Konu Başlıkları: Teğabün suresini tanıyalım
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18 Nisan 2016, 20:50   Mesaj No:15

bilinmez

Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Standart Cevap: Teğabün suresini tanıyalım

TEGABUN SURESİ BİZE NE ANLATIYOR

Tegabun suresinin işlediği konu; iman ve bu imanın gereği olan itaat etmeye çağrı,bununla birlikte islamın güzel ahlâkının esaslarıyla ile ilgilidir.Tabiki bununla birlikte bu çağrıyla ilgilenmiyenlerede senlenilerek onların keşbekeş hayatlarını bırakmaları öğütlenmiştir.

inanmayanlara bu kainatın sahipsiz olmadığını ve bu kainatta herşeye gücü yeten yegane yaratıcının Allah olduğunu,bu hakikati Allah ın yarattığı herşeyde şahitlik edip yüceltirken sizler neden bu nankörlüğü yapıyorsunuz.

inanmayanlar için dünya hayatının geçici bir eğlenceden ibaret oluşu ve bundan sonrada başka bir hayatın olmayışı Allah ın adeletine sığmadığı gibi bu düşünce sadece sapık bir zandan ibarettir.

inanmayanlara tanınan hürriyet onların başıboş bırakılacakları anlamına gelmediği gibi bu hürriyetleri onlarınneyi seçmelerindeki hürriyetidir. Batılı tercih etmeleri onlar için faydadan çok zarar getirecektir.Dünyada onlara tanınan bu hürriyyet onların sadece neyi seçmeleriyle alakalıdır.Tabiki bu seçimlerinin sonunda bir hesap ve bu hesabın sonucundada batıl yaşantıyı seçenlere ceza olacağı kaçınılmazken hakkı seçenler ve öyle yaşayanlar içinde mukafatlar vardır.

Diğer taraftan iman edenlerde bilsinlerki onların karşılaştıkları hiç bir müsibet tesadüf olmadığı gibi,Allah ın takdirinin dışındada olamaz.Müminler için müsibetlere karşı sabır ve hakta sebat göstermeleri onlar için faydalarla doludur.Allah sabır gösterenleri kendi razı olacağı yola iletecektir.sabır göstermeyenlerde bilsinlerki bu sabırsızlıklarıyla başlarına gelen müsibetide uzaklaştıramıyacaklarıdır.

müslümanlar iman ettikten sonra üzerlerine düşeni yapmakla mesuldurlar.yoksa sadece iman ettik demek yeterli değildir.

müslümanlar islam için çıktıkları yolda sadece Allah a dayanmalıdırlar.

Müslümanlar için,eşleri,evlatları ve malları imtihan aracıdır.Bunun için Allah ın rızasına uygun davranmaları gerekir.

Son olarak Allah müslümanlardan güçlerinin yetmediğini istemediği gibi kişinin sorumluluğuda gücü nispetincedir.Bundan dolayıdır ki Allah insanlardan neyi yapıp,yapmamalarına dair isteği kişilerin yapabilecekleri işlerdir.insanlar unutmamalıdır ki,bahane üretmek geçerli bir mazaret değildir.Müslümanlarda asla mazaret üretmezler.
__________________
önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ...
Alıntı ile Cevapla