"İrmikli Kesme Tatlı Tarifi"/medineweb 
  
 Malzemeler
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı irmik
1 tane yumurta
2 su bardağı dolusu un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya 
Şerbeti için; 
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
4 -5 damla limon suyu  
Bulamak için; 
İrmik 
Yapılışı
Öncelikle şerbeti için tencereye su ,şeker ve limon suyunu  ilave edip şeker eriyene kadar karıştırıyoruz.
Kaynadıktan sonra altını biraz kısıp 12-13 dakika kadar kaynatıp ocaktan alıyoruz,  soğumaya bırakıyoruz. 
Hamuru için derin bir kaba sıvı yağ, yumurta yoğurt ve yumurtayı koyup çırpıyoruz sonra irmiği ,kabartmatozunu, vanilyayı ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
En son unu ekleyip yoğuruyoruz. 
Hamuru 4 parçaya bölüp her bir parçayı uzun şeritler haline getiriyoruz.
2 parmak genişliğinde bıçakla kesip her tarafını irmiğe buluyoruz. 
Yağlanmış fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
Fırından çıkardığımız tatlımızı hemen  kare bir borcama alin şerbeti her yerine daha iyi ulaşması için  sonra şerbeti üzerine gezdiriyoruz. 
Arada bi alt üst ederseniz daha iyi şerbetini çekecektir👍. 
Afiyet olsun