|  26 Aralık 2014, 12:46 | Mesaj No:1 | 
  |  Durumu:    Medine No :  45760  Üyelik T.:
27 Ekim 2014  Arkadaşları:1 Cinsiyet:insan Memleket:istanbul Yaş:39 Mesaj :
369Konular:
18  Beğenildi:5 Beğendi:0
 Takdirleri:10 Takdir Et: 
	  Konu Bu  
				Üyemize Aittir! |   tahinli çorek 
   tahinli çorek 3 çay bardağı ılık süt 1/2 çay bardağı sıvı yağ
 80 gr tereyağı ( oda sıcaklığında iyice yumuşamış. Yaklaşık iki dolu yemek kaşığı 80 gr oluyor)
 1 çorba kaşığı kuru maya
 1 çorba kaşığı toz şeker
 1 çay kaşığı tuz
 Aldığı kadar un ( yaklaşık 3 su bardağı)
 
 İçi için :
 
 1 su bardağı tahin
 1 su bardağı şeker
 
 Üzerine :
 
 1 yumurta sarısı
 Çekilmiş ceviz ve susam
 
 Hazırlanması:
 
 Derin bir hamur yoğurma kabına un, şeker, tuz ve mayayı koyup karıştırıyoruz.
 Karışımın ortasını havuz gibi açıp tereyağını, sıvı yağı, sütü ilave edip, ele yapışmayan hamur yoğuruyoruz.
 Hamuru 1 saat dinlendiriyoruz.
 Tahinle şekeri karıştırıyoruz.
 Kabaran hamuru 12 tane eşit parçaya ayırıyoruz ve tezgahın üzerinde elimizle 2-3 mm kalınlıkta açıyoruz.
 Tahinli karışımdan sürüp rulo şeklinde sarıyoruz ( resimde olduğu gibi )
 Ayırdığımız tüm 12 parça bezeye aynı işlemi uyguluyoruz ve 30 dakika dinlendiriyoruz.
 Biraz daha kabaran ruloları tek tek alıyoruz ve yuvarlayarak incecik uzun şerit yapıyoruz.
 Daha sonra bir ucundan gül gibi sarmaya başlıyoruz, bitince ucunu alta katlıyoruz.
 Yağlanmış tepsiye diziyoruz.
 Çekilmiş ceviz ve susamı karıştırıyoruz.
 Tepsiye dizdiğimiz çöreklerin üzerine önce yumurta sarısı sürüyoruz sonra cevizli susamlı karışımdan serpiyoruz.
 180 derece ( 350F ) önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
 Fırından çıkarınca üzerini mutfak havlusu ile örtüyoruz.
 Afiyet olsun !!
 
				__________________HAKKA İNAN,SA'YE SARIL ,HİKMETE RAM OL!
 | 
  |  |   |