BULGAR EKMEĞİ (Tereyağlı) 
  BULGAR EKMEĞİ (Tereyağlı)    Bulgar ekmeği bildiğimiz ekmeklerden  değil. Adı ekmek ama, tadı tereyağlı çörek gibi. Peynir ve zeytinle  beraber nefis bir kahvaltılık. Yanına çay olmazsa olmazlardan tabi ;)  Ben emek verilen tarifleri seviyorum. Yemesinden çok yapmasını  seviyorum. Bu yüzden bu ekmeğin yapımı da çok eğlenceli geldi bana.  Yapmak isteyenler için tarifimiz şöyle:
 Malzemeler - 1 su bardağı süt
  - 1 su bardağı su
  - Yarım su bardağı zeytinyağı
  - 1 yumurta
  - 2 yemek kaşığı pekmez
  - Yarım paket yaş maya
  - 1.5 tatlı kaşığı tuz
  - 5,5 su bardağı un (Un çeşidine göre miktar değişebilir)
  
 Arasına sürmek için: 200 gr. tereyağı 
Ayrıca üzerine sürmek için: Bir yumurta sarısı 

    Bulgar Ekmeği Nasıl Yapılır?
 - Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini kapatıp mayalanmaya bırakın.
  - Mayalanan hamuru 4 parçaya bölün. Her parçayı yeniden 4’e bölün. Toplam 16 beze elde  edeceksiniz.
  - Her bezeyi unlayarak, merdaneyle pasta tabağı büyüklüğünde açın.
  - Hafifçe erittiğiniz tereyağını bezelerin üzerine sürün. Her biri 4  bezeden oluşan 4 tane grup olacak. İlk üç bezenin üzerine bolca tereyağı  sürün. En üstteki 4. bezeye yağ sürmeyin.
  - İlk hazırladığınız beze grubundan başlayarak merdaneyle çok  inceltmeden, dikdörtgen şeklinde açın. (Yani üstüste konmuş 4 beze  birden açılacak)
  - Dikdörtgen şekli verdikten sonra üzerine kalan tereyağından sürün ve uzun kısımdan başlayarak rulo yapın.

  - Ruloyu geniş kısımları 2-3 cm. olacak şekilde üçgenler halinde kesin.
  - Üçgenleri tepsiye istediğiniz gibi fakat aralıklı olarak dizin.
  - Üzerlerine yumurta sarısı sürüp üstü kapalı olarak mayalanmaya bırakın.
  - Yeniden mayalanan ekmeği 200 derecelik fırına sürün. Üzeri kızarana kadar pişirin.
  - Afiyet şifa olsun!