"İftar Yemeklerinizi Şenlendirecek (Dilber Dudağı Tatlısı) /medineweb mutfağı
Malzemeler
250 gr tereyağı veya margarin
1 su bardağı süt
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 kahve fincanı sirke
Aldığı kadar un
Açma için;
1 paket nişasta
İçi için;
Doğranmış fındık fıstık ceviz (tercihe göre)
Üzerine gezdirmek için;
250 gr margarin veya tereyağı
Şerbeti için;
4 su bardağı şeker
4 su bardağı şu 1/3 limon suyu
Yapılışı
Oda sıcaklığındaki tereyağını ve hamuru için olan bütün malzemeleri teker teker ekleyip yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
Hamuru 4 parçaya bölüyoruz her parçayı da 14 parçaya bölüyoruz. 1 saat dinlemeye bırakıyoruz.
14 parça olan bezeleri pasta tabağı büyüklüğünde teker teker açıyoruz.
Aralarına nişasta sürüyoruz 14 beze bittikten sonra hamuru 35-40 cm büyüklüğünde açıyoruz şu bardağıyla kesiyoruz. İçine malzememizi koyup kapatıyoruz
Ardından tepsiye diziyoruz çok sık olmayacak şekilde diğer 14 parça bezeleri de aynı işlemi yapıyoruz. Bu ölçüden iki tepsi çıkıyor.
250 gr tereyağımızı eritip tatlımızın üzerine döküyoruz ve 190 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişiyoruz.
tatlımız soğuduktan sonra şerbetimizi pişiriyoruz. 15-20 dakika kaynaması yeteli olacaktır.
Ocağı kapatıp 5 dakika bekleyip tatlımızın üzerine döküyoruz. Bayram içinde çok hafif şahane bir tatlı deneyecek arkadaşlara afiyet olsun.