"Cevizli Biber Yoğurtlaması "/medineweb mutfağı
Malzemeler
300 g çarliston biber
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı ceviz
3 diş sarımsak
Yarım su bardağı su
1 yemek kaşığı sirke
Yarım su bardağı SÜTAŞ Süzme Yoğurt
Karabiber
Pul biber
Tuz
Yapılışı
Sarımsakları soyarak 3-4 parça olacak şekilde doğrayın.
Sıvı yağı tavaya alarak sarımsakları soteleyin.
Biberleri temizleyerek doğrayın ve tavaya ekleyerek 4-5 dakika sarımsaklar ile birlikte kavurun.
Daha sonra pulbiber, ceviz, su ve tuzunu ekleyerek suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin.
Ocaktan aldığımız salatamıza sirkeyi ekleyerek soğumaya bırakalım.
Soğuyan biberlere son olarak süzme yoğurdu ekleyeli karıştırarak servis tabağına alalım. Afiyet olsun.