerini, fidanlarını kaybeden bütün babaların acısı, kederi, elemi Türkiye'de yaşayan bütün babaların acısıdır. Dün Soma'da Babalarını kaybeden yavrularımızın, çocuklarımızın, gençlerimizin acısı Türkiye'de yaşayan bütün yavrularımızın, gençlerimizin acısıdır. Yüce Rabbimiz milletimize böyle bir acıyı bir daha yaşatmasın. Ayrıca, dualarımızı belki hala umudumuzu yitirmediğimiz toprağın altında hayat emareleri taşıyan kardeşlerimize yollayalım. Hep birlikte Yunus Peygamberi denizin dibinden, karanlıklardan kurtaran dualarımızla Rabbimize yönelmeliyiz. Yüce Rabbimiz o kardeşlerimizi de sağ salim çıkarmayı merhametiyle bizlere lütfeylesin.
“Biz, ölümü asla yok olmak olarak değil, sonsuzluk olarak değerlendiren bir inancın mensuplarıyız…”
Hamdolsun ki, bizim bu gibi hallerde başımıza bir bela, bir musibet geldiği zaman sığınacak bir Rabbimiz var. Hamdolsun ki, bizim bu gibi hallerde Rabbimize sığınmayı sağlayacak iman gibi bir hazinemiz var. Biz öyle bir inancın mensuplarıyız ki, ölümü asla yok olmak olarak değil, sonsuzluk olarak değerlendiren bir inancın mensuplarıyız. Hamdolsun ki, bizim mutlak adil, mahza adalet sahibi olduğuna inandığımız bir Allah inancımız var.
“Kadere de, ecele de inancımız var. Ancak, kader insanın sorumluluklarını ortadan kaldırmaz…”
Kadere de ecele de inancımız var ancak kader asla insanın sorumluluklarını ortadan kaldırmaz. Takdir, insanoğlunun tedbir yükümlülüğünü asla ortadan kaldırmaz. Yüce Rabbimiz bu gibi hallerde müminleri tarif ederken, “Müminler gerçek anlamda sabreden kişilerdir. Onlar öyle insanlar ki, onların başına bir musibet geldiği zaman, ‘Biz Allah'tan geldik Allah'a gideceğiz. Allah'a aitiz ve varacağımız yer de Allah’tır’ derler” buyuruyor. Müminin başına bir musibet geldiği zaman asıl mümin için önemli olan o vakitte sabretmesidir. Ben tekrar hayatlarını kaybeden bütün kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Hastanede şifa bekleyen kardeşlerimize şifa diliyorum.
“Millet olarak sevinçlerimizi paylaştığımız gibi hüzünlerimizi de paylaşmalıyız…”
Bütün milletimizden isteğim bu gibi hallerde yüreklerimizi kenetleyerek, nasıl ki sevinçlerde birleştiğimiz gibi hüzünlerimizi de paylaşarak hüzünleri azaltarak birbirimize yardımcı olmalıyız. Hayatlarını kaybeden kardeşlerimizin eşlerine çocuklarına ailelerine yüce Rabbimiz sabır, metanet, dayanma gücü versin. Yüce Rabbimiz Peygamberlerin kalplerine ilka ettiği sekinet ve huzuru onların kalplerine de yerleştirsin. Bizler de ebediyete uğurladığımız kardeşlerimizin emaneti olarak onlara sahip çıkmalıyız. Bütün milletimize baş sağlığı diliyorum. Yüce Rabbimiz bir daha böyle acılar yaşatmasın.
Programın ardından Diyanet İşleri Başkanı Görmez, faciada hayatını kaybedenler için Yasin-i Şerif okudu.


