"Pirinç Pilavlı Et Sote Tarifi "/medineweb mutfağı
Malzemeler
2 su bardağı pirinç
500 gr dana eti
Yarım çay bardağı şehriye
3 adet domates
2 adet biber
1 adet soğan
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber
Yapılışı
Önce; etimizi küp küp doğrayıp tencereye alıyoruz.
Etimizi suyunu salıp yumuşayana kadar pişiriyoruz.
Suyunu çektikten sonra sıvı yağ ekliyoruz, baharatlarını ekliyoruz.
Daha sonra küçük küçük doğradığımız soğan ve biberi ilave edip tencerenin kapağını kapatıyoruz. .
Başka bir yerde güzelce yıkadığımız pirinçlerimizi sıvı yağ da sehriyeleri pembeleşince kadar kavurup pirinçleri ekliyoruz.
Tane tane olana kadar karıştırıp tuzunu ilave edip üzerini geçecek şekilde 2 su bardağından biraz daha fazla su ekleyip kısık ateşte pişiriyoruz.
Etimize domatesleri de ekleyip onu da kaynamaya bırakıyoruz.
İkiside pişince pilavımızı tart kalıbına alıp şekil çıkartıyoruz. Etimizi de üzerine alıp servis yapabilirsiniz Afiyet olsun