"ördekli patates salatası" /medineweb mutfağı
5 büyük boy patates(çemberin büyüklüğüne göre değişir.)
Yarım kilo süzme yoğurt
1 diş sarımsak
zeytinyağ
tuz
isteğe bağlı baharat
yarım limon suyu
3 yemek kaşığı mayonez
4 kaşık garnitür(kendiniz de yapabilirsiniz)
bir küçük kase kornişon turşu
ördekler için havuç ve çörek otu..
Patatesleri haşlayın.Fazla soğumadan iyice ezin.Üzerine zeytinyağ,tuz limon suyu ve baharatları koyup karıştırın.Yarım kilo yoğurdun içine sarımsak ve mayonez koyun bir bardağını ayırın.Ayrılan yoğurda garnitür,ve turşu katın.
Tabağın içine çenberi koyun.Bir kat patates bir kat garnitürlü yoğurt koyun.3 kat olsun.En üste yoğurt sürün.İstediğiniz şekilde süsleyin..
Öredekleri yapmak için patatesleri yuvarlayın.Gövdesi büyük olsun.Gözleri çörek otundan burnunu ise havuçtan yapın.Dilerseniz ayaklarını da yapabilirsiniz.
Afiyet olsun..
"Alıntı"