"Tam Kıvamında Ağızda Dağılan Hira Tatlısı "/medineweb
Malzemeler
1 adet yumurta
1 su bardağı irmik
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 buçuk su bardağı un
1 adet kabartma tozu
Şerbeti için;
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Yapılışı
Yumurta yoğurt irmik sıvı yağ kabartma tozunu bir kaba alıp karıştırıyoruz ardından un ilave edip kıvam elde edilene kadar yoğuruyoruz.
Hazırladığımız harcı ceviz büyüklüğünde yuvarlak top haline getiriyoruz.
Harcı ceviz büyüklüğünde top haline getirdikten sonra bir kasenin içine irmik koyup irmiğe buluyoruz. Ve yağladımız tepsiye aralarda boşluk olmak üzere koyuyoruz
Ardından 200 derecelik fırında hafif üzerine kızarana kadar pişiriyoruz.
Tatlımız pişerken, 2 su bardağı su ve şekeri tencereye koyup şeker eriyene kadar ocakta tutuyoruz.
Kaynamadan ocaktan indirip soğuması için bekletiyoruz.
Fırından çıkan sıcak tatlımızın üstene soğuk şerbeti döküyoruz. Şerbeti çekince servis yapıyoruz. 💞 Afiyet olsun