Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18 Mart 2015, 19:44   Mesaj No:1

su damlası

Medineweb EDİTÖRÜ
su damlası - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: su damlası isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 13055
Üyelik T.: 18 Aralık 2010
Arkadaşları:18
Cinsiyet:-
Memleket:sivas
Mesaj : 11.401
Konular: 728
Beğenildi:9257
Beğendi:11125
Takdirleri:32059
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart "Çarşaf Böreği Tarifi ve Yapılışı"

"Çarşaf Böreği Tarifi ve Yapılışı"



MALZEMELER

2.5 Su Bardagi Su ve Sut (Yari Yariya)
1 Tatli Kasigi Toz Maya Aldigi Kadar Un
1 Yumurta Sarisi (Uzerine)
1 Yemek Kasigi Sivi Yag (Hamurun Icine)
Sivi Yag (Bezelerin Arasina Surmek Icin)

Tuz

Ic Harci Icin
1 kg Ispanak
1 Adet Buyuk Boy Sogan
Siviyag
Tuz



YAPILISI

Oncelikle ispanaklari yikayip dograyin. Sonra soganlari yemeklik dograyin. Sogani ve dogranmis ispanaklari cig olarak sivi yagla harmanlayip tuz ilave edin ve karistirin. Daha sonra derin bir kabin icinde mayayi 2.5 su bardagi ilik su ve sut karisimi ile eritin. Icine biraz tuz ve sivi yag ekleyip karistirin. Aldigi kadar unla iyice yogurun. Hamurun uzerine nemli bir bez ortup yarim saat dinlendirin. Daha sonra hamurdan 6-7 tane beze yapin ve tepsiye dizin. Bezeleri merdane yardimiyla pasta tabagi buyuklugunde acin yaglanmis servis yapagina koyun. Butun bezeleri bu sekilde acin ve bezelerin hem altini hem ustunu iyice yaglayip ust uste koyun. Butun bezeleri boyle acip yagladiktan sonra. Carsaf veya sofra bezini yere veya yemek masasina serin. Actiginiz bezelerden birini carsafin uzerine koyun dikkatlice her tarafindan cekistirerek fotograftaki gibi incecik acin. Ispanakli harctan actiginiz hamurun uzerine serpistirin ve ortuyu kaldirarak hamurun iki tarafini fotograftaki gibi ortada birlestirin. Yagli kagit serilmis veya yaglanmis tepsiye ister uzunlamasina ister gul gibi kivrimli olarak yerlestirin. Tum bezelere ayni islemi uygulayip tepsiye dizin. Uzerlerine yumurta sarisi surun ve 200 derece firinda uzerleri kizarana kadar pisirin. Pistikten sonra boreklerin uzerine bez ortup 5 dakika dinlendirin ve dilimleyip servis yapin.

AFIYET OLSUN
"Alıntı"
__________________

"Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα...
Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα...
Â'râftα.....
Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..."
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi su damlası 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
03 Afyonkarahisar yemekleri🍜 Türkiye Lezzet Haritası -81 İl- su damlası 0 22 19 Aralık 2025 16:29
02 Adıyaman yemekleri.. 🍲 Türkiye Lezzet Haritası -81 İl- Kara Kartal 2 29 18 Aralık 2025 20:29
Ben hala yüreğinde miyim?​ Gönülden Dökülen Nağmeler su damlası 0 29 12 Aralık 2025 22:46
Bir sustum, bin sustum.... Dua Bölümü su damlası 0 41 10 Aralık 2025 15:21
Öğrenmekte güzeldir... Güzel Sözler-Deyımler-Nükteler Esma_Nur 2 72 07 Aralık 2025 19:45