"Mısırlı Pirinç Pilavı "/medineweb mutfaği
Malzemeler
1 kase baldo pirinç
1 çay bardağı haşlanmış mısır
2 kase su (Tavuk suyu)
1 çay kaşığı tuz
1 adet kesme şeker
Yeteri kadar sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ
Yapılışı
Öncelikle pirinçlerimizi iyice yıkayıp suyunu süzdürelim.
Tencerede sıvı yağ ile birlikte bir iki dakika kavuralım.
Tuzunu atalım bir adet kesme şeker( tane tane olması ve parlak görünmesi için) atalım.
1 çay bardağı haşlanmış mısırı da ilave edelim.
1 yemek kaşığı tereyağ ekleyip bir iki dakika kadar kavuralım.
2 kase su ilave edelim(. Ben tavuk haşlamıştım onun suyundan ekledim. )Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirip dinlendirelim. Pilavımız hazır afiyet olsun.