Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16 Ocak 2016, 11:00   Mesaj No:1

su damlası

Medineweb EDİTÖRÜ
su damlası - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:su damlası isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13055
Üyelik T.: 18 Aralık 2010
Arkadaşları:18
Cinsiyet:-
Memleket:sivas
Mesaj : 11.429
Konular: 730
Beğenildi:9271
Beğendi:11141
Takdirleri:32234
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart "Fırında Köfteli Krep Sarması"

"Fırında Köfteli Krep Sarması"

İsim:  33.jpg
Görüntüleme: 54
Büyüklük:  97,9 KB (Kilobyte)

Köfteli Krep Sarması Krep Malzemeleri (8 adet krep için)

2 adet yumurta
2 su bardağı süt
Yarım su bardağı su
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1.5 su bardağı un (silme olacak)
1 silme tatlı kaşığı tuz
Köfte malzemeleri

500 gr. Orta yağlı kıyma
1 büyük soğan
Bir tutam maydanoz
3 yemek kaşığı galeta unu
1 adet yumurta
Arzunuza göre, karabiber, kimyon, kekik, yenibahar, kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı tuz
Sos Malzemeleri

1 su bardağı süt
2 adet yumurta
1 çay bardağı kaşar peyniri

İsim:  34.jpg
Görüntüleme: 54
Büyüklük:  100,1 KB (Kilobyte)

Krep nasıl Yapılır?

Sıvı malzemeleri derince bir kaba alıp karıştırın. Tuzunu atın.
Unu eleyerek sıvı malzemelere ekleyin.
Akışkan bir hamur olması gerekiyor. Koyu olursa krepin pişmesi güçleşir. İçi hamur kalabilir.
Teflon tavanıza güveniyorsanız hiç yağlamayın. Aksi halde hafifçe yağlayın ki sizi zor durumda bırakmasın.
İyice ısınmış tavaya bir kepçe krep hamurundan döküp eğerek hamurun, tavanın her yerine ulaşmasını sağlayın.
Altı pişen krepin üst kısmında hamur görüntüsü kaybolacaktır. Bu esnada bir spatula yardımıyla krepinizi çevirin.
Krepinizi ne çok yüksek, ne de çok kısık ateşte pişirmeniz doğru olmaz. Orta ateşi tercih etmelisiniz.
Yemeğin Hazırlanışı

Köfte malzemelerini yaklaşık 15 dakika kadar yoğurun. 8 adet uzun köfte yapın. Köfteleri tavada çok az yağla beraber biraz kızartın.
Hazırladığınız kreplerin bir köşesine köftelerden koyun. Kenarlarını içe katlayın ve rulo yaparak sarın.
Tepsiye yerleştirin. Sos malzemelerini çırpıp kreplerin üzerine dökün.
180 derecelik fırında kaşarlar kızarana kadar pişirin.
Benim servis önerim: Bu yemeği servis ederken dilimleyerek ve yanında sotelenmiş sebzeler veya patates kızartmasıyla servis edin. Yanına da bol köpüklü bir ayranla nefis bir ziyafet olur. Yemeğimiz 8 kişiliktir. Yetmez diye düşünmeyin. Bir adet krep sarması bile insanı doyuruyor.

İsim:  35.jpg
Görüntüleme: 46
Büyüklük:  98,5 KB (Kilobyte)
__________________

"Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα...
Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα...
Â'râftα.....
Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..."
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi su damlası 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
05 Amasya'nın yemekleri 🍎 Türkiye Lezzet Haritası -81 İl- su damlası 1 36 24 Aralık 2025 12:19
04 Ağrı yemekleri 🥘 Türkiye Lezzet Haritası -81 İl- su damlası 4 54 22 Aralık 2025 18:27
03 Afyonkarahisar yemekleri🍜 Türkiye Lezzet Haritası -81 İl- su damlası 0 43 19 Aralık 2025 16:29
02 Adıyaman yemekleri.. 🍲 Türkiye Lezzet Haritası -81 İl- Kara Kartal 2 43 18 Aralık 2025 20:29
Ben hala yüreğinde miyim?​ Gönülden Dökülen Nağmeler su damlası 0 34 12 Aralık 2025 22:46