Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19 Aralık 2017, 17:10   Mesaj No:1

su damlası

Medineweb EDİTÖRÜ
su damlası - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: su damlası isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 13055
Üyelik T.: 18 Aralık 2010
Arkadaşları:18
Cinsiyet:-
Memleket:sivas
Mesaj : 11.213
Konular: 708
Beğenildi:9035
Beğendi:10818
Takdirleri:31256
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart İNCİRLİ KARAMELLİ PASTA/ Medineweb Mutfağı

İNCİRLİ KARAMELLİ PASTA/ Medineweb Mutfağı

Malzemeler

Keki için (küçük boy yuvarlak borcam kullandım)
2 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1/3 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı un
1.5 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı p. kabuğu rendesi

Muhallebisi için

4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı

Tabanı için

400 gr. kuru incir
1 çay bardağı ceviz

Karamelli şerbet için

1.5 çay bardağı şeker
2 su bardağı su
Çeyrek limon suyu

Hazırlanışı

Öncelikle keki hazırlayın. Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Sütü, yağı ve portakal kabuğunu ekleyin. En son un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Yağlanıp unlanmış tepsiye dökün. 180 derecede kekinizi pişirin.
Kek pişerken kuru incirleri küçük doğrayın. Cevizi iri parçalara bölün.
Pişen keki tepsiden çıkarın.Tepsiyi yıkayıp kurulayın. Yeniden hafifçe yağlayın.(ben pasta çemberinin dibine yağlı kağıt serip hazırladım)
Küçük bir tencerede 1.5 çay bardağı şekeri kısık ateşte karıştırarak eritin. Çok yakmayın. Eriyince tamamdır.

Üzerine 2 su bardağı soğuk suyu yavaşça döküp kaynamaya bırakın. Kaynadıkça şeker eriyecektir.

Limon suyunu ekleyin. Cıvık bir şerbet elde edin.

Altını kapatın. Şerbetin içine incirleri atın. 2-3 saniye şerbetin içinde çevirip kevgirle ayrı bir kaba alın. Cevizlerle karıştırıp tepsinin dibine serin.

Diğer tarafta, yağ haricindeki muhallebi malzemelerini tencereye alıp karıştırarak muhallebiyi pişirin.
Pişen muhallebiye tereyağı ekleyip 5 dakika kadar mikserle çırpın.

Bekletmeden incirlerin üzerine döküp yayın.

Önceden pişirdiğiniz keki de muhallebi sıcakken muhallebinin üzerine kapatın. Hafifçe bastırın.

Kalan karamelli şerbetin yarım su bardağını sos için ayırın. Kalan kısmı biraz daha ısıtıp kekin her yerine gelecek şekilde dökün.
Bu şekilde en az 2-3 saat buzdolabında bekletin. Servis etmeden önce uygun bir tepsiye ters çevirin.

SOS: Kalan yarım su bardağı Karamelli şerbete 1 dolu çay kaşığı nişasta ve 1 tatlı kaşığı çiçek yağını ekleyip pişirin. Akışkan kıvamlı olmalı.
Bu sosu kekin üzerine gezdirin. Bu sosu yapmak istemezseniz, karamelli şerbet için 1,5 su bardağı su kullanın. Ben sos için ölçüyü artırdım.
Afiyet olsun..
Eklenen Resim Ön İzlemesi
 
__________________

"Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα...
Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα...
Â'râftα.....
Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..."
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi su damlası 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Mısırın Faydaları Nelerdir? Beslenme Kara Kartal 2 48 11 Ağustos 2025 22:46
Çanakkalede yanğın büyüyor.. Gündem/ Manşetler su damlası 0 40 08 Ağustos 2025 19:12
İç sesim / Özlemim su damlası/Kişisel su damlası 5 105 12 Temmuz 2025 15:53
Bugün en çok hangisiyle meşguldün? Anket'ler-Röportaj'lar Kara Kartal 5 172 30Haziran 2025 21:48
Kalbinin Rengini seç Psikoloji su damlası 4 91 28Haziran 2025 23:15