"Osmanlı Mutfağından Güllaç "/medineweb mutfağı
Malzemeler
10 adet güllaç yağrağı
8 su bardağı süt
2. 5 su bardağı şeker
1 kase iri çekilmiş fındık
3 yemek kaşığı hindistan cevizi (İsteğe bağlı)
2 yemek kaşığı gülsuyu(isteğe bağlı)
Üzeri için:
İri çekilmiş fındık, kiraz
Siz elinizde bulunan herhangi bir malzeme ile de sunum yapabilirsiniz.
Yapılışı
8 bardak sütümüzü bir tencereye alarak şekeri de ilave ediyoruz.
Şeker eriyene kadar parmağımızı yakmayacak kıvamda olacaktır.
Gülsuyunu ilave edip altını kapatıyoruz.
Güllaç yapragımızı alıp borcama yerleştirerek kepçe yardımıyla her yerine değecek şekilde sütümüzü döküyoruz.
Beş kat olana kadar bu şekilde yapıyoruz. İri çekilmiş fındıgımızı her yerine gelecek şekilde döküyoruz.
Tekrar kalan güllaç yapraklarımızı koyarak sütümüzü kepçe yardımıyla döküyoruz.
Buzdolabında yaklasık 1 saat dinlendirdikten sonra dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz. ( Bu tatlının nar ile süslenmesi de bir Osmanlı geleneğidir. ) Elimdeki malzemelerle süsledim ben bilginize,
Not, Güllacımız ne kadar dinlenirse o kadar güzel ve lezzetli olur. Afiyet Olsun.