"Etli Nohut "/medineweb mutfağı
Malzemeler
4 bardak nohut
1 adet kuru soğan
500 gr kuşbaşı et
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
Üstünü geçecek kadar sıcak su
Yapılışı
Nohutumuzu akşamdan soğuk suyla ıslatıyoruz. Tencereye soğanımızı doğrayalım. Doğranmış kuşbaşı etimizi de koyalım.
Sıvı yağını da ekleyip güzelce kavuralım. Kavrulunca salçamızı da ilave edelim. Islanmış nohutumuzu süzdürüp düdüklümüze alalım.
Tuzunu da ekleyip nohutların üstü geçecek şekilde su koyalım. Düdüklümüzün ağzını kapatalım ve pişirelim.
Benim düdüklü 20 dk da pişiriyor. Piştikten sonra ben düdüklünün ağzı açık 10 dk kaynatıyorum. Böyle suyu özlü oluyor pilav yanında afiyetle yiyelim. Afiyet olsun