"Ezo Gelin Çorbası"/medineweb mutfağı
Malzemeler
1 çay bardağı kırmızı mercimek
1 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı bulgur
1 çay bardağı yeşil mercimek
1yemek kaşığı tel şehriye
1 orta boy soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Nane
Kırmızı biber
Karabiber
Su
Yapılışı
İlk basta tel şehriye hariç bakliyatlarımızı güzelce yıkayalım ve küçük tencerede haşlayalım.
Diğer yandan soğanı küp küp doğrayalım kavuralım ve salçayı ekleyelim.
Kavurmaya devam edelim.
Haşlanmış olan bakliyatlarımızı suyu ile birlikte tencereye dökelim.
Tel şehriyemizi ve baharatlarımızı da ekleyelim.
Üzerine su ekleyelim.
Zaten biraz koyu oluyor sizde ayarlayabilirsiniz onu istediğinize göre. Kaynayana kadar pişirelim ve soğuduktan sonra ben robottan geçtim isterseniz geçmeyebilirsiniz. Afiyet olsun