"Tane Tane Nohutlu Pirinç Pilavı "/medineweb
Malzemeler
2 yemek kasıgı tereyağ
2 yemek kasıgı sıvı yağ
1 su bardağından eksik yarım bardağından az fazla tel şehriye
2. 5 su bardağı baldo pirinç
4 su bardağı su
2 tatlı kaşığı tuz
Tavuk bulyon ya da et bulyon
Yapılışı
Önceden pirinci tuzlu suda bekletiyoruz , yarım saat kadar.
Tereyağımızı ve sıvı yağımızı tenceremiz de eritiyoruz , tel şehriyemizi kavuruyoruz.
Daha sonra pirincimizi ilave edip kavuruyoruz , tane tane olana kadar 4 dakika kadar .
Tuzumuzu ekliyoruz daha sonra çay bardağında et ya da tavuk bulyonu sıcak suda eritip karıştırıyoruz.
4 su bardağı suyumuzla birlikte ilave edip bir kere karıştırıyoruz.
kapağını kapatıp pişiriyoruz.Üstü göz göz olana kadar suyunu tamamen çekene kadar karıştırmayın ondan sonra karıştırabilirsiniz.
Biraz dinlendikten sonra servise hazırdır. Afiyet olsun