DİYANET RESMİ SİTESİNDEN ALINTIDIR
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi mehmet akif2 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Sevgililer Günü Serbest Kürsü gün ışığı 3 1331 15 Şubat 2019 09:19
Azılı bir müşrik "Nadr bin Hâris" Kur'an Kıssaları mehmet akif2 0 1285 06 Ekim 2018 21:18
EBU FÜKEYHE (R.A.) KİMDİR? Ashab-Kiram(r.a) mehmet akif2 0 1305 05 Ekim 2018 20:42
Sayın Mustafa Cilasun için yapılacak hatim :(((((( Taziye-İlan-Selamlaşma nurşen35 28 8259 05 Ekim 2018 18:00
TEVHİDİN DELİLLERİ Akaid mehmet akif2 5 1531 01 Ekim 2018 12:18

Alt 16 Mayıs 2014, 03:05   Mesaj No:2
Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:nurşen35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:61
Cinsiyet:Bayan
Mesaj: 9.476
Konular: 1144
Beğenildi:4414
Beğendi:3686
Takdirleri:14203
Takdir Et:
Standart Cevap: “Soma’da yaşanan acı millet olarak hepimizin acısıdır…”

Bu acı hepimizin acısı . Böyle kanayan yaralara bende bir merhem olayım demeyip, kanayan yarayı biraz daha deşeyim diyen okadar fazla insan var ki bunları sadece üzüntüyle seyrediyorum. Bu vehim acıyı bile kendi propagandaları olarak kullanarak insanların içine fitne tohumları serpiştiriyorlar. Bunların derdi üzüntüyü paylaşmak değil bir kaos çıksada bu devleti ve milleti nasıl bölsek diye uğraşıyorlar. Rabbim onlara fırsat vermesin . Ölülerimize biraz saygı gösterelim. Allah'ü Teala ''yeryüzündekilere merhamet etmezseniz gökyüzündekilerde size merhamet etmez '' buyurmuştur. Ölenlerimize Rabbim rahmet eylesin.
Alıntı ile Cevapla
Alt 16 Mayıs 2014, 09:27   Mesaj No:3
Medineweb Sadık Üyesi
dua dilencisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:dua dilencisi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 6969
Üyelik T.: 10 Şubat 2009
Arkadaşları:32
Cinsiyet:
Memleket:Ankara
Mesaj: 999
Konular: 28
Beğenildi:102
Beğendi:27
Takdirleri:690
Takdir Et:
Standart Cevap: “Soma’da yaşanan acı millet olarak hepimizin acısıdır…”

“Kadere de, ecele de inancımız var. Ancak, kader insanın sorumluluklarını ortadan kaldırmaz"

Olay olduğundan bu güne dikkatimi çeken bir şey var madenin sahibinden ve sorumlulardan hiç bahsedilmiyor bir kanalda dile getirildi sadece..Tedbir alırsın takdir Cenabı Haktandır tedbir almadan olan olayı kadere bağlayan sorumsuz insanlar ihmalci zihniyet katil zihniyet vicdan rahatlatma sözleri bunlar ...Allah c.c. rahmet ve merhamet eylesin ...
__________________
Doğru zamanda yapılan yanlış ,yanlış zamanda yapılan doğrudan evladır..
Alıntı ile Cevapla
Alt 16 Mayıs 2014, 10:46   Mesaj No:4
Medineweb Üyesi
asalet38 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:asalet38 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 42248
Üyelik T.: 28 Nisan 2014
Arkadaşları:1
Cinsiyet:Erkek
Memleket:Konya
Yaş:37
Mesaj: 77
Konular: 4
Beğenildi:1
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: “Soma’da yaşanan acı millet olarak hepimizin acısıdır…”

Alıntı:
dua dilencisi Üyemizden Alıntı Mesajı göster
“Kadere de, ecele de inancımız var. Ancak, kader insanın sorumluluklarını ortadan kaldırmaz"

