"Buğdaylı Havuçlu Semizotu Salatası "/medineweb mutfağı
Malzemeler
1/2 (yarım) bağ semizotu
1 büyük havuç
1 bardak haşlanmış aşurelik buğday(300 ml bardakla)
1 tutam dereotu
1 dolu çorba kasesi yoğurt
Tuz
Üzerine gezdirmek için zeytinyağı
Yapılışı
Semizotunu iyice yıkayıp ince olmayacak şekilde doğrayalım.
Üzerine haşlayıp süzdüğümüz soğumuş buğdayları ekleyelim.
Rendelenmiş havuç ve ince kıydığımız dereotunu ekleyelim.
Yoğurdun içine tuz ekleyip iyice karıştırıp salataya ekleyip karıştıralım.
Servis tabağına alıp üzerine zeytinyağı gezdirelim.
Dilediğiniz gibi süsleyip servis yapabilirsiniz. Afiyet şifa olsun. 😊😊
Semizotunuz küçükse biraz fazla kullanbilirsiniz.