Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10 Temmuz 2015, 23:46   Mesaj No:1

su damlası

Medineweb EDİTÖRÜ
su damlası - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: su damlası isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 13055
Üyelik T.: 18 Aralık 2010
Arkadaşları:18
Cinsiyet:-
Memleket:sivas
Mesaj : 11.395
Konular: 727
Beğenildi:9252
Beğendi:11117
Takdirleri:32059
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart "çikolatalı muzlu labneli pasta"

"çikolatalı muzlu labneli pasta"



ÇİKOLATALI MUZLU LABNELİ PASTA

ÇİKOLATALI MUZLU LABNELİ PASTA

Pandispanya Malzemeleri

4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı un
yarım paket kabartma tozu
Piştikten sonra ıslatmak için: 1 su bardağına yakın süt
Çikolatalı krema Malzemeleri

3 su bardağı süt
1 yemek kaşığı nişasta
5 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı şeker
50.gr tereyağı
80 gr.” bitter çikolata
100 gr. labne peyniri
Arası için: 2 adet muz,

Kaplamak için: 1 poşet kakaolu krem şanti

Üzerine serpmek için: Çikolata kırıkları (Ben afia çikolata süsü kullandım)

Pandispanyanın yapılışı(27 cm.lik yuvarlak tepsi)

Yumurta ve şekeri iyice çırpın (3-4 dakika)
Un, kakao ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin ve karışana kadar çırpın.
Yağlanıp unlanmış aliminyum veya teflon tepsiye dökün.
Yalnız tepsinin kenar kısımlarını yağlamayın.
Hamuru tepsiye döküp yayın ve bir kaç kez sert bir zemine vurun ki düzlensin hava kabarcıkları çıksın.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına koyun.
Kabarmaya başlayınca ısıyı 150 dereceye düşürün.
Yaklaşık 20 dakika sonra pandispanyanız pişmiş olacaktır.
Pandispanya yapmanın püf noktaları için BU YAZIYI okuyunuz!

Krema için, çikolata ve labne peyniri dışındaki tüm malzemeleri karıştırarak pişirin. Ocaktan aldıktan sonra diğer malzemeleri de ekleyin ve 2 dakika kadar çırpın. Çok katı olursa azıcık süt ilave ederek kıvamı açabilirsiniz.
Pandispanyayı ortadan ikiye kesin. 1 su bardağına yakın sütün yarısıyla önce kekin alt kısmını ıslatın. Kremayı her yerine yayın. Sonra kekin üst kısmını ıslatın.
Kremayı sadece üst kısma yayın. Eğer krema kalırsa bir sıkma torbasına koyup dilediğiniz şekilde süsleyin.







Afiyet olsun..
"Alıntı"
__________________

"Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα...
Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα...
Â'râftα.....
Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..."
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi su damlası 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
02 Adıyaman yemekleri.. 🍲 Türkiye Lezzet Haritası -81 İl- Kara Kartal 2 23 18 Aralık 2025 20:29
Ben hala yüreğinde miyim?​ Gönülden Dökülen Nağmeler su damlası 0 27 12 Aralık 2025 22:46
Bir sustum, bin sustum.... Dua Bölümü su damlası 0 40 10 Aralık 2025 15:21
Öğrenmekte güzeldir... Güzel Sözler-Deyımler-Nükteler Esma_Nur 2 69 07 Aralık 2025 19:45
Zaman Geçsin Diye BekLe.. Gönülden Dökülen Nağmeler Esma_Nur 1 57 02 Aralık 2025 21:19