"Tavuk Suyu Çorbası "/medineweb mutfağı
Malzemeler
1 tavuk but pirzolalık
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı un
1 çorba kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yapılışı
Tavuklarımızı güzelce yıkayıp tencereye alıyoruz.
Ben çabuk pişmesi ve didiklerken kolaylık olması amaçlı küçük küpler halinde böldüm.
Üzerini geçecek kadar 3-4 bardak su ile tavuklarım pişene kadar kaynattım.
Tavuklarım piştiğinde suyun içinden çıkarıp didikledim ki çorbanın içinde bütün bütün kalmasın.
Tekrar tavuk suyumun içine didiklenmiş tavuklarımı ekledim.
Ayrı bir kapta un limon suyu ve unu eritecek kadar suyu karıştırdım.
Bu karışımı bir yandan karıştırdığım tavuk suyumun içerisine ekledim.
Sarımsaklarımı soyup rendeledim.
Rendelediğim sarımsak, tuz ve karabiberimi ekledim.
Karıştırmaya devam ettim.
Çorbanın içerisine 3-4 su bardağı kadar suyu yoğunluğuna bakarak ekledim.
Direk eklemeyelim çünkü içerisindeki tavuk tadını kaybetmeyelim bunun için tadabiliriz.
Bir iki taşım kaynadıktan sonra çorbamız hazır afiyet olsun.