"Portakal Tatlısı Tarifi"/medineweb mutfağı
Malzemeler
1 su bardağı portakal suyu
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un..
Şerbeti için
4 su bardağı şeker
3/5 su bardağı su
1/2 damla limon suyu
Yapılışı
Portakal suyunu sıvı yağ un ve kabartma tozunu karıştırıp kulak memesi kıvamında hamur yapıyoruz..(isteğe bağlı bir portakal rendesi de ekliyebiliriz aroması geçsin isterseniz)
Hamur kıvama gelince bir miktar alıp yuvarlıyoruz elimizle açıp ceviz koyuyoruz kapatıp tepsiye koyalım..
Üzerini kızarıncaya kadar pişirelim..
Şerbet de tatlıda soguyunca buluşturup servis yapalım..
Afiyet olsun..
Not;Denedim çok hafif bir tatlı ve deneyin derim

..