Olay olduğundan bu güne dikkatimi çeken bir şey var madenin sahibinden ve sorumlulardan hiç bahsedilmiyor bir kanalda dile getirildi sadece..Tedbir alırsın takdir Cenabı Haktandır tedbir almadan olan olayı kadere bağlayan sorumsuz insanlar ihmalci zihniyet katil zihniyet vicdan rahatlatma sözleri bunlar ...Allah c.c. rahmet ve merhamet eylesin ...
gerçekten çok doğru bir tespit
Başımız sağolsun Allah(C.C) rahmet eylesin mekanları cennet olur inşallah...
__________________
بير كون موتلاكا
Alıntı ile Cevapla
Alt 16 Mayıs 2014, 12:18   Mesaj No:5
Medineweb Aktif Üyesi
umut628 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:umut628 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 24048
Üyelik T.: 01 Ocak 2013
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 242
Konular: 66
Beğenildi:64
Beğendi:0
Takdirleri:110
Takdir Et:
Standart Cevap: “Soma’da yaşanan acı millet olarak hepimizin acısıdır…”

Aslında hayatı yaşarken bir Sırattan geçiyoruz daim.Ölümün bizi nerede, ne şekilde beklediği bir meçhuldur .Hep çok uzaklarda gelir ölüm bize.Ama gün gelir , o meçhule giden bir gemi kalkar bu limandan.Dönüşü olmayan bir seferdir bu.Tıpkı şairin dediği gibi... Hicranlı bir hayatın son matemide olmaz. Sevenleride nafile bekler.
Anlarsın bu fani dünyada atılan kahkahaların,çekilen mutluluk fotoğraflarının çok fazla bir anlamı olmadığını.Ve ateş düştüğü yeri yakar her ...
zaman olduğu gibi.Bir kez daha düşünürsün yalan dünyanın neyi gerçekki diye.Herkesin zaman doldurduğunun farkına varırsın.
Böyledir yaşam.Vakit dolar, saat gelir ve yolculuk başlar. Rasulun deyişiyle "Yüce Dosta Yürüyüştür" yolculuğun adı. Mevlananın deyişiyle "Düğün Gecesidir" yolculuğun adı.Her kişinin,Er kişinin gideceği yolun adıdır ölüm. Lakin yolculuk ne zaman ve nasıl başlar bilinmez. Üstadın dizelerinde dile getirdiği gibi...

"Büyük randevu... Bilsem nerede, saat kaçta?
Tabutumun tahtası, bilsem hangi ağaçta?"

Azrail bazen yerin yedi kat dibinde karşılar ...Süre dolmuş, zaman durmuştur. Dürülmüştür defterler.Yapılacak iş, söylenecek kelâm kalmamıştır.
Kimileri yerin yedi kat altında helal rızık için koştururken yakalanır ölüme, kimileride yerin üstünde soytarılık yaparken yakalanır.Ne Mutlu Somada şehit olan kardeşlerimize ki helal rızık peşinde koşarken Hakka yürüdüler.Bize acı veren, ama inanıyorum ki kendilerine mutluluk veren bir yürüyüşle Hakka yürüdüler.
__________________
O yüz , her hattı tevhid kaleminden bir satır;
O yüz ki , göz değince Allah ' ı hatırlatır.
Alıntı ile Cevapla
Alt 16 Mayıs 2014, 14:35   Mesaj No:6
Medineweb Emekdarı
mehmet akif2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:mehmet akif2 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13402
Üyelik T.: 25 Şubat 2011
Arkadaşları:11
Cinsiyet:bayan
Yaş:43
Mesaj: 7.401
Konular: 425
Beğenildi:2286
Beğendi:4876
Takdirleri:3684
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: “Soma’da yaşanan acı millet olarak hepimizin acısıdır…”

