"Fırında Karnıyarık"/medineweb mutfağı
Malzemeler
2 adet patlıcan
2 tane sivri biber diğer biberlerde olabilir
1 adet büyük soğan
100 gr kıyma kıymanız yoksa dert etmeyin haşlanmış tavuk göğsü de kullanılabilir ama ben kıymayla yaptım
2 adet domates
Tuz, karabiber, pul biber, nane
üstü için
2 biber, 1 domates
1 yemek kaşığı salça
Yapılışı
Patlıcanları alacalı soyup suda biraz bekletip sonra yağda kızartıyoruz.
Sonra tepside diziyoruz. Ben küçük borcam kullandım.
O sırada soğanları ve biberleri küçük küçük doğrayıp yağlı tavada solduruyoruz.
Kıymamızı koyuyoruz karıştırıyoruz.
Domatesleri rendeliyoruz onuda üstüne ekliyoruz.
Baharatlarımızı da koyup karıştırıyoruz.
Suyunu çekene kadar pişmeye bırakıyoruz.
Patlıcanları bıçak yardımıyla uzunlamasına kesiyoruz.
Sonra açıyoruz.
Pişen malzemeleri içine boşaltıyoruz.
Sonra üzerini domates ve biberle süslüyoruz. Salçalarımızı da sulandırıp üstünde gezdiriyoruz sonra fırına veriyoruz
afiyet olsun