Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07Haziran 2018, 14:33   Mesaj No:1

su damlası

Medineweb EDİTÖRÜ
su damlası - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: su damlası isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 13055
Üyelik T.: 18 Aralık 2010
Arkadaşları:18
Cinsiyet:-
Memleket:sivas
Mesaj : 11.147
Konular: 706
Beğenildi:8974
Beğendi:10746
Takdirleri:31112
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart "Tane Tane Nohutlu Pirinç Pilavı "/medineweb

"Tane Tane Nohutlu Pirinç Pilavı "/medineweb

Malzemeler
2 yemek kasıgı tereyağ
2 yemek kasıgı sıvı yağ
1 su bardağından eksik yarım bardağından az fazla tel şehriye
2. 5 su bardağı baldo pirinç
4 su bardağı su
2 tatlı kaşığı tuz
Tavuk bulyon ya da et bulyon

Yapılışı
Önceden pirinci tuzlu suda bekletiyoruz , yarım saat kadar.
Tereyağımızı ve sıvı yağımızı tenceremiz de eritiyoruz , tel şehriyemizi kavuruyoruz.
Daha sonra pirincimizi ilave edip kavuruyoruz , tane tane olana kadar 4 dakika kadar .

Tuzumuzu ekliyoruz daha sonra çay bardağında et ya da tavuk bulyonu sıcak suda eritip karıştırıyoruz.
4 su bardağı suyumuzla birlikte ilave edip bir kere karıştırıyoruz.

kapağını kapatıp pişiriyoruz.Üstü göz göz olana kadar suyunu tamamen çekene kadar karıştırmayın ondan sonra karıştırabilirsiniz.
Biraz dinlendikten sonra servise hazırdır. Afiyet olsun
__________________

"Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα...
Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα...
Â'râftα.....
Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..."
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi su damlası 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
İç sesim / Özlemim su damlası/Kişisel su damlası 3 79 12 Temmuz 2025 15:53
Bugün en çok hangisiyle meşguldün? Anket'ler-Röportaj'lar Kara Kartal 5 160 30Haziran 2025 21:48
Kalbinin Rengini seç Psikoloji su damlası 4 77 28Haziran 2025 23:15
Kedi Dilinden Kolay Yaş Pasta Pastalar Esma_Nur 1 80 18Haziran 2025 19:03
Fırında Patatesli Ispanak Sebze Yemekleri su damlası 2 166 21 Nisan 2025 20:44