Alıntı:
nurşen35 Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Bu acı hepimizin acısı . Böyle kanayan yaralara bende bir merhem olayım demeyip, kanayan yarayı biraz daha deşeyim diyen okadar fazla insan var ki bunları sadece üzüntüyle seyrediyorum. Bu vehim acıyı bile kendi propagandaları olarak kullanarak insanların içine fitne tohumları serpiştiriyorlar. Bunların derdi üzüntüyü paylaşmak değil bir kaos çıksada bu devleti ve milleti nasıl bölsek diye uğraşıyorlar. Rabbim onlara fırsat vermesin . Ölülerimize biraz saygı gösterelim. Allah'ü Teala ''yeryüzündekilere merhamet etmezseniz gökyüzündekilerde size merhamet etmez '' buyurmuştur. Ölenlerimize Rabbim rahmet eylesin.
Alıntı ile Cevapla
Alt 16 Mayıs 2014, 22:24   Mesaj No:7
Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:ali70 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 36490
Üyelik T.: 14 Aralık 2013
Arkadaşları:17
Cinsiyet:
Memleket:karaman
Mesaj: 812
Konular: 38
Beğenildi:236
Beğendi:586
Takdirleri:449
Takdir Et:
Standart Cevap: “Soma’da yaşanan acı millet olarak hepimizin acısıdır…”

Madendeki şehitlerden birinin elini yummuş olduğunu görürler. Sımsıkı yumduğu elini açarlar. Ölmeden önce avucuna yazdığı şey şudur:
''Anneciğim hakkını helal et.''
Annen sana hakkını helal etmiştir be yiğidim. Tüm ülke helal etmişken, o mu helal etmeyecek?
Mekanınız cennet olsun.
Yüreklerimizi dağladınız, güle güle gidin... Huzur içinde... Sizleri seviyoruz...
__________________
Hay'dan gelir, Hu'ya gideriz.
Alıntı ile Cevapla
Alt 16 Mayıs 2014, 23:49   Mesaj No:8
Medineweb Emekdarı
GÖKCEN_AZRA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:GÖKCEN_AZRA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 27691
Üyelik T.: 26 Nisan 2013
Arkadaşları:15
Cinsiyet:ANNE
Memleket:ARZ
Yaş:41
Mesaj: 2.427
Konular: 105
Beğenildi:95
Beğendi:4
Takdirleri:60
Takdir Et:
Standart Cevap: “Soma’da yaşanan acı millet olarak hepimizin acısıdır…”

Alıntı:
ali70 Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Madendeki şehitlerden birinin elini yummuş olduğunu görürler. Sımsıkı yumduğu elini açarlar. Ölmeden önce avucuna yazdığı şey şudur:
''Anneciğim hakkını helal et".
Sözün bittigi yeruzgn
Rabbim mekânlarını cennet etsin, kalanlarına sabırlar ıhsan etsin
Alıntı ile Cevapla
Alt 17 Mayıs 2014, 17:32   Mesaj No:9
Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:ali70 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 36490
Üyelik T.: 14 Aralık 2013
Arkadaşları:17
Cinsiyet:
Memleket:karaman
Mesaj: 812
Konular: 38
Beğenildi:236
Beğendi:586
Takdirleri:449
Takdir Et:
Standart Cevap: “Soma’da yaşanan acı millet olarak hepimizin acısıdır…”

Alıntı:
nihal80 Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Sözün bittigi yeruzgn
Rabbim mekânlarını cennet etsin, kalanlarına sabırlar ıhsan etsin
O kadar çok kazdılar ki,
Cennete düştüler...
__________________
Hay'dan gelir, Hu'ya gideriz.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
“Bugünler, millet olarak acıları paylaşma, yaraları sarma günleridir…” mehmet akif2 Diyanetten Duyurular/Haberler 0 18 Mayıs 2014 01:46
Kur’an’da Şirke Açılan Kapı: “Allah’ı Hakkıyla Takdir Edememe” bilinmez Tevhid Ve Şirk Konuları 0 20 Ekim 2012 14:54
“”Hey millet/ibn-i arabi/ MARSTA”” kamer34 Videolar/Slaytlar 6 03 Şubat 2012 14:40
“”Tağut’u../..Red../..Etmek”” kamer34 Tevhid Ve Şirk Konuları 1 28 Kasım 2011 14:58
Kemalist TSK’ya, Taarruzda da “Allah Allah” Yerine “Atatürk Atatürk” Demek Yakışır YaŞuHa Muhtelif Konular 0 09Haziran 2011 21:29

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.