"KIYMALI MANTARLI PİZZA "/medineweb mutfağı
Malzemeler
Hamuru için:
1 su bardagi süt
1 su bardagi su
yarim su bardagi sivi yag
yarim paket yas maya (21.gr)
2 tane haslanmış ezilmis patates (mandalina büyüklügünde)
1 tatli kaşığı tuz
Aldığı kadar un.
Üstü için:
250 gr kıyma
1 kuru sogan
250 gr kültür mantari
250 gr kasar peyniri rendesi
biraz maydanoz
2 kasik tatli biber salcasi
kücük dogranmis 2 domates yada domates sosu
tuz,biber
Hazırlanışı
Hamur malzemeleriyle bir hamur yapip yarim saat dinlendirelim.
Hamur dinlenirken üstünün malzemelerini hazirlayalim.
Kiymamiza sogani ,maydonozu,salcalari ,biberi ve tuzunu katip karistiralim.
Hamurumuzu tepsimizin büyüklügüne göre parcalara bölüp merdaneyle 3 veya 4 ml olacak sekilde acip kagit serilmis tepsiye serelim.
Malzemelerimizle karıştırdığımız kıymayı hamurun üstüne dökelim. Onun üstünede kiyilmis mantari serpistirelim. En üstünede rende kasari serpip yarim saat daha dinlendirelim ve firina sürelim. Ben 180 derecede pisirdim. Afiyet sifa olsun Allahim olmayanlarada versin.Amin.