"Karışık Sebze Kebabı "/medineweb mutfağı
Malzemeler
Et sote için
500 gr dana kuşbaşı
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 yemek k biber salçası
1 adet domates
3 yemek k sıvı yağ
tuz karabiber kırmızı biber kekik
Etin üzerini geçecek kadar
sıcak su
Sebzeler için
3 adet patlıcan
4 adet patates
3 adet kırmızı biber
5 adet yeşil biber
Üzerinin sosu için
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı su
Yapılışı
İlk olarak etleri düdüklü tencerede kızgın yağda suyunu salıp çekene kadar kavuruyoruz.
Sonra küp doğranmış soğanı ve sarımsağı ekliyoruz.
Onlar da kavrulduktan sonra salçasını ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
Daha sonra domatesini ve baharatlarını ekleyip biraz kavurduktan sonra etin üzerini geçecek kadar suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatıp 30 dk pişirmeye bırakıyoruz.
Etler pişerken bir kenarda parmak şeklinde dilimlediğimiz patates patlıcan ve biberlerimizi kızartıyoruz.
Etler piştikten sonra fırın kabımıza alıyoruz.
Güzelce kabımızın tabanına yayıyoruz.
Üzerine de dilediğiniz sırayla kızarttığımız patates patlıcan ve biberleri yerleştiriyoruz.
Eğer etleriniz sulu olduysa üzerine yapacağınız sosu azaltın çok sulu olmamasına dikkat edin. bütün işlemler bittikten sonra önceden ısıttığımız 190° fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun...