Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10 Şubat 2018, 11:34   Mesaj No:1

su damlası

Medineweb EDİTÖRÜ
su damlası - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: su damlası isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 13055
Üyelik T.: 18 Aralık 2010
Arkadaşları:18
Cinsiyet:-
Memleket:sivas
Mesaj : 11.394
Konular: 727
Beğenildi:9249
Beğendi:11116
Takdirleri:32059
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart "Lokma Tatlısı "/medineweb mutfağı

"Lokma Tatlısı "/medineweb mutfağı

Malzemeler1 su bardağı
un
1/2 su bardağı
ılık su
1 tatlı kaşığı
kuru maya
1 tatlı kaşığı
toz şeker
1 çay kaşığı
tuz
Kızartmak için:2,5 su bardağı
ayçiçek yağı
Şerbeti için:3 su bardağı
toz şeker
2 su bardağı
su
1/2 adet limon suyu

Püf Noktası
Lokmaları hazırlamak için; yağlanmış bir kaşık kullanın. Kaşığın uç kısmıyla aldığınız hamur parçasını kızgın yağa bırakın.

Pişirme Önerisi
Sıkma torbası kullanarak da lokma tatlısı hazırlayabilirsiniz. Tarçın ilavesiyle servis edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?
Tatlının şerbeti için; toz şeker ve suyu derin bir tencereye aktarın. Aralarda karıştırarak, orta ateşte koyu bir kıvam alana kadar kaynatın.

Limon suyunu da ekleyip, 2 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın ve soğuması için bir kenarda bekletin.

Tatlının bir lokmalık hamurlarını hazırlamak için; unu karıştırma kabına alın. Orta kısmını açın. Kuru maya ve toz şekeri orta kısmına aktarın. Kenarlarda kalan unun üzerine tuzu şerpiştirin.

Maya ve toz şekeri, ılık su ile ıslatarak yumuşatın. Hamuru, orta kısımdan kenar kısımlara doğru karıştırarak yoğurmaya başlayın.

Kıvam alan hamuru ayrı bir kaba alın. Üzerini streç film ile kapladıktan sonra mayalanması için 30 dakika kadar bekletin.

Ayçiçek yağını derin bir tavada kızdırın. Mayalanıp, kabaran hamuru son bir kez karıştırın. Bir kaşık yardımıyla aldığınız hamur parçalarını kızgın yağa bırakın.

Kızgın yağda olan lokmaları, aralarda bir kevgir yardımıyla karıştırarak renk alana kadar kızarmalarını sağlayın.

Pişen lokmaları bekletmeden, soğumuş şerbetin bulunduğu tencereye aktarın. Şerbeti içine çekmesi için 5 dakika kadar beklettikten sonra servis edin. Tek atımlık bu mutluluk bombalarını sevdiklerinizle paylaşın.

Servis ÖnerisiTarçın veya hindistan cevizi serperek lezzetlendirebilirsiniz.

4 kişilik için idael ölçü..siz kendiniz arttırabilirsiniz..
Afiyet olsun..
Eklenen Resim Ön İzlemesi
 
__________________

"Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα...
Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα...
Â'râftα.....
Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..."
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi su damlası 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
02 Adıyaman yemekleri.. 🍲 Türkiye Lezzet Haritası -81 İl- Kara Kartal 2 15 18 Aralık 2025 20:29
Ben hala yüreğinde miyim?​ Gönülden Dökülen Nağmeler su damlası 0 26 12 Aralık 2025 22:46
Bir sustum, bin sustum.... Dua Bölümü su damlası 0 40 10 Aralık 2025 15:21
Öğrenmekte güzeldir... Güzel Sözler-Deyımler-Nükteler Esma_Nur 2 69 07 Aralık 2025 19:45
Zaman Geçsin Diye BekLe.. Gönülden Dökülen Nağmeler Esma_Nur 1 55 02 Aralık 2025 21:19