06 Şubat 2015, 18:45
			
			  |  
			 
			Mesaj No:1  |  
       Durumu:     Medine No :  13055   Üyelik T.:
18 Aralık 2010   Arkadaşları:18 Cinsiyet:-  Memleket:sivas    Mesaj :
11.306 Konular:
717  Beğenildi:9152 Beğendi:10948  Takdirleri:31693  Takdir Et: 
	   Konu Bu  
				Üyemize Aittir!     |       ...Gül tatlısı ...         ...Gül tatlısı ...      GÜL TATLISI MALZEMELERİ:   
 1/2 paket (125 gram) margarin   
1/2 su bardağı yoğurt   
 1/2 su bardağı sıvı yağ   
 1/2 su bardağı irmik   
1 adet yumurta   
 1 paket kabartma tozu   
 1 paket vanilya   
 6 su bardağı un       
Şerbeti için:   
 3,5 su bardağı şeker   
4 su bardağı su   
1/2 limon   
Şerbetin yapılışı:   
 Şeker ve su kaynamaya başladıktan sonra limon suyu eklenir ve bir miktar daha kaynatılarak ılımaya bırakılır.   
İçi için:   
 1 kase fındık içi, badem veya ceviz       
GÜL TATLISI YAPILIŞI:   
 Oda sıcaklığında bekletilmiş margarin, yoğurt, sıvı yağ, irmik, yumurta, kabartma tozu, vanilya ve un karıştırılarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğrulur.   
 Biraz dinlendirilen hamur, yarım cm kalınlığında açılır.   
 Çay bardağı yardımıyla yuvarlak daireler elde edecek şekilde kesilir.       
Yuvarlak daireler, resimdeki gibi üst üste gelecek şekilde dizilir ve rulo şeklinde yuvarlanır.   
Hazırlanan ruloların ortadan ikiye kesilmesiyle gül şeklinde hamurlar elde edilmiş olur.       
 Hamurların üzerlerine birer adet fındık, badem (kabukları sıcak suda bekletilerek soyulmuş) veya ceviz batırılır.   
 Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirilir.       
Fırından çıkarılan tatlılar 3-5 dakika bekletildikten sonra üzerine ılık şerbet dökülür.      Başta Muhsin Hocama ve tüm medineweb dostlarına yeter sanırım     
"Afiyet olsun"      
				__________________    "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα...  
Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... 
Â'râftα..... 
Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..."        |  
  |   |        |