Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16 Mayıs 2016, 22:36   Mesaj No:1

su damlası

Medineweb EDİTÖRÜ
su damlası - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: su damlası isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 13055
Üyelik T.: 18 Aralık 2010
Arkadaşları:18
Cinsiyet:-
Memleket:sivas
Mesaj : 11.299
Konular: 717
Beğenildi:9149
Beğendi:10945
Takdirleri:31693
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart "Kalbura Bastı "/Medineweb mutfağı

"Kalbura Bastı "/Medineweb mutfağı

İsim:  k.jpg
Görüntüleme: 88
Büyüklük:  69,2 KB (Kilobyte)

Malzemeler_
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı irmik
yarım paket (125) g tereyağı veya margarin
1. 5 çay kaşığı karbonat
3. 5 su bardağı un (yaklaşık)
şerbeti için;

2. 5 su bardağı su
2 su bardağı şeker
birkaç damla limon suyu
içine;

dövülmüş ceviz..

Hazırlanışı_
Öncelikle kalburabastı tatlısının şerbeti hazırlanır. Bunun için şeker ve su küçük bir tencereye alınarak kaynamaya bırakılır. Yaklaşık 15 dk kaynadıktan sonra birkaç damla limon suyu eklenip 4-5 dk daha kaynatılarak ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
Daha sonra, Oda sıcaklığındaki tereyağı ve diğer malzemeler bir kaba alınarak hamur yoğrulur. Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak elle yuvarlatılır. Top haline gelen hamur kalbur üzerine bastırılarak elle açılır. Ortasına dövülmüş ceviz içinden bir miktar yerleştirilir ve hamurun kenarları ortada birleştirilerek iyice kapatılır. Hazırlanan tatlı ters çevrilerek kalburdan alınır ve fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir. Hamurumuz yeterince yağlı olduğu için tepsiyi yağlamanıza gerek kalmıyor.
Tüm hamur şekillendirildikten sonra 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişmeye bırakılır. Tatlılar güzelce kızardıktan sonra fırından alınarak sıcak tatlıya soğuk şerbet gezdirilir. Ben şerbeti dökmeden önce fırın kabından daha küçük bir borcama alıyorum ki şerbet çok yayılmasın. Birkaç saat dinlendirdikten sonra kalburabastınızı servis edebilirsiniz. Dilerseniz servis ederken Antep fıstığı veya Hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz. Gönül rahatlığı ile deneyebilirsiniz, bu şekilde kalburabastı tatlısı gerçekten çok lezzetli oluyor

Birkaç not;
-karbonat kullandığımız için kalburabastınız gerçeğinde olduğu gibi karamel rengine yakın farklı bir ton alıyor, eğer evinizde karbonat yoksa kabartma tozu da kullanabilirsiniz fakat daha orijinal olması açısından varsa karbonat kullanmanızı tavsiye ederim.

"Alıntı"

"Not" Test edilmiştir
Bu tatlıyıda deneyin derim sonuç mükemmel ..
Afiyet olsun...
__________________

"Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα...
Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα...
Â'râftα.....
Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..."
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi su damlası 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Eğer yüreğindeysem... Gönülden Dökülen Nağmeler su damlası 0 35 23 Ekim 2025 21:23
Ben SENİ SEVMEYİ SEVDİM Muhtelif Konular su damlası 0 35 23 Ekim 2025 21:19
Ses(sen)sizliğinde aşka esir düştüm Gönülden Dökülen Nağmeler Esma_Nur 1 29 23 Ekim 2025 21:15
Unutulmuş Yaralarıma Tuzdur Adın.. Muhtelif Konular su damlası 0 38 21 Ekim 2025 21:52
Pişirme Peynirli Maydanozlu Krep.. Kahvaltılıklar su damlası 0 44 14 Ekim 2025 22:21