"Sebzeli Bulgur Pilavı "/medineweb mutfağı
Malzemeler
3 su bardağı bulgur
1 adet domates
1 adet havuç
1 adet soğan
1 adet patates
Sıvı yağ ve 1 yemek kaşığı tereyağ
Tuz
Yapılışı
İlk olarak sebzelerimizi küçük küpler halinde doğranır. Havuç rendelenir. Bulgurlar yıkanmamalı daha sonra tencereye sıvı yap ve tereyağını koyup sebzelerimiz de tencereye ilave ediyoruz.
Sebzeler iyice kavrulur ve sonra bulgur eklenir tuzu koyulur bulgurlar da biraz kavrulmaya bırakılır daha sonra suyumuzu koyuyoruz.
Bulgurların üzerini bir parmak kadar geçecek bulgurlar suyunu çektikten sonra kapağı kapatılır altı kısık ateşte 5 dk dinlenmeye bırakılır.
Afiyet